fem blad aralia (Eleutherococcus sieboldianus)

fem blad araliaSynonymer: Acanthopanax sieboldianus
vanliga namn: fem blad aralia, Aralia, fem fingrar aralia, Acanthopanax sieboldianus `Variegatus?
beskrivning: introducerades först som prydnadsväxt och är kommersiellt tillgänglig i Nordamerika. Det används ofta i stadsplatser, där förhållandena inte tillåter andra växter att växa.
vana: upprätt, snabbväxande, lövfällande buske med bågande grenar. Kan nå en maximal höjd och bredd på 6 till 8 fot.
blad: alternativa, tandade, sammansatta och palmate. Varje blad innehåller 5 till 7 broschyrer som är 1 till 2,5 tum långa och 1 tum breda och petioles kan växa upp till 3 tum. Färg varierar men är oftast en rik, mörkgrön medan vissa brokiga former kommer att ha vita blad. Bladen förblir på växten i slutet av hösten; ingen höstfärgning uppstår.
stammar: långa, övergripande huvudgrenar som blir upprätt med åldern. Grå i färg och vass. Stammar har korta ryggar finns vid varje bladknopp.
blommor: små och grönvita i färg. Blommor blommar Maj till juni och förekommer i kluster (en umbel).
frukt och frön: frukter förekommer i kluster och producerar små svarta bär; varje bär innehåller 2 till 5 frön som är 0,25 tum.
Habitat: hemma i Kina och Japan. Finns i skogar, öppna skogar, kanter, häckar, landskapsarkitektur. Mycket tolerant mot ett brett spektrum av förhållanden.
reproduktion: kan bilda nya rötter när grenar rör marken. Softwood sticklingar rotar också mycket lätt.
liknande arter: Bishop ’ s goutweed (Agopodium podagraria) och Virginia creeper (Parthenocissus quinquefolia).
övervakning och snabb respons: skärning rekommenderas inte. Växter kan kontrolleras med glyfosat eller Triclopyr amin bladspray samt Triclopyr Ester eller Pathfinder basal bark behandling. Poäng: informationen i detta faktablad samlades in från University of Connecticut College of Agriculture, Health and Natural Resources och BugwoodWiki.
enskilda arter bilder som visas med ett nummer i en svart låda är artighet av Bugwood.org nätverk (http://www.invasive.org).Individuella fotoförfattarkrediter får inte inkluderas på grund av den lilla visningsstorleken på bilderna och efterföljande svårigheter att läsa den medföljande texten. Alla andra bilder visas med tillstånd av Google (http://images.google.com).

databaser

USDA växter NatureServe ogräs oss

bilder

Bugwood nätverk Google Bilder

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *