hur exakt är BMI?

BMI är en användbar mätning för de flesta över 18 år och kan hjälpa till att bedöma om människor är överviktiga eller överviktiga.

ditt BMI kanske inte alltid är en helt korrekt representation av att bära överflödigt fett, inklusive:

  • när du är gravid eller nyligen har fött barn och/eller ammar
  • med muskulös eller atletisk byggnad

i dessa exempel kan kroppsvikt och BMI vara högre av andra skäl än överskott av kroppsfett, och därför skulle BMI vara en mindre användbar indikator på hälsan. dessutom skiljer BMI inte mellan kroppsfett och muskelmassa, varför muskulösa idrottare kan ha ett högt BMI på grund av ökad muskel snarare än ytterligare kroppsfett.

är BMI pålitlig som en indikator på kroppsfett?

BMI kan vara användbart som en grov guide, och det finns en korrelation mellan BMI och kroppsfett, men det är också beroende av kön, ras och ålder.

på samma BMI-nivå tenderar män att ha mindre kroppsfett än kvinnor, medan äldre i allmänhet har mer kroppsfett än yngre vuxna i genomsnitt.

en annan enkel åtgärd för att bedöma kroppsfett och hälsorisk är midjemåttet. riktlinjer från National Heart, Lung and Blood Institute rekommenderade att titta på midjemåttet – eftersom bukfett kan leda till fetma-relaterade sjukdomar-och andra riskfaktorer förknippade med fetma som fysisk inaktivitet och högt blodtryck

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *