hur man kopplar ett ljusuttag

  • Facebook
  • Flipboard
  • Twitter
  • Pinterest
  • e-post
  • Skriv ut

för säkerhet, koppla dina lampor korrekt

hur man kopplar ett ljusuttagfamiljehandyman
korrekt anslut heta och neutrala ledningar när du byter ut en lampbrytare och uttag för att hålla din lampa säker. Även en billig kontakt och sladd har en markerad neutral ledning.

av DIY-experterna från Family Handyman Magazine

du kanske också gillar: TBD

lamputtag: Anslut heta och neutrala ledningar korrekt

om du undrar varför du måste identifiera och ansluta de heta och neutrala ledningarna korrekt i en lampa, läs vidare. Det är sant att lampan vanligtvis fungerar på något sätt. Men frågan är säkerhet. Normalt kommer ström (spänning) genom fliken på sockelbasen. Det gängade uttaget är neutralt. Så när strömbrytaren är avstängd är alla ”heta” delar av lampan väl skyddade. Och när strömbrytaren är på är bara fliken längst ner på uttaget ”het.”Men om ledningarna är omvända och strömmen går till det gängade uttaget är det gängade uttaget alltid varmt, oavsett om strömbrytaren är på eller av. Det finns en mycket större potential för att få en farlig chock, särskilt när du byter glödlampa. Den värsta situationen uppstår ibland i gamla armaturer när kartongisoleringshylsan slits ut och det yttre metallskalet på uttaget berör det gängade uttaget. Om det gängade uttaget är varmt blir varje metalldel av lampan varm! Kom ihåg när du reparerar lampor är den neutrala ledningen i lampkabeln markerad (vanligtvis med revben eller revben) och den ansluts till pluggens breda blad i ena änden och till den neutrala skruven (vanligtvis silver men kan ha någon annan identifiering) i den andra änden.

heta och neutrala elektriska vägar i en Lampbrytare och uttag

den heta vägen för el ska gå genom den smala kontakten vid vägguttaget till den heta terminalen på strömbrytaren och till den heta knappen vid sockelns botten när strömbrytaren är på. Den neutrala vägen ska gå från den breda spetsen vid vägguttaget genom en markerad (isolerande) ledning till den neutrala terminalen på strömbrytaren och till det gängade metalllampans uttag.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *