20 av de bästa Ford Mustangs från varje Generation mellan 1964 och 2017

kärleksaffären mellan bilentusiaster och Ford Mustang har varat över 50 år. Ända sedan de avslöjade den första Mustang i April 1964 har människor över hela världen inte kunnat få nog av Detroits favoritponnybil. Under åren har Ford producerat över nio miljoner Mustang-bilar. Detta har gjort det till Mustang till en av de mest framgångsrika namnskyltarna i företagets historia såväl som hela bilindustrin.

men inte alla Mustangs var omedelbara klassiker och samlarobjekt. Faktum är att Ford genom åren har producerat en hel del mediokra Mustang-modeller. Ibland har branschens standarder tvingat Mustang att vara foglig och mer av en ponny än en vild häst som kör fri. Andra gånger innebar en lång lista med alternativ att vissa ägare förvandlade sina bilar till tråkiga dagliga pendlingsbanor snarare än eldsprutande muskelbilar.

oavsett fallet är sanningen, inte alla Mustangs skapas lika. Vissa är mycket bättre än andra. Så här är en lista över de bästa Mustangarna från varje era. Dessa bilar är sanna representationer av Mustang-arvet. De har den stil som hjälpte dem att lämna ett märke med deras prestanda, utseende och bild.

  1. Ford Mustang 289 HiPo

de flesta av bilmarknaden fascinerades när de först såg Mustang 1964. Med sitt kompakta och sportiga utseende, lång huva och kort däck och överkomligt pris verkade det overkligt. Men det var en liten del av kunniga bilentusiaster som blev besvikna. Anledningen var teknik och motorval.

Mustang delade blygsamma underlag med Falcon, som var en ekonomibil. Motoruppställningen inkluderade mildare versioner av sex och små V8-enheter. Effekten var inget speciellt och prestandan var något under förväntningarna. Snart svarade Ford genom att anställa Carroll Shelby för att producera en nästan tävlingsklar GT 350 1965.

men för dem som inte kunde leva med en skrikande 306 hk 289 V8-motor i sin GT 350, förberedde Ford en intressant motor som de kallade K-koden. K-koden var 289 V8, men med en mildare, mer gatuvänlig melodi som producerade 271 hk. Detta var mer än tillräckligt för den anständiga prestationen Mustang fans ville ha.

med ett valfritt GT-paket som innehöll en styvare fjädring, uppdaterad utrustning och massor av yttre detaljer var 289 HiPo eller High Power valet av riktiga bilkillar. Ford introducerade det 1965 och det var tillgängligt fram till 1967. Noterbart var 289 HiPo den första Mustang som sprang så bra som det såg ut, speciellt om du beställde den i den underbara Fastback-kroppsstilen.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *