fler artiklar

Hybrid klubbar har snabbt blivit populära över golfspektrumet i det 21: a århundradet. Ursprungligen utformad för att hjälpa amatör golfare förbättra sina spel, hybrider har hittat sin väg in i många professionella golfväskor, inklusive de av PGA Tour och LPGA Tour spelare. Trots deras popularitet kan vissa avslappnade golfare undra om de offrar avstånd när de svänger hybridklubbar.

strykjärn Vs. Hybrider

hybrider var ursprungligen avsedda att ersätta långa strykjärn, eftersom många spelare har problem med att slå bollen i luften med de mindre loftade klubbarna. Dessutom, i ett försök att uppnå mer avstånd, har golftillverkare minskat iron club lofts genom åren och har också minskat golfbollsspinn. Båda trenderna har gjort långa strykjärn nästan ospelbara för många casual golfare. Hybrider är mer förlåtande än de strykjärn de ersätter, med större söta fläckar och ett djupare tyngdpunkt, vilket hjälper dig att få bollen i luften.

typiska avstånd för hybrider

de längsta hybridklubbarna – hybriderna som ersätter de längsta strykjärnen-har vanligtvis 15 till 17 grader loft. En spelare med en 90 mph svänghastighet kan förvänta sig att slå bollen cirka 190 meter med en lång hybrid. En liknande spelare bör slå en 21-graders hybrid om 180 yards, en 24-graders hybrid ungefär 175 yards och en 27-graders hybrid cirka 160 yards.

mätning av järnskott

Om du svänger på 90 mph och gör solid kontakt med ett 1-järn-något väldigt få spelare försökte, även i pre-hybrid dagar, på grund av klubbens skimpiga 5 grader loft-skulle du förvänta dig att slå bollen 205 meter. Mer realistiskt ersätter dock de långa hybriderna vanligtvis 2-och 3-strykjärn. En 90 mph swinger bör träffa dessa klubbar 195 respektive 185 yards, eller ungefär samma avstånd som den längsta hybriden. Samma golfare skulle slå varje efterföljande järn-från 4 till 9 – i genomsnitt 10 meter mindre styck, vilket resulterade i ett 175-yard genomsnitt med ett 4-järn och ett 125-yard genomsnitt med ett 9-järn.

byta strykjärn med hybrider

om du vill byta ut dina långa strykjärn med hybrider rekommenderar club designer Tom Wishon att du väljer en hybrid som du kan slå ungefär samma avstånd som järnet som det ersätter. Tanken här är inte att få mer avstånd på dina bästa skott. Istället bör din motivation vara att använda en klubb som du kan slå konsekvent bra, så att du uppnår det maximala avståndet oftare och med bättre noggrannhet.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *