fysisk Geologi

geologer är involverade i en rad olika yrken med en sak gemensamt: privilegiet att studera denna fascinerande planet. I Kanada arbetar många geologer inom resursindustrin, inklusive mineralutforskning och gruvdrift och energiutforskning och utvinning. Andra viktiga områden där geologer arbetar inkluderar riskbedömning och begränsning (t. ex. bedömning av risker från lutningsfel, jordbävningar och vulkanutbrott); vattenförsörjningsplanering, utveckling och hantering; avfallshantering; och bedömning av geologiska frågor på byggprojekt som motorvägar, tunnlar och broar. De flesta geologer är anställda inom den privata sektorn, men många arbetar för statligt finansierade geologiska organisationer, såsom Geological Survey of Canada eller en av de provinsiella geologiska undersökningarna. Och naturligtvis är många geologer involverade i utbildning på sekundär och postsekundär nivå.

vissa människor lockas till geologi eftersom de gillar att vara utomhus, och det är sant att många geologiska möjligheter involverar fältarbete på platser som är lika fantastiska att se som de är intressanta att studera. Men mycket geologiskt arbete görs också på kontor eller laboratorier. Geologiskt arbete tenderar att vara varierat och utmanande, och av dessa skäl och många andra är geologer bland dem som är mest nöjda med sin anställning.

geologer som undersöker askskikt
Figur 1.3 geologer som undersöker askskiktsavlagringar vid Kilauea Volcano, Hawaii

i Kanada måste de flesta arbetande geologer vara registrerade hos en sammanslutning av professionella geoscientists. Detta innebär vanligtvis att uppfylla specifika utbildningsstandarder efter gymnasiet och få flera års relevant yrkeserfarenhet under överinseende av en registrerad geovetenskapsman. Information om Association of Professional Engineers and Geoscientists of British Columbia finns på: https://www.apeg.bc.ca/Home.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *