Love & Friendship (2016)

”kärlek och vänskap” klassificeras inte som en komedi men det är det enda sättet det lyckas. Vår hemsida kallar det ett drama / romantik men dessa etiketter fångar inte kärnan i Jane Austens sena 18th century novella, gorgeously filmad och oklanderligt agerad av en övervägande Brittisk Roll.
i ett nötskal; Lady Susan nyligen änka och nu förlitar sig på vänlighet vänner och släktingar för skydd som hon är mycket ont om pengar. Så hon studsar från egendom till egendom som älskar sig för männen och är ökänd bland damerna. Lady Susan är väldigt vacker och flirtig; en man behövs för att uppnå stabilitet såväl som position, för att inte tala om en pålitlig inkomstkälla (vi måste dra slutsatsen mycket av denna information från handlingen; Lady Susan är inte en flamboyant karaktär, som moster Mame).
”kärlek och vänskap” sportar förstklassiga produktionsvärden samt en sofistikerad litterär bakgrund. Kate Beckinsale är bra som Lady Susan och resten av rollerna är ännu bättre. Halvvägs genom filmen får en nödvändig boost från Tom Bennett, som spelar Oafish Sir James Martin. Han är en oas mitt i det torra manuset, som gråter för mer av hans bumbling närvaro.
Detta är en film för vuxna i ett landskap festooned med juvenil underhållning. Det är svårt att hitta fel med någon del av denna vackert monterade produktion som pryds av Jane Austens obevekligt smarta dialog och den skickliga riktningen av Whit Stillman (”Metropolitan”, ”The Last Days of Disco”). Bra gjort runt trots intetsägande Story.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *