Hur Scotch Tape uppfanns

Illustration för artikel med titeln Hur Scotch Tape uppfanns

trots namnet uppfanns inte skotsk tejp. Det uppfanns av en college dropout som heter Richard Drew från Minnesota som arbetade för ett litet sandpapper företag som grundades 1902 som heter Minnesota Mining and Manufacturing, senare känd som 3m. Namnet” Scotch ” själv har en ursprungshistoria nästan lika intressant som uppfinningen av Scotch tape.

annons

född Richard Gurley Drew i St.Paul, Minnesota 1899, Drew tillbringade ett år vid University of Minnesota i Maskinteknikprogrammet innan han släppte ut. Han betalade för den tiden i skolan och sin korrespondensskola i maskindesign genom att spela banjo, och han inkluderade all den informationen i sin ansökan till labbteknikerens öppna position med 3M. han fick jobbet och satt på vägen för att göra historia.

på 1920-talet var ett tvåfärgat lackjobb populärt för bilar och huvudvärk för bilmålare. Det tvåfärgade utseendet skapades genom att måla bilen en färg, applicera en barriär av något slag på den målade delen och sedan måla nästa avsnitt. För att komma runt svårigheterna med denna typ av färgjobb testade målare och mekaniker olika sätt att uppnå utseendet. Tyvärr tenderade deras försök att vara mindre än framgångsrika. Vissa bilaffärer skulle limma tidningar över de redan målade sektionerna medan andra använde tejp för att förhindra färgöverföring. Men dessa tekniker lämnade ofta en klibbig rest på färgen som var svår att ta bort. Ibland skulle det till och med innebära att målarna var tvungna att göra hela färgjobbet igen.

ett av Drews ansvar vid 3M var att leverera prover av sandpapper till lokala bilaffärer för testning, där han ofta hörde arbetare som målade klagar över problemen med tejp som används för dessa färgjobb. Den tjugotre år gamla labbassistenten fick tanken att skapa ett nytt tejp som skulle skapa en tätning så att färgen inte skulle komma igenom och ändå också komma ren utan att lämna några klibbiga rester som förstörde färgfinishen. Drew använde limet som 3M använde vid konstruktionen av sitt sandpapper som utgångspunkt. Därifrån tog det honom två års experiment med olika typer av lim som han applicerade på ett crepe-papper för att komma med rätt kombination. Således föddes det som skulle kallas ”Scotch” maskeringstejp 1925.

framgången med Scotch Brand Masking Tape gjorde det möjligt för Drew att flytta upp ledningarna på 3M. år 1929 fick hans ställning som teknisk chef vid tillverkningslaboratoriet honom att driva en annan ide. Cellofan hade nyligen uppfunnits av DuPont och användes av livsmedelsaffärer och bagare som ett snyggt sätt att paketera sina livsmedel. Det var dock inte ett bra sätt att försegla cellofan med tejp eftersom den färgade baksidan förstörde det tydliga utseendet. Så Drew och hans team av uppfinnare arbetade för att skapa ett tejp som använde denna klara cellofan som underlag.

G/O Media kan få en provision

tyvärr rivde maskinerna som 3M använde för att applicera limet på cellofanunderlaget materialet, och limet som fungerade för maskeringstejpen verkade gult på den klara cellofan. Teamet uppfann slutligen nya klara lim och modifierade maskiner för att hantera cellofan. Det nya bandet kallades Scotch Brand Cellulosatejp, men det verkade som om det kanske hade missat sin möjlighet med livsmedelsaffärer och bagare trots att det ringde påskrifter från flera testklienter. Du ser, DuPont hade introducerat på marknaden en cellofan som kunde förseglas med värme. Trots att de saknade sin ursprungliga målmarknad och släpptes under den stora depressionen, trivdes Scotch-märket Cellulosaband med olika hemanvändningar.

så det här tar oss tillbaka till hur termen” Scotch ” kom att associeras med 3M: s maskerings-och Cellulosaband. När Drew och 3M började låta bilmålare testa det nya Scotch – märket maskeringstejp, klagade en målare förmodligen om bristen på lim på tejpen. En version av berättelsen hävdar att målaren frågade ”varför så Scotch med limet?”En annan version säger att målaren sa” ta tillbaka detta till dina Scotch-chefer och berätta för dem att lägga mer lim på det.”

annons

hur som helst, på 1920-talet var termen” Scotch ” en raslig slangterm som betydde något eller någon som var Billig eller snål. Baserat på feedbacken applicerade Drew mer lim på tejpen och märkte slutligen tejpen med det pejorativa ”snåla” namnet ”Scotch.”

Om du gillade den här artikeln kan du också njuta av:

  • vad företagsnamnet” 3M ” står för
  • uppfinningen ingen ville ha som blev en av de mest sålda Kontorsprodukterna genom tiderna
  • en kort historia av kulspetspennan och om NASA verkligen spenderade miljoner på att utveckla en trycksatt Version istället för att bara använda pennor
  • superlim uppfanns av misstag, två gånger
  • Vem uppfann silvertejp

Sarah Stone skriver för den mildt populära intressanta faktumwebbplatsen TodayIFoundOut.com. För att prenumerera på Idag fick jag reda på nyhetsbrevet” Daily Knowledge”, klicka här eller gilla dem på Facebook här. Du kan också kolla in dem på YouTube här.

annons

detta inlägg har publicerats med tillstånd från TodayIFoundOut.com. bild av Daniel under Creative Commons licens.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *