blogg

betydelsen av bön

Min Ande är krossad. Jag känner mig besegrad och försummad. Vår familj reser genom något riktigt stenigt territorium och, ärligt talat, jag gillar det bara inte alls. Vem gillar att gå igenom stormen? Ingen. Men jag vet också att det antingen kan driva mig bort från Gud eller dra mig nära. Jag väljer att närma mig och hålla fast vid bön.

hur är ditt böneliv? Möter du honom och delar ditt hjärta? Här är några anledningar till varför du bör se till att det finns på din att göra-lista varje dag, hela tiden.

betydelsen av bön

bön är en av de viktigaste sakerna en kristen kan göra. Det är en tid de kommunicerar med Gud och det bör tas mycket på allvar. Även om det finns djup teologisk mening i bön, behöver det inte vara något som är komplicerat och svårt. Det är något vem som helst kan göra var som helst när som helst.

närmar sig Gud

det är omöjligt att känna någon om du inte spenderar tid med dem. Bön är en möjlighet att tillbringa tid med Gud. För att verkligen förstå Guds hjärta måste du be. I Johannes 15: 15 säger Jesus att han inte längre kallar oss sina tjänare, utan kallar oss sina vänner. Att prata med Gud utvecklar en djupare relation med honom. Ju djupare förhållandet blir desto mer tid vill du spendera med honom. I 1 Kor 3: 9 kallar Gud oss sina medarbetare. Hur kan vi vara hans medarbetare om vi vägrar att prata med honom?

bön ger ljus till mörkret

ibland glömmer vi hur kraftfull bön är. Vi kämpar inte mot något imaginärt. Våra böner kämpar mot andliga strider som dröjer på mörka platser. Efesierbrevet 6: 12 säger, ”för vår kamp är inte mot kött och blod, men mot de styrande, mot myndigheterna, mot krafter denna mörka värld och mot andliga krafter onda i den himmelska världen.”Bönens kraft är så stor att den har makten att besegra djävulen och hans makt över oss. Han vill förgöra oss, men Gud vill föra oss närmare honom. Bön är vårt verktyg för att vinna den striden. Bön ger oss styrkan och tron att avsluta loppet segrande.

bön förändrar oss

Vi tror ofta att bön förändrar Gud. Detta är helt enkelt inte fallet. Bön förändrar oss. När vi tillbringar tid med Gud arbetar han för att förändra vårt hjärta för att bli mer som hans. Ju mer tid vi spenderar med honom, desto mer är vi som han. Våra vanor och livsstilar förändras. Vi lever inte längre ett självcentrerat liv, utan ett som är fokuserat på andra med ett rent och uppriktigt hjärta. Bön förändrar oss inifrån och ut.

bön skyddar

skydd är vårt bara för att fråga. Vi måste be om skydd för våra nära och kära varje dag. Be för nära och kära med namn, en efter en. Du kan aldrig be för mycket för en person. Ibland hjälper det att göra en lista över alla människor som du behöver be för varje dag. Att göra detta ger oss inte bara skydd, utan är också ett bra exempel för våra barn.

ber du dagligen för din man och barn för skydd?

bön ger genombrott i livet

en av de viktigaste aspekterna av bön i ditt liv är de genombrott som kommer. Ibland står vi inför förödande omständigheter och känner att vi inte har någonstans att vända. Det är vid den tiden vi borde be (även om det borde ha gott om bön i förväg). Fasta och Be är också kraftfullt. Ibland behöver du ett budskap från Gud och du måste vara enbart fokuserad på honom för att få det. Det kan vara smärtsamt under bön och väntan processen men när du får det du kommer att vara så glad att du sökte honom. Medan du väntar kan du också sjunga lovlåtar, läsa Bibeln eller något annat som tar dig närmare honom. Även om genombrottet inte händer den dagen, kommer du att få styrkan och nåden att fortsätta. Så småningom får du ett svar på dina böner, eller en fred om att vänta längre. När du ser tillbaka över den här tiden kommer du sannolikt att se det som en av de mest andligt rika tiden i ditt liv.

behöver du ett genombrott idag?

Fotokredit

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *