yoghurt

de bästa yoghurt för graviditetsdiabetes

(*uppdaterad för 2019)
bästa yoghurt för graviditetsdiabetes

yoghurt kan vara en stor och snabb frukost, mellanmål eller ’dessert’ som kan hålla blodsockernivåerna lägre och stabiliseras. Yoghurt kan dock också packas med raffinerat socker, frukt och spannmål vilket gör dem till ett hemskt val på en graviditetsdiabetesdiet. Så vilka yoghurt är de bästa yoghurterna för oss att välja?

*sedan jag skrev min ursprungliga rekommenderade yoghurtsida 2016 har många yoghurt introducerats på marknaden och många äldre märken har minskat mängden tillsatt socker i sina recept. Detta innebär att rekommendationerna har förändrats något sedan jag senast granskade bästa yoghurt.

enligt 3 av våra 8 gyllene regler letar vi efter yoghurt som är låga i kolhydrater, höga i naturligt fett, med goda mängder protein.

graviditetsdiabetes diet 8 gyllene regler

är yoghurt klassad som en källa till protein, fett eller kolhydrat?

yoghurt är en knepig eftersom den vanligtvis innehåller alla 3 makronäringsämnen och måste därför betraktas som en carb när man tänker på mängden kolhydrater som finns på plattan.

makronäringsämnen påverkan på blodglukos

men olika typer av yoghurt innehåller varierande mängder av varje makronäringsämne och så en bra yoghurt kan användas som ett ”parningsverktyg” för andra kolhydrater eftersom det är så lågkolhydrat och innehåller stora mängder yoghurt. > av naturligt fett och/eller protein.

kolhydraterna i mjölkyoghurt kommer från laktosen i mjölken. Vissa kvinnor tolererar laktos bättre än andra att hitta laktos har liten inverkan på blodsockernivån. Medan andra kan kämpa med laktos.

yoghurt jämfört …

bäst allmänt hittade märkesyoghurt

Fage Total grekisk yoghurt

den bästa allmänt hittade yoghurten är en autentisk ansträngd grekisk yoghurt som kallas Total gjord av FAGE.

5% – versionen har 3,0 g kolhydrater, ett anständigt 9,0 g protein och 5,0 g fett per 100 g.

Fage totalt har inga artificiella smaker, konstgjorda sötningsmedel, konserveringsmedel och inget proteinpulver. Det är en rik och krämig yoghurt som finns i de flesta butiker och stormarknader i olika storlekar.

bästa budget stormarknad eget varumärke yoghurt

Lidl Milbona grekisk stil krämig yoghurt (full fett)

denna Lidl yoghurt är en stor favorit i vår Facebook-grupp och det beror på att den har allt vi letar efter, men till en bråkdel av priset jämfört med andra.

den har 3,2 g kolhydrater, 4,6 g protein och 10,0 g fett per 100 g.

den finns i en enorm 1 kg hinkstorlek, som om du litar på detta för frukost och snacks varje dag, kan komma till nytta. Finns även i mindre storlekar om det behövs.

Lidl Milbona grekisk stil krämig yoghurt
Aldi Brooklea autentisk grekisk yoghurt

ett billigare alternativ till några andra (bisexuell 1.39 500g), Aldi brooklea äkta grekisk yoghurt är tjock och krämig.

denna yoghurt har 3,7 g kolhydrater, 6,4 g protein och 10,0 g fett per 100 g.

bästa stormarknad eget märke grekisk yoghurt

Tesco Finest grekisk yoghurt

Tesco Finest grekisk yoghurt är en tjock och krämig ansträngd yoghurt som är lämplig för vegetarianer. Det var ett nära samtal mellan detta och Waitrose 1 autentisk grekisk naturlig ansträngd yoghurt, men jag valde detta över Waitrose one på grund av det något högre proteininnehållet, det något lägre priset (1,75 500 g). Dessutom är det mer tillgängligt eftersom våra damer i Irland också kan handla på Tesco. Den har 3,8 g kolhydrater, 6.5g protein och 9,9 g fett per 100g.

precis som Tesco och Waitrose, de flesta stormarknader lagerför sitt eget varumärke äkta grekisk yoghurt och näringsinnehållet är mycket lika, vilket gör det möjligt för dig att göra det dessa bra val.

bästa fettfria / fettfria yoghurt

Vi förespråkar att välja en yoghurt med hög / full fett över ett fettfritt/fettfritt alternativ eftersom de naturliga fetterna som finns i yoghurt hjälper till att sakta ner frisättningen av glukos i blodomloppet. Men de som behöver följa en fettsnål diet av andra hälsoskäl e.g. högre fett som utlöser gallkolik orsakad av gallsten eller IBS, IBD e.t.c. kan dra nytta av en yoghurt som är lågkolhydrat, låg fetthalt men ändå hög i protein.

fettfria yoghurt
 • Fage totalt 0% Grekisk yoghurt: 3.0 g kolhydrater, 10.3 g protein och 0g fett per 100g
 • Grahams naturliga Skyr Isländsk stil yoghurt: 3.7 g kolhydrater, 12.2 g protein och 0.1 g fett per 100g
 • Arla skyr helt enkelt naturlig isländsk stil yoghurt: 4.0 g kolhydrater, 10.6 g protein och 0.4g fett per 100g
 • butiker eget märke vanligt fettfritt fromage frais yoghurt

en irländsk pärla!

Glenisk grekisk stil naturlig yoghurt

jag kunde inte lämna ut den här eftersom våra irländska damer kunde dra nytta av denna yoghurt! Glenisk grekisk stil organisk naturlig yoghurt har bara 3,3 g kolhydrater, 2,8 g protein och en härlig 11,0 g fett per 100g.

lägsta carb smaksatt yoghurt

smaksatta yoghurt kan ha den största variansen i kolhydratmängder och många innehåller tillsatta sockerarter. Välj helst naturlig eller vanlig yoghurt och tillsätt ingredienser som bär för smak.

nedan finns några smaksatta yoghurt som kan provas om du verkligen inte kan äta vanliga yoghurt, men om du tittar på några andra kontrollerar du de totala kolhydraterna per 100 g och jämför med de nedan.

en smaksatt skyr-eller kvarkstil yoghurt kan se ut som en av dem nedan, men den kan faktiskt innehålla dubbla, tredubbla eller fler kolhydrater än de som föreslås!

Lindahls Kvarg (kvark)

Nestl har introducerat en svensk kvark (Kvarg) i våra hyllor som mycket liknar grekisk yoghurt, men är faktiskt en mjukost. Quark är låg i kolhydrater, mycket låg fetthalt och hög proteinhalt.

kolhydraterna varierar mellan 3,1 g-3,5 g kolhydrater, 11,0 g – 11,3 g protein och 0,2 g – 0,6 g fett per 100 g. varje liten kruka är 150 g, därför innehåller 1 kruka 5,25 gram kolhydrater, motsvarande drygt 1 tesked socker.

men en ingrediens i Lindahls Kvarg som kan vara besvärlig för vissa är det konstgjorda sötningsmedlet aspartam.

Lindahls Kvarg
Danone lätt och fri SKYR yoghurt

Skyr är en typ av isländsk stil yoghurt som är låg i kolhydrater, låg i fett och hög i protein.

Danone har lanserat 3 olika smaksatta ljus & gratis Skyr yoghurt; Strawberry Stride, Blueberry Blast och Raspberry Razzle.

de sträcker sig mellan 3,7 g – 3,8 g kolhydrater, 9,1 g – 9,2 g protein och 0,5 g fett per 100 g. Varje enskild kruka innehåller 150 gram yoghurt som kan ha upp till 5,7 gram kolhydrater, motsvarande nästan 1,5 tsk socker.

dessa fruktsmakade yoghurt innehåller sötningsmedlet steviolglykosider.

Arla frukt smaksatt Protein yoghurt, se upp eftersom dessa är högre i kolhydrater!

dessa smaksatta proteinyoghurt innehåller mer totala kolhydrater än andra yoghurt men har ett mycket högre proteininnehåll, vilket innebär att de kan tolereras av vissa damer. De har bara små mängder fett, men det extra proteinet hjälper.

arla högproteinyoghurt

Vi har haft blandade recensioner om smaken av dessa yoghurt (och eftersmaken), men de kan vara värda att prova på grund av det höga proteininnehållet och utbudet av tillgängliga smaker.

i Arla Protein yoghurt jag jämförde, varierade de från 5.3 g-7.3 g kolhydrater (dubbelt för att tredubbla mängden kolhydrater i många av de rekommenderade yoghurterna ovan), men de har ett bra 10.0 g protein men bara ett litet 0.2 g fett per 100g.

tänk på att dessa krukor innehåller 200 g yoghurt, vilket kan innebära att man äter 14,6 g kolhydrater i en kruka, vilket motsvarar drygt 3,5 tsk socker!

fruktsmakade yoghurt har varit den största förändringen när man jämför yoghurt sedan mitt senaste inlägg. Eftersom sockerskatten på drycker och bättre allmän medvetenhet om tillsatt socker i produkter har många märken minskat eller avlägsnat tillsatt socker i sin yoghurt

bästa mejerifria och veganska yoghurtalternativ

den lägsta carb yoghurt som kan köpas är faktiskt ett yoghurtalternativ. Alpro soya plain yoghurt har de lägsta kolhydraterna per 100 g!

 • Alpro vanlig osötad; noll kolhydrater, 4,0 g protein, 2,3 g fett.
 • Alpro helt enkelt vanligt; 2,1 g kolhydrater, 4,0 g protein, 2,3 g fett
 • Alpro vanligt med mandel; 2,3 g kolhydrater, 3,9 g protein, 2,8 g fett
 • Alpro vanligt med kokos; 2,3 g kolhydrater, 3,9 g protein, 3,0 g fett
 • Alpro grekisk stil vanligt; 2,6 g kolhydrater, 5,8 g protein, 3,3 g fett
 • Alpro plain med havre; 3,0 g kolhydrater, 3,8 g protein, 2.0g fett
Alpro helt enkelt vanligt
Co YO organisk naturlig mjölkfri kokosmjölk yoghurt

om soja är ett problem för alla som behöver ett mjölkfritt eller veganskt yoghurtalternativ, är ett bra alternativ Co yo organic natural dairy free coconut milk yoghurt.

med endast 3,6 g kolhydrater, 1,9 g protein men en hel del 23,0 g fett per 100 g är denna kokosnöt yoghurt ett utmärkt val!

Jazz upp din naturliga yoghurt

det finns bokstavligen massor av lämpliga yoghurt att välja mellan där ute, men det här är bara några av de bättre valen ovan.

om du föredrar smaksatta yoghurt kan du enkelt lägga till smak till naturliga / vanliga yoghurt och ha mycket bättre kontroll över vad du äter snarare än att köpa smaksatt yoghurt som kan innehålla tillsatt socker eller konstgjorda sötningsmedel som aspartam.

här är några tips att prova:

 • några bär eller körsbär
 • 1 x hackad kiwi
 • halv riven granny smith äpple (hud ingår)
 • citron eller limejuice och zest
 • naturligt sötningsmedel som xylitol, Sukrin, erytritol eller Ren stevia
 • färsk ingefära
 • frön från en vaniljstång
 • kanel
 • osötad kokosnöt
 • jordnöts-eller nötsmör
 • nötter
 • frön
 • en liten grönare banan
 • söt frihet choc skott
 • agave nektar
 • Zero Carb sirap
 • riven mörk choklad
 • en matsked *kokt äpple och kanel
 • en matsked * kokt rabarber
 • en matsked *kokta krusbär

När du lägger frukt till yoghurt ökar kolhydratinnehållet eftersom frukter är höga i fruktos. Detsamma gäller att lägga till saker som choklad, choc shot och agave nectar

för att hjälpa till att ’para’ eller motverka balans detta extra kolhydrat kan du lägga till nötter och frön som är fyllda med protein och hälsosamma fetter. Du kan också lägga till ett stänk av äkta dubbelkräm.

*kokta frukter har brutits ner i matlagningsprocessen och så att sockerarterna lättare kan absorberas. Om du vill prova att lägga kokt frukt till yoghurt, se till att det inte har funnits socker eller honung etc. tillagd i matlagningsprocessen. Vi har ett recept på rabarbersmulor som förklarar hur man lagar frukt för att hålla kolhydraterna minimala.

lägre carb frukter

För mer information om matparning, ta en titt på våra 8 gyllene regler för att äta som finns här.

serveringsstorlekar jämfört med näringsinformationen

det är mycket osannolikt att vi faktiskt konsumerar bara 100 g yoghurt

en liten kruka med yoghurt och den vanligaste storleken multipack yoghurt innehåller 120g – 125g. en yoghurt storleken på en m Acirllerlight innehåller 175g. de stora krukorna innehåller cirka 400-500g och de som hinken yoghurt från Lidl innehåller 1kg!

Tänk på detta när du väljer din yoghurt och väljer hur mycket du ska äta. När du startar kosten och kontrollerar din tolerans är det bäst att börja med en liten mängd och sedan öka mängden beroende på dina avläsningar.

4 rågad matskedar är en bra utgångspunkt och är ett mycket grovt mått på 100 g yoghurt

getter mjölk yoghurt

om du föredrar getter mjölkprodukter, då kommer du glad att höra att vanlig getter mjölk yoghurt är ganska låg carb, har bra mängder protein och fett, vilket gör det lämpligt yoghurt att äta med graviditetsdiabetes.

 • Delamere vanliga getter yoghurt; 3,9 g kolhydrater, 2,2 g protein, 5.9g fett / 100g
 • St Helens gård naturliga getter mjölk yoghurt; 4,3 g kolhydrater, 5,5 g protein, 7,3 g fett/100g

äkta grekisk yoghurt kontra grekisk stil yoghurt?

grekisk yoghurt är mer fördelaktig än andra yoghurt eftersom den är mycket högre i protein och till skillnad från Skyr Isländsk stil yoghurt och kvark kan den också ha gott om bra naturligt fett.

autentisk grekisk yoghurt tillverkas genom jäsning av mjölk med levande bakteriekulturer. Grekisk yoghurt ansträngs sedan flera gånger för att ta bort vasslen (vattnet) och skapa den tjocka krämiga konsistensen. yoghurt i grekisk stil är inte ansträngd och innehåller ofta konstgjorda förtjockningsmedel som gelatin eller tandkött som tillsätts för att skapa en tjockare, krämig konsistens och för att ge en längre hållbarhetstid. Detta är något att tänka på om du är vegetarian.

Quark (eller kvarg)

Quark är faktiskt en mjukost som har samma konsistens som mycket tjock yoghurt eller gräddeost. Till skillnad från yoghurt som har kulturer tillsatt, har quark citronsaft (eller en annan sur produkt) tillsatt och upphettas sedan för att tömma vasslen.

det är mycket intetsägande i smak, är mycket låg fetthalt (eller fettfritt), lågkolhydrat, men innehåller goda mängder protein.

detta innebär att kvark eller Kvarg kan vara ett bra komplement till graviditetsdiabetesdieten, men på grund av det mycket låga fettet i denna produkt kan vissa dra nytta av att lägga till några naturliga fetter.

vad sägs om dietyoghurts som m Jacobllerlights?

många dietyoghurt är högre i kolhydrater. En m Acicllerlight strawberry yoghurt innehåller till exempel 7,0 g kolhydrater per 100 g (ungefär dubbelt så mycket kolhydrater jämfört med förslagen ovan). Detta innebär att i en 175g kruka finns motsvarande 3 teskedar socker utan fett och mindre protein för att hjälpa till att para kolhydraterna.

m Sairllerlights innehåller också aspartam artificiellt sötningsmedel och så är det av dessa skäl som jag förespråkar naturliga, feta yoghurt över dietalternativ som m Sairllerlights.

Kefir yoghurt och mjölk

Kefir mjölk och yoghurt kan ge ytterligare fördelar för blodsockernivån. En studie av 60 patienter med typ 2-diabetes visade att kefirmjölk minskade fastande blodsocker och HbA1c-nivåer1

Kefir mjölk är en probiotisk fermenterad mjölk. Du kan köpa kefirmjölk färdig eller du kan göra det själv hemma med kefirkorn.

Du kan nu köpa kefir kvark och yoghurt…

 • Bio-tiful mejeri Kefir kvark; 3,5 g kolhydrater, 12,8 g protein och 0,4 g fett/100g
 • Yeo Kefir naturlig organisk yoghurt; 6,4 g kolhydrater, 4,7 g protein och 2.1g fett / 100g

yoghurt, så mycket mer än ”bara en yoghurt”

glöm inte att yoghurt kan användas i massor av olika sätt att hjälpa komplettera din graviditetsdiabetes diet.

yoghurt är utmärkt för att göra dips, såser, dressingar och curryrätter med! I also use it in quite a few of my GD UK recipes as shown below…

 • Moussaka
 • lemon poppy seed breakfast muffins
  Lemon & Poppy seed Breakfast Muffins
 • blueberry frukost muffins mutter fri version
  blåbär frukost Muffins
näringsinformation för denna artikel öppnades online den 14 juni 2019. Observera att näringsinformation och ingredienser kan ändras när som helst och det är därför alltid bäst att kontrollera produktetiketten innan du köper.

medan över 100 märken av yoghurt kontrollerades och jämfördes, är denna lista långt ifrån uttömmande eftersom näringsinformation för många märken inte är tillgängliga att kolla online och jag kan inte köpa och kontrollera alla yoghurt!

stödja lokala bönder

många lokalt framställda och producerade naturliga pastöriserade yoghurt kommer att vara lämpliga för en graviditetsdiabetesdiet för att uppnå optimal blodsockerkontroll och så kom ihåg att stödja dina lokala bönder och producenter.

använd den här interaktiva kartan för att hitta lokala mjölkgårdar som kan leverera mejeriprodukter lokalt till dig

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *