vad är skillnaden mellan pastöriserad och opasteuriserad fruktjuice?

vad är skillnaden mellan pastöriserad fruktjuice och opasteuriserad fruktjuice, och dricker opasteuriserad en risk för min hälsa?

pastörisering är den process där saften upphettas till en hög temperatur under en kort tid för att döda eventuella skadliga bakterier på frukten (eller grönsakerna), liknande det sätt på vilket mjölken pastöriseras.

enligt USA. Food and Drug Administration, mest juice som produceras i USA är pastöriserad.

frågan om opasteuriserad juice uppstår ofta på hösten när det är vanligt att fruktträdgårdar producerar sin egen äppelcider. Många pastöriserar inte det innan de säljer det. Andra källor till opasteuriserad juice inkluderar juicebarer, jordbruksmarknader och hälsokostaffärer.

opasteuriserad juice och cider har kopplats till utbrott av livsmedelsburna sjukdomar. Att dricka opastöriserad juice kan vara en risk för din hälsa om den innehåller potentiellt skadliga bakterier. Hur kan du veta det? Du kan verkligen inte berätta genom att titta på din juice om skadliga mikroorganismer lurar i den. Om du har problem är det bäst att fela på försiktighetssidan och köpa pastöriserad juice.

många människor kan återhämta sig från en livsmedelsburna sjukdom på grund av styrkan i deras immunsystem. Andra, inklusive barn, äldre och de med nedsatt immunförsvar, kan bli sjuka eller till och med dö av sådana bakterier.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *