Om William Tell / william-tell

berättelsen om William Tell är troligen den mest kända apple-historien i världen och har den mest historia som är förknippad med den.

William Tell är de berömda schweiziska skyttarna som inspirerade sina landsmän att kämpa för frihet och rättvisa mot österrikiskt styre.

historiens historiska noggrannhet är omtvistad, men legenden säger att han var en bonde från B Jacobrglen i kantonen Uri i det som nu kallas Schweiz som trotsade österrikisk myndighet i 13th/14th century.

habsburgska kejsaren ville ha kontroll över Uri för att reglera den Transalpina handelsvägen. Herman Gessler, den nya österrikiska fogden, fast besluten att beordra respekt för medborgarna i Uri, höjde en stolpe på centrala torget och satte hatten på toppen. Alla som gick förbi anklagades för att böja sig för hatten. William Tell och hans son Walter gick genom torget utan att böja sig. Gessler var rasande och fick honom att gripa. Han utmanade Tell att skjuta ett äpple av Walters huvud med sin armbåge. Om han lyckades skulle de gå fria men om han misslyckades skulle de dödas. Pojken var bunden till ett Lind och ett äpple placerades på hans huvud. Folkmassor samlades runt. William Tell satte en pil i sin koger och en sekund i armbågen. Hans son ropade att han inte var rädd. Tell tog sikte och sparkade. Pilen sköt ren genom äpplet. Gessler var både imponerad och rasande. Han frågade berätta vad den andra pilen var för. William Tell såg tyrannen i ögonen och berättade för honom att om den första pilen hade dödat sin son var den andra att döda Gessler. Denna stora historiska händelse ägde rum den 18 November 1307.

han arresterades omedelbart och dömdes till livstids fängelse i fängelsehålan i gesslers slott. När han transporterades till fängelse uppstod en våldsam storm på sjön Lucern. Roarsmen bad Gessler att låta Tell hjälpa dem att styra båten. Han gick med på och William Tell manövrerade skickligt båten nära land. Han hoppade ut på en platt sten som nu kallas Tellsplatte och flydde in på natten.

att lösa att bakhåll Gessler, Tell gjorde sin väg mot slottet och träffade många människor som led av härskarens grymhet. Stormen dog och båten landade säkert. Gessler och hans män skyndade sig till slottet. Det var ett lätt mål för Tell. Han sköt Gessler genom hjärtat. William tells slag för frihet utlöste ett uppror och hjälpte till att sporra folket att resa sig mot österrikiskt styre.

denna heroiska berättelse betraktas som början på kampen för rättvisa och frihet för Schweiz. Det finns festspel, pjäser och monument till minne av historien om William Tell.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *