505.890.3000

har Waterpik gjort tandtråd en sak av det förflutna?

har du någonsin av misstag ryckt din tandtråd genom tänderna och skadar tandköttet? Blöder din mun när du tandtråd? Och har du svårt att manövrera dina händer och fingrar i munnen medan du försöker rengöra tänderna ordentligt? De flesta gör det. Ibland undrar vi om vi gör mer skada än bra när vi tandtråd våra tänder.

medan strängtråd i stor utsträckning kan vara en sak av det förflutna, är interdental rengöring inte. Ytorna på tänderna som rör varandra (sidorna på tänderna eller proximala ytor) kan börja förfallna om de inte rengörs ordentligt. Fyllning av hålrum på en proximal yta kan orsaka skador på intilliggande tand, så det är absolut nödvändigt att rengöra mellan tänderna. Floss är bra på att ta bort skräp från exakt var tänderna möts, men det gör inte ett mycket bra jobb att hålla rent tandköttet eller de interdentala ytorna som inte rör vid. Majoriteten av människor använder inte heller rätt tandtråd. Så, vad nu?Waterpik är ett interdentalt bevattningssystem som sprutar en pulserande ström av vatten mellan tänderna och vid tandköttet, enligt användarens anvisningar. Denna spruta kan försiktigt spola ut fickor av bakterier mellan tänderna och i tandköttet utan hård skrapning av tandtråd. I studier har det visat sig att en Waterpik utan tvekan är bättre än tandtråd för att ta bort bakterier och plack från tandköttslinjen.

en Waterpik är expert på:

  • ta bort skräp
  • bryta upp plack
  • tvätta bort bakterieavlagringar
  • vända gingivit

i fall där en person har tandproblem, som gingivit etc., tandtråd kan faktiskt förvärra problemen. Det har förekommit fall där tandtråd har drivit plack och skräp djupare in i tandköttet eller hålrummen och orsakat ytterligare skador. Floss är inte ett bandhjälpmedel, det kommer inte att radera ett hålrum. Du måste konsultera din tandläkare när du har ett legitimt tandproblem, för att se till att du tar hand om dina tänder på rätt sätt.

god munhälsa kan inte övervärderas. Och tillägget av en Waterpik till din tandhygienrutin kommer att öka din tandhygienpraxis oändligt. Lägg ner din slipande tandtråd och sluta försöka tvinga den in i tandköttet; Waterpik är ett mycket mildare och effektivare sätt att försäkra dig om att din mun förblir ren och frisk.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *