Frossa, yrsel, feber och ont i halsen

det finns några olika medicinska tillstånd som är starkt förknippade med:

 • frossa
 • yrsel
 • feber
 • halsont

medan symtomen ovan kan betraktas som en guide för att hjälpa associerade symtom som är vanliga bland villkoren nedan, är detta inte ett substitut för en diagnos från en vårdgivare. Det finns många andra medicinska tillstånd som också kan associeras med dina symtom. Nedan är de bästa skick matcher för din symptom kombination från MedicineNet:

 • ont i halsen (faryngit)

  ont i halsen (faryngit)

  ont i halsen (ont i halsen) beskrivs vanligtvis som smärta eller obehag i halsområdet. En ont i halsen kan orsakas avbakteriella infektioner, virusinfektioner, toxiner, irriterande ämnen, trauma eller skada på halsområdet. Vanliga symtom på ont i halsen inkluderar feber, hosta, rinnande näsa, heshet, öronvärk, nysningar och värk i kroppen. Hemhjälpmedel för ont i halsen inkluderar varma lugnande vätskor och halspastaller. OTC-läkemedel för ont i halsen inkluderar OTC-smärtstillande medel som ibuprofen eller paracetamol. Antibiotika kan vara nödvändiga för vissa fall av ont i halsen.

 • bihåleinflammation

  bihåleinflammation

  sinusinfektion (bihåleinflammation) orsakas av allergier, infektion och kemikalier eller andra irriterande bihålor. Tecken och symtom är huvudvärk, feber och ömhet i ansiktet, tryck eller smärta. Behandlingar av sinusinfektioner är i allmänhet med antibiotika och ibland huskurer.

 • Strep hals (GAS)

  Strep hals (GAS)

  Strep hals är en bakteriell infektion i halsen. Tecken och symtom på strep hals inkluderar huvudvärk, illamående, kräkningar, ont i halsen och feber. Strep halssymtom hos spädbarn och barn är annorlunda än hos vuxna. Strep hals är smittsam och överförs vanligtvis från person till person. Behandling för strep halssymtom inkluderar hemläkemedel och OTC-medicinering; det enda botemedlet för strep hals är dock antibiotika.

på MedicineNet tror vi att det är viktigt att ta hand om din hälsa genom åtgärder som en levande hälsosam livsstil, öva förebyggande medicin, följa en näringsplan och få regelbunden motion. Att förstå dina symtom och tecken och utbilda dig själv om hälsotillstånd är också en del av att leva ditt hälsosammaste liv. Länkarna ovan ger dig mer detaljerad information om dessa medicinska tillstånd för att hjälpa dig att informera dig om orsakerna och tillgängliga behandlingar för dessa tillstånd.

symptom & tecken A-Z Lista

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *