allt om grönt Tara

allt om grönt Tara

Mamma Tara med vänliga hälsningar och med stark tro kommer hon att skydda oss från alla hinder och uppfylla alla våra önskemål. Eftersom hon är en visdom Buddha, och eftersom hon är en manifestation av det helt renade vindelementet, kan Tara hjälpa oss mycket snabbt.

Tara är vår gemensamma mor, vår heliga mor. När vi är unga vänder vi oss till vår världsliga mamma för hjälp. Hon skyddar oss från omedelbara faror, ger oss alla våra tidsmässiga behov och guidar och uppmuntrar oss i vår lärande och personliga och andliga utveckling.

grön Tara som en Meditation gudom

grön Tara Paubha grön-Tara-Thanagka-målning

Tara är en Meditationsgudom vars övning används av utövare av den tibetanska grenen av vajrayana buddhismen för att utveckla vissa inre egenskaper och förstå yttre, inre och hemliga läror om medkänsla och tomhet. Tara kan mer korrekt förstås som olika aspekter av samma kvalitet, eftersom bodhisattvas ofta betraktas som metaforer för buddhistiska dygder.

Green Tara är en av de mest älskade figurerna i tibetansk Buddhism. Som en bodhisattva hjälper hon människor att gå utöver problemen med jordisk existens och gå mot upplysning. Hon skyddar också människor från många världsliga faror. Det kärleksfulla uttrycket på skulpturens ansikte förkroppsligar Taras moderliga medkänsla.

’Tara’ betyder ’räddare’. Hon är så kallad för att hon räddar oss från de åtta yttre rädslorna i.e rädslan för lejon, elefanter, eld, ormar, tjuvar, vatten, bondage och onda andar, och från de åtta inre rädslorna, dvs han fruktar stolthet, okunnighet, ilska, svartsjuka, felaktiga åsikter, anknytning, eländighet och bedrägliga tvivel.

mantra av grön Tara

Mantra av grön Tara är

OM Tara TUTTARE TURE SOHA.

grön Tara, en beskrivning av Devine

grön Tara tibetansk Thangka målning

i sadhana verkar hon sitta på en ljusblå lotus och en månmatta. Hon beskrivs som grön i färg. Hon sitter med sitt vänstra ben upprättat i meditationsställning, och hennes högra ben utsträckt, foten vilar på en annan liten ljusblå lotus och månmatta redo att gå till handling för att hjälpa.

hennes högra hand är på hennes högra knä, handflatan vänd utåt, i mudra av högsta giving, håller en korsad vajra. Hennes vänstra hand är framför hennes hjärta och ringer en silver Vajra-klocka. Taras huvud och kropp är omgivna av auror av ljus. Hon är ung, skön, och ler medkänsla.

symbolisk betydelse av grön Tara

Tara är i naturen av grönt ljus, med ett ansikte och två armar. Hennes ansikte är väldigt fridfullt, med ett litet leende. Hennes hår är väldigt mörkt, halvt bundet och halvt löst och dekorerat med en utpala blomma vid kronan.

Tara är prydd med juvelprydnader i halsbandet, armband, armlets, anklets och så vidare. Hennes ögon, mycket kärleksfulla och medkännande, öppnas inte brett men är fina och lite rundade.Taras ögon uttrycker medkänsla för dig, som utseendet av kärleksfull vänlighet som en mamma ger sitt älskade enda barn.

Taras högra hand, som håller stammen av en utpala-blomma, ligger i mudra för att bevilja sublima insikter. Hennes vänstra hand håller stammen av en annan utpala blomma, med tre fingrar stående upprätt för att beteckna tillflykt i Buddha, Dharma och Sangha.

med fullt utvecklade bröst är Tara prydd med ett juvelhalsband och även med juvelkransar och olika halsdukar. Hennes högra ben sträcker sig ut och den vänstra kontraherade. Bakom henne är en månskiva.

grön Tara Mantra och meditation

grön Tara – Thangka för medkänsla

Tara är prydd med de fullständiga heliga tecknen och exemplifieringarna av en Buddha.

på hennes panna är en vit OM, kärnan i vajra heliga kropp; vid hennes hals, En röd AH, essensen av vajra heliga tal; och i hennes hjärta, en blå hängde, kärnan i vajra heliga sinne.

vita nektarbalkar kommer från OM, slår på pannan och går in i dig för att rena alla obscurations och negativa karmas du har ackumulerat med kroppen från börjanlösa återfödelser tills nu.

från AH vid Taras hals emitteras röda nektarstrålar och slår din egen hals; alla obscurations och negativa karmas ackumulerade med ditt tal är helt renade.

sedan, från Taras hjärta stavelse hängde, blå nektarstrålar emitteras och går in i ditt hjärta; alla obscurations och negativa karmas ackumulerade med ditt sinne från beginningless återfödelser tills nu renas.av medkänsla för dig och alla levande varelser har Mor Tara renat dig.

koncentrera dig på detta när du reciterar mantraet: OM Tara TUTTARE TURE SOHA.

den detaljerade symboliken för grön Tara

Tara sitter på en kudde, i den här bilden kan du bara se lite av den vita kudden hon sitter på. Det är vad som kallas månskivan, månen symboliserar pacifiering,fred. Så hennes natur är fredlig hon ger fred och är av naturen fredlig.

det är på toppen av en lotus, hon sitter på en stor lotusblomma. Lotusen här symboliserar hennes frihet från någon förorening, precis som lotusen stiger upp ur smuts och lera men själva blomman är ren och obefläckad, så grön Tara uppstår i världen men är helt obefläckad av världen.

symboliken i figuren är ganska omfattande, men för att bara säga några av sakerna kan du se att hon inte sitter i full lotusposition, utan snarare har högerbenet förlängt och vänster hålls in.förlängningen av höger indikerar att hon trycker ner på något med sin högra fot, och det betyder att hon aktivt håller ner eller dämpar alla oönskade fenomen, det vill säga allt som kan hindra, störa eller orsaka problem.

i synnerhet finns det listor över de åtta stora rädslorna och de sexton olyckorna, de saker som hon kan övervinna. Förlängningen av höger fot indikerar att nå ut för att hålla ner och undertrycka sådana hinder.

den vänstra foten hålls inåt, vilket betyder innehavet inåt av de två stora församlingarna, som är meriter och visdom dessa är de saker som vi måste utföra och alltid hålla tag i ackumuleringen av meriter genom alla slags goda gärningar, lämpliga aktiviteter eller ordentlig Dharma-övning, och visdomens sammansättning, som är fullbordandet av alla aspekter av visdom.

detta symboliseras av att vänster fot hålls inåt. Den högra handen förlängs med handflatan utåt, i gesten som kallas Dhana mudra, gesten att ge välgörenhet, som i detta fall är den stora välgörenheten för de två typerna av prestation, kallad vanliga och sublima prestationer.

andliga prestationer av Green Tara

det vanliga är de åtta stora siddhis, de höga andliga prestationerna hos dem som engagerar sig i ordentlig meditation för att uppnå andlig status, andlig prestation.

de kallas vanliga siddhis, vanliga prestationer. Hon skänker dem, och i synnerhet ger hon den sublima prestationen, som är uppnåendet av ultimat, perfekt upplysning.

vänster hand hålls upp, igen med handflatan vänd utåt och griper lotusen. Detta kallas Kachin Chagya mudra,”tillflyktsgesten”.

det ger tillflykt från alla de saker som skulle hindra eller orsaka problem, och här igen har vi listorna över de åtta stora fasorna, som är bränder, gifter, ormar och saker som det; allt som kan skada dig eller orsaka dig problem hon beviljar skydd från.

det finns två typer av”halos”. En är halo runt hela hennes kropp, och det är den gula eller orange, den stora.

Vi bör förstå när vi tittar på bilden att gloriorna finns de representationer som har givits av konstnären av, man kan säga, aura.

auraen är inte något som du verkligen kan måla. Det är en utstrålning, en kraftfull, energisk utstrålning som kommer fram som om det är en sådan Gloria. Så vi borde förstå det inte som något vi kan nå ut och röra, utan snarare något som är som ljusstrålar, osynliga så.

och den runt kroppen, den större, visar den perfekta medvetenheten, tillståndet av perfekt högsta medvetenhet eller högsta visdom, som ger fram denna utstrålning runt hela hennes kropp.

Lotus och Green Tara

det finns flera lotusar här, och typen av lotus kallas ”utpala”. Utpala är en typ av lotus, och det är en blå eller grön lotus. Lotus hon sitter på är den typen, det är en utpala. Det finns två andra lotuses.

om du tittar noga kan du se att mellan tummen och pekfingret på höger hand och sedan också hålls i vänster hand finns stammar av en blomma.

den blomman är utpala, den blå eller gröna lotusen. Symboliken där finns av den aktiva principen om det fullt upplysta varelsen, det vill säga den upplysta varelsens eller Buddhas upplysta aktivitet, som utför alla Buddhas uppgifter för att hjälpa levande varelser.

Smycken och grön Tara

hon har olika typer av kroppsliga ornament. Dessa är olika typer av metall eller ädelstenar, smycken runt på olika delar av hennes kropp.

dessa är dyrbara juveler. Armbandet, armlets går runt överarmen, Halsband, Örhängen, det långa halsbandet det finns ett kort halsband som går runt halsen och en lång som går ner på framsidan av hennes kropp anklets, och olika andra saker: dessa symboliserar hennes status som en dykningsvarelse, i synnerhet Buddhas tre kroppar, Dharmakaya, Sambhogakaya, Nirmanakaya, den andra är Sambhogakaya, kroppen av perfekt njutning, gudarna som har denna kropp av perfekt njutning har alltid dessa typer av ornament som indikerar deras status som den typen av upplyst varelse som åtnjuter alla himmelens krafter och privilegier.

så vikten av detta är att hon är besatt av den gudomliga varelsens stora kraft, dykningsväsendets stora överflöd och har alla dessa juveler, värdefulla saker, med vilka hon kan rensa bort eländet av deprivation eller fattigdom hos alla levande varelser.

Vi ser att på huvudets krona har hon en kronprydnad som ser ut som en hatt, och i mitten av det finns en röd figur. Den röda figuren är Buddha Amitabha, som alltid är röd i färg, och det är i centrum av den rödaktiga haloen runt huvudet, det är den röda figuren Amitaba.

grön Tara i lotus lineage

detta indikerar hennes anknytning till lotus lineage, med andra ord, hon är en del av denna lotus lineage. Buddha av lotuslinjen är Amitabha, eller i tibetansk Amwa Taytay, oändligt ljus. Hon är återigen representanten för den här linjen.

det finns fem linjer av Buddhas. Lotus-linjen är bara en av dessa fem. De fem är alltid i förhållande till varandra enligt kardinalriktningarna. Så det finns linjen i norr, i öster, i söder, i väster och i mitten. Amitabha är västens Buddha, associerad med färgen röd och lotus.

Tara som frälsare

Tara förkroppsligar också många av egenskaperna hos den feminina principen. Hon är känd som mor till barmhärtighet och medkänsla. Hon är källan, den kvinnliga aspekten av universum, som ger upphov till värme, medkänsla och lättnad från dålig karma som upplevs av vanliga varelser i cyklisk existens. Hon ger näring, ler mot skapelsens vitalitet och har sympati för alla varelser som en mamma gör för sina barn.

Som Green Tara erbjuder hon hjälp och skydd mot alla olyckliga omständigheter man kan stöta på inom den samsariska världen.

typer av grön Tara

det finns 10 olika typer av grön tara. Varje Tara id skiljer sig från varandra på grundval av deras symbolik, utseende, mudra och ikonografi. Följande är de typer av gröna Tara

 1. Khadiravam Tara
 2. Vasya Tara
 3. Arya Tara
 4. Mahattari Tara
 5. Mahasri Tara
 6. Varada Tara
 7. Durgottarini Tara
 8. Dhanada Tara
 9. Jahguli Tara
 10. Parnasaban Tara
 11. li>

khadiravam Tara

khadiravani Tara representeras i Sadhansmala som av grön färg med två händer som visar Varada mudra till höger och utasla till vänster. Hon kan identifieras genom närvaron av Asokakanta Marici och Ekajata. Hon bär bilden av Amoghaslddhi på sin krona.

ikonografi av Khadiravani Tara

hon representeras stående eller sittande. Hon är grön i färg. Den högra visar varada mudra och i sin vänstra hand håller hon en halvblåst Blå lotus. Hon åtföljs av AsokakantI (Marici) och Seagate.

siktlinjer finns på prabhava som bär lotus i sina vänstra händer och höger hand visar Abhaya mudra. En krittimukha är kanske på toppen och en kort inskription längst ner.

Vasyatara

Vasyatara har som sin karakteristiska egenskap Bhadrasana eller det europeiska sättet att sitta. Det kan dock märkas att hon beskrivs som singel och som sådan inte åtföljs av någon Gud eller gudinna.

hon är representerad med Khadiravani klass med skötare Taras.

ikonografi av Vasyatara

Vasyatara representeras i Sadhanamala som sittande i bhadrasaha. Hon är av grön färg med två armar – höger visar varada mudra och bär utpala till vänster. Hon bär bilden av Amoghasiddhi på kronan.

Aryatara

den karakteristiska egenskapen hos denna form av Tara är att hon sitter i Ardhaparyahka-attityden och som Vasyatara är helt ensam.

det sägs att Arya Tara är ett annat namn på Vasyatara

ikonografin av Arya Tara

hon representeras ensam i Ardhaparyahka-attityden. Hon är av grön färg med två armar.

Mahattari Tara

Mahattari Tara kan särskiljas av Vajraparyahka attityd där hon sitter, och även av det faktum att hon representeras utan någon följeslagare alls. Mahattari Tara är grön i färgen.

Varada Tara

Varada Tara sitter m ardhaparyanka attityd som Aryatara men hon kan lätt kännas igen av närvaron av fyra gudinnor Asokakanta Marici, Mahamauri, Ekajata och Janguli.

Mahasri Tara

Mahasri tara liknar Varada Tara. Hon härstammar från Dhyani Buddha Amoghasiddhi som hennes färg är grön.

ikonografi av Mahasri tara

Mahasri Tara representeras Sittande på en gyllene tron täckt med många sorters blommor med ett ansikte och två huvuden som visar Vyakhyana Mudra. Hon är dekorerad med ornament och Krona som bär bilden av Amoghasiddhi.

Arya, jahguli är till vänster om Mahasri Tara och Asokokanta och Mahamayuri till höger, Ekajata sitter i ardhan pose och bär ett arg ansikte med en svullnad buk hon håller i sina två armar kartri och kapala och hon bär en klänning gjord av tigerhud.

Durgottarini Tara

Durgottarini Tara har grön hy, lotus för sitt säte och kläder av vit färg; hon har fyra armar och hon bär det första paret av händer snaran och goad och visar i den andra lotus och Varada mudra.

Dhanada Tara

Dhandada tara är också känd som rikedom beviljande Tara.

hennes första högra hand visar gesten av ultimat generositet, den andra har en radband. Hennes två vänstra händer håller utpala och bok.

hon har ett djur för sin Vahana, åtföljs av åtta gudinnor som härrör från de åtta stavelserna i hennes mantra och bär bilden av Amoghasiddhi på kronan.

hon är prydd med silke och juveler och sitter i sattva-hållningen. Hon är omgiven av åtta andra Taror av olika färger och framträdanden och de fyra dörrvaktarna i hennes palats.

Jahguli

Jahguli härstammar från Aksobhya och kan ha tre olika färger, gul, vit och grön. När hon är grön är hon fyrarmad och bär Trisula, påfågelns fjädrar och en orm i tre händer och uppvisar Abhaya mudra i den fjärde.

Parnasaban

Parnasaban har olika former och färg. Några av dem beskrivs nedan:

grön Parnasaban

När Parnasaban är grön kommer den från Amoghasiddhi.

gul Parnasaban

När Parnasaban är i den gula formen representerar den Aksobhya.

Parnasaban är i allmänhet trefasad och sexarmad men kan i sällsynta fall också ha fyra armar. Den gröna sortens särdrag är att alla tre ansikten visar irriterat leende.

hyllning till grön Tara av första Dalai Lama (1391-1474)

grön Tara

på en lotusstol som står för förverkligandet av tomhet, (du är) den smaragdfärgade, enfasade, tvåarmade LadyIn ungdomens fulla Bloom, höger ben ut vänster dras in, visar föreningen av visdom och konst-En hyllning till dig!Liksom den utsträckta grenen av det himmelska turkosträdet, gör din smidiga högra hand den välsignelse som ger gesten och bjuder in de vise till en högtid av högsta prestationer,som om du är en underhållning-hyllning till dig!Din vänstra hand ger oss tillflykt och visar de tre juvelerna; det står: ”ni människor som ser hundra faror,var inte rädda-jag ska snabbt rädda dig!”Hyllning till dig!Båda händerna signalerar med blå utpala blommor, ” samsariska varelser! Håll inte fast vid världsliga nöjen.Gå in i befrielsens stora stad!”Flower-goads prodding oss till ansträngning-hyllning till dig!

mantra av grön Tara med vacker musik

grön Tara Thangka målning

Green Tara är en kvinnlig Buddha, vars namn betyder räddare. Hon är utförandet av snabb medkänsla.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *