Laser Eye Floater Removal

Laser Eye Floater Removal Wilmington, NC Floaters är vanliga synstörningar som verkar vara fläckar, moln eller spindelvävliknande strängar som driver in och ut ur synen. Vanligtvis är de ofarliga men vissa kan bli särskilt stora eller försvårande. Dr Gregory Johnson på Intracoastal Eye är en av de första ögonkirurgerna i North Carolina som erbjuder laserflytare borttagning med Ellex laserplattform. Med hjälp av denna avancerade laser kan vårt team snabbt och smärtfritt ta bort floaters för en omedelbar förbättring av synen.

Vad orsakar Floaters?

ögatets Mitt är fyllt med ett gelliknande material som kallas glaskropp. Med ålder börjar glaskroppen att likvidera, och kollagenfibrer i glaskroppen kan bilda klumpar eller strängar. Dessa klumpar eller strängar kastar skuggor på näthinnan, vilket orsakar utseendet på flytande prickar, fläckar, strängar eller spindelvävliknande uppenbarelser som kallas floaters. Floaters verkar ständigt driva eller flyta i synfältet och förblir inte fasta på plats. De är nästan omöjliga att titta på direkt.

Floaters är vanligare hos äldre vuxna eller personer som har extrem närsynthet, diabetes eller har haft kataraktoperation.

de flesta floaters är godartade och kräver ingen medicinsk behandling eller behandling. Vissa floaters kan dock bli ganska framträdande och börja störa tydlig vision och övergripande livskvalitet. I dessa fall kan behandling vara motiverad.vissa fall av floaters, särskilt fall där det finns ett stort antal floaters eller floaters åtföljs av ljusblixtar eller perifer synförlust, kan också indikera ett allvarligt problem med ögonen, såsom näthinneavlossning.

i dessa fall är det viktigt att screenas av vårt betrodda team. Beroende på vad vi hittar, kan du vara berättigad till laser floater behandling.

Vad är Laser Floater borttagning?

laser floater borttagning med Ellex laser är ett minimalt invasivt förfarande för att minska eller eliminera floaters. Det kan utföras på vårt kontor och tar normalt 10 till 20 minuter. Ibland behövs mer än en behandlingssession för att få bästa resultat. Förfarandet är praktiskt taget smärtfritt och resultaten kan ses nästan omedelbart.

Hur fungerar borttagning av Laserflytare?

Laser Eye Floater Treatmentunder borttagning av laser floater applicerar vi laserljus med låg energi till ögat genom ett mikroskop för att avdunsta strängarna eller klumparna av glaskroppen som orsakar flottörerna. Floaters indunstas i små gasbubblor, som snabbt löses upp och absorberas av kroppen.

efter behandling behöver patienter vanligtvis inte bära några ögonplåster eller använda speciella ögondroppar. De flesta kan gå om sina normala dagliga aktiviteter utan några begränsningar.

biverkningar av borttagning av laserfloater är sällsynta. Vissa patienter har mindre obehag eller suddig syn, men allvarliga komplikationer är mycket ovanliga.

är du en bra kandidat för Laser Floater borttagning?

Vi utvärderar alla patienter för borttagning av laserfloater individuellt för att bestämma deras behörighet. Vi tar hänsyn till varje patients omständigheter, inklusive svårighetsgraden och egenskaperna hos flottörerna, deras ålder och när de först började märka flottörer. All denna information hjälper oss att avgöra om borttagning av laserflytare är ett bra alternativ för patienten.

Vanliga frågor om Eye Floaters

Vad orsakar floaters?

Floaters orsakas av förändringar i glaskroppen, den klara gelliknande substansen som fyller ögatets mitt. Med ålder börjar glaskroppen att flyta. Om bitar av oupplöst glaskropp lossnar och flyter runt i ögonets flytande centrum, kastar partiklarna skuggor på näthinnan. Det här orsakar illusionen av något som flyter framför ögat.

hur ser floaters ut?

Floaters kan tyckas vara många olika former, inklusive prickar, fläckar, trådar, strängar, spindelväv eller snygga linjer. Det är nästan omöjligt att titta på dem direkt, eftersom de verkar dart bort snabbt om du försöker fokusera på dem. Floaters kan vara mer uttalade när man tittar på en vit eller ljus bakgrund eller skärm.

är floaters skadliga?

de flesta floaters är inte anledning till oro. En plötslig ökning av floaters-eller floaters som åtföljs av ljusblixtar eller förlust av perifer syn — kan dock indikera ett allvarligare problem, såsom en tår i näthinnan eller en näthinneavlossning, och bör utvärderas omedelbart

har jag en hög risk för floaters?

riskfaktorer för floaters inkluderar:

  • stigande ålder
  • närsynthet
  • Diabetes
  • tidigare kataraktkirurgi

Hur behandlas floaters?

Floaters som bara är en irritation kräver inte behandling. Floaters som är stora, framträdande eller många i naturen och påverkar synen kan behandlas under ett kontorsförfarande med Dr.Johnson. Med hjälp av en avancerad laser kan Dr.Johnson förånga flottörerna i gasbubblor som löser sig snabbt efter proceduren.

laser floater borttagning kan slutföras i 30 minuter eller mindre och det är praktiskt taget smärtfri. Ibland krävs flera behandlingar för att se idealiska resultat.

kontakta Intracoastal Eye

För mer information om borttagning av laserfloater med Ellex laser, Ring eller maila Intracoastal Eye och begär ett möte med vårt team idag.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *