relaterade händelser

Gallerie degli Uffizi firar 500-årsjubileet för födelsen av Cosimo I (1519-74), Florens första storhertig, genom att ägna en” triptyk ”av utställningar till hans minne: ”hundra lansar för prinsen”, ” vävning av en biografi. Den 17: e århundradet gobelänger för att hedra Cosimo I ”(Hall av nischer och vita rummet i Pitti Palace från 5 juni till 29 September) och ” den första statyn för Boboli Garden. Bonden återställd ” (Hall av nischer i Pitti Palace från 5 juni till 29 September).

den första showen som öppnas, hundra Lanzi för prinsen, utforskar Medicis tyska Vaktkorps – ’Guardia De’ Lanzi ’ i florentinska patois-bestående av halberdiers med sin typiska lever. Det faktum att utställningen är värd på första våningen i Uffizi är inte bara en slump: från fönstren i utställningshallarna kan besökare beundra Loggia Orcagna i Piazza della Signoria, som en gång var FA uigade av det tyska Vaktkorpsens huvudkontor i Uffizi och är fortfarande känt till denna dag som Loggia dei Lanzi (en förkortning av det tyska ordet ”Landsknecht”). Vakternas ankomst till Florens 1541 var ett av de sätt på vilka Cosimo I visade sin lojalitet mot Habsburgs kejsare Charles V: många år innan han blev hertig av Florens hade Cosimo haft flera möjligheter att bevittna Kejsarens vakt för cien alemanes (100 tyskar), som följde kejsaren på alla sina peregrinationer, i aktion.lancers spelade en avgörande roll i samband med Medici-domstolen i nästan tvåhundra år, fram till 1738. Vaktkorpsens huvudfunktion var att skydda suveränens person och hans närmaste släktingar, Varför de förekommer i nästan varje händelse som involverar suveränen, lätt igenkännliga i sina snygga kostymer och beväpnade med sitt ikoniska vapen, halberd. Utställningen utforskar guard corps berättelse ur en social, kulturell och militär synvinkel. Uppdelad i fyra sektioner, det är värd över 90 utställningar som sträcker sig från rustning, vapen och kostymer till gravyrer, målningar, dokument och böcker som berättar om kåren och dess historia, utan att förbise den inverkan det hade på livet i staden, en allsidig berättelse som involverar både det vanliga folket och figurerna i Medici-domstolen, från dvärgarna till hertiginnan Eleonora av Toledo personligen. De sensationella utställningarna inkluderar vad som har överlevt av Cosimo I: s egen pansardräkt och kapten Fernbergers fantastiska rustning med Medici-armarna präglade på den från K Caignsthistorisches Museum i Wien, förutom vapen, föremål, gravyrer och porträtt. Halberdiers var ikonerna för furstlig auktoritet, deras blotta utseende förvandlade alla run-of-the-mill-områden eller vardagliga situationer till en ”domstolsscen”. Efter ungefär 200 års lojal tjänst var de den sista vägen i den gamla regimen som slutade sin tjänst och stannade kvar för att fungera som vakter till Electress Palatine fram till ankomsten av House of Lorraine ’ s Swiss Guard corps, som tog sin plats 1738. Gallerie degli Uffizi regissör Eike Schmidt förklarade: ”Medici Archive-projektets forskning om de tyska halberdierna i Florens har lett till uppkomsten av tidigare okänd information, vilket ger upphov till glömda eller okända konstverk och erbjuder en ny tolkning av otaliga figurativa dokument från eran i samband med Florens historia under Lanzichenecchi-tiden”.

utställningen, främjad av Gallerie degli Uffizi i samband med Medici-Arkivprojektet, kurateras av Maurizio Arfaioli, Pasquale Focarile och Marco Merlo. Katalog publicerad av Giunti.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *