D Cuba de la Candelaria (Candlemas)

2shares

d Cuba de la Candelaria händer den 2 februari och är också känd som ”fest för rening av den välsignade jungfruen” eller som ”Herrens Presentation.”Denna semester är känd som Candlemas på engelska, eftersom ljus tas till kyrkan för att bli välsignade.

enligt judisk tradition togs barn till templet för att renas eller välsignas fyrtio dagar efter att de föddes. Traditionell katolsk sed inkluderar att ta barnet Jesus, används i nativity scener till kyrkan den 2 februari.

D Cuba de la Candelaria är en uppföljning av festligheterna i D Cuba De Los Reyes, den 6 Januari, när barn får gåvor och familj och vänner bryter bröd tillsammans. Brödet har en babyfigur gömd inuti. Den person som tar emot statyett på D Kuba De Los Reyes är tänkt att vara värd för festen februari 2, där tamales, champurrado, och atole serveras.

traditionell atole är en majsmasadryck som konsumeras mestadels i Mexiko och Centralamerika. Den varma chokladversionen är känd som champurrado. Båda dessa serveras vanligtvis under hela året under olika semestrar som d Saba De Los Muertos, Las Posadas, D Saba de Los Reyes och D Saba De La Candelaria. Min familj har skapat vår egen version av atole. Istället för att använda den traditionella majsmassan använder vi havregryn och kanel.

om du älskade vår champurrado kommer du att bli kär igen, men den här gången med vår atole. Den tjocka strukturen i denna drickbara gammaldags mexikanska havregryn är som att ha en fest i en kopp. Att växa upp vår mormor använder för att göra avena/atole för oss som barn på kalla morgnar. Senare i livet brukade min mamma göra detta till vår mormor varje morgon till frukost och ibland som en lätt måltid eller efterrätt på kvällen. Det är näringsrikt och extremt tillfredsställande. Kanel ger en fin krydda till atolen.

hittade du baby Jesus-figuren i år? Vad står på menyn i kväll?

Feliz D Cuba De La Candelaria!

fotografi av Jeanine Thurston

2shares

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *