Gua sha ansiktsbehandlingar: fakta vs. fiktion

de hjärtformade stenarna gjorda av rosenkvarts eller jade är onekligen vackra, men fungerar gua sha verkligen? Svaret är komplicerat. Gua sha-ansiktsbehandlingar tar fart som en konsumenttrend i USA, men övningen av gua sha har funnits länge — många utövare av traditionell östasiatisk medicin säger sedan antiken. Även om din hudläkare förmodligen inte kommer att förskriva dig en gua sha-sten någon gång snart, kan denna traditionella hudvårdspraxis ha några positiva effekter som ännu inte är väl förstådda av modern västerländsk medicin.

Gua sha är inte en ny hälsotrend — den har en lång historia inom traditionell kinesisk medicin. Den första registrerade användningen är 1337 e.Kr. Det sägs ofta att gua sha har praktiserats sedan antiken. Och det kan vara sant — forntida människor hade definitivt tekniken för att utföra gua sha. Många kulturer utanför Kina (som Antikens Grekland) har praktiserat hudskrapning som en medicinsk teknik. Men vi kunde inte hitta några hårda bevis för att gua sha praktiserades i stenåldern.

som sagt? Det är bara under de senaste åren som Gua sha ansiktsbehandlingar har fångats på i USA. Vissa människor använder gua sha stenar gjorda av rosenkvarts och jade för en nattlig huvud-och nackmassage. Men det kanske inte spelar någon roll vad ditt gua sha — verktyg är tillverkat av-mynt, skedar och ben kan också användas som gua sha-verktyg.

vilka är hudfördelarna med gua sha?

Vi tror att gua sha kan vara en fantastisk avslappnings-och stressavlastande teknik, men vi är skeptiska till hype när det gäller hudvård. Det finns inga aktuella medicinska bevis för att gua sha har hudfördelar. Men det finns en del forskning som pekar på de potentiella fördelarna med gua sha-massagetekniken. Här är vad vi vet:

Face sculpting

de som älskar sina Gua sha-ansiktsbehandlingar säger att det lyfter ansiktet, och att det också hjälper till med puffiga ögon och ansiktsuppblåsthet. Men enligt våra källor är gua sha sannolikt inte en effektiv ansiktsskulpteringsteknik. Ärligt talat? Vi märkte inte en före och efter skillnad i den mest populära Gua sha-videohandledningen. Istället är ett av de bästa sätten att hantera puffiga ögonpåsar att göra några livsstilsförändringar. Till att börja med: begränsa ditt saltintag, sova mer och få allergier under kontroll.

muskelspänning

För många människor känns gua sha bra — och det är en verklig fördel, även om det är svårt att kvantifiera. De flesta känner sig bra efter någon typ av massage, även om deras läkare inte föreskrev det. Även om det inte är helt bevisat, tyder vissa studier på att huvudmassage hjälper till med migrän. Så en post-gua sha glöd kan komma från djup avkoppling.

smärtlindring

en av de mer fascinerande studierna fann en korrelation mellan gua sha ryggmassage och smärtlindring — även om det inte är känt varför. Enligt studien, ” Det finns en oidentifierad smärtlindrande biomekanism associerad med Gua Sha.”Även om denna forskning är övertygande lämnar den fler frågor än svar. Vi ser fram emot framtida studier. Fram till dess, om du har en achy tillbaka, Känn dig fri att boka den gua sha massage — det kan förmodligen inte skada.

bild via Elly fairytale

vi är här för att berätta vad vi vet

fullständigt avslöjande: curologi har alltid varit dermatologledd, så vi tror på hudvård som stöds av medicinsk forskning. Praxis som gua sha har inte ofta varit en del av västerländsk medicin, vilket betyder att det inte är väl studerat. De som utövar traditionell kinesisk medicin eller integrativ medicin kan ha en helt annan åsikt om gua sha baserat på sina egna erfarenheter och forskningsmetoder. I slutet av dagen, vad du gör för din kropp är upp till dig! Det bästa du kan göra är att dra dina egna slutsatser baserat på din forskning. Om du har läst så här långt gör du förmodligen redan det-kudos till dig!

starta din kostnadsfria provperiod (plus frakt och hantering)

om du vill ha anpassad, receptbelagd hudvård för dina hudmål, få din första månad med curologi gratis. Vi parar dig med en av våra interna medicinska leverantörer (licensierade att träna i ditt tillstånd) som kommer att ordinera dig en anpassad kräm med en blandning av 3 aktiva ingredienser för dina hudproblem. Du kan också prova våra andra produkter utan extra kostnad — bara betala $4,95 (plus skatt) för att täcka kostnaden för frakt + hantering på din första låda.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *