aktiva ingredienser | formaldehyd

formaldehyd har genomgått ganska bilden makeover.

mest känd som den berusande, sjukligt doftande kemikalien som vanligtvis används för att bada den nyligen avlidna i gymnasiet biologi labs och begravningshem har fått notoritet som ett potent läkemedelshack. I mitten av juli arresterades en central Pennsylvanian man och allround doofus som heter Joshua Lee Long efter att ha stulit en bevarad mänsklig hjärna som han senare kallade Freddy-bara så att han kunde suga sin ogräs i sin balsamvätska. Var det här en dum ide? Ruttnar bevarade lik? Och viktigast av allt, hjälper balsamvätska faktiskt att intensifiera läkemedelspotensen?

här är det korta svaret: rökning formaldehyd är inte överraskande ett dåligt drag. Det är giftiga saker, CDC-certifierade som cancer, och i allmänhet inte en sak du vill ha inuti dig om ditt hjärta fortfarande slår. Men låt oss skära hjärntjuven lite slack: historien om formaldehydhöjder är full av semantisk förvirring att även de nykter bland oss skulle ha svårt att analysera.

vår nu fängslade vän var inte den första personen som trodde att han kunde få slå upp sin höga genom att blötlägga sina droger i ”balsamvätska.”Vilket leder oss till frågan: Vad är balsamvätska, ändå? För de vanliga likbevarande syftena är det en lösning av flera giftiga kemikalier, inklusive metanol, etanol och naturligtvis ovannämnda formaldehyd, som alla är potenta rusmedel.

men enligt experterna på läkemedelsdatabasen Erowid är det möjligt att termen ”balsamvätska” faktiskt fördubblas som gataslang för läkemedlet PCP, ett hatttips för liknande effekter som de två föreningarna har på kroppen. Eller det kan föreslå att PCP är upplöst i balsamvätskan. Eller det nya namnet kan helt enkelt vara ett marknadsföringssystem för att underlätta försäljningen. Det är svårt att säga; förvirringen är diffus.

som ett resultat av dessa osäkerheter säljs cigaretter och spliffs som blötläggs i verklig balsamvätska på gatan som ”fry”, ”wet” och ”death sticks.”Mer data behövs för att vara säker på vad som händer, men hur som helst är det lätt att förstå hur vår hjärntjuv, som många andra före honom, blev förvirrad.

rökning spliffs blöt i formaldehydinnehållande balsamvätska kommer att orsaka hallucinationer och eufori, men priset-cancer och konstig sperma-är brant.

verbala vagaries åt sidan, i slutet av dagen var hjärntjuven rakt upp rökning marijuana spritzed med balsamvätska, en sammansättning som innehåller var som helst från 5 till 37 procent formaldehyd. När den används på lik har denna kemikalie den speciella rollen att” fixa ” — det vill säga mucking strukturen av proteiner, vilket gör dem oätliga för bakterierna som annars skulle arbeta ner dem i en putrefied jelly. Vid fixering förblir organ och hud intakta.

det är inte vad som händer när du röker, eftersom formaldehyd klassificeras som en potent irriterande, en biokemisk term som — kanske för försiktigt — föreslår att den knullar med varje kroppsdel som den kommer i kontakt med, såsom slemhinnan i lungorna, huden och insidan av tarmen. Testning på djur har visat att formaldehyd vid låga exponeringsnivåer orsakar viktminskning och dödar aptit; högre exponeringsnivåer, enligt en CDC — rapport, orsakar ”testikeleffekter” – det vill säga konstig Sperma. Och så är det naturligtvis hela orsakande cancer sak, som WHO, EPA och National Cancer Institute alla har cosigned.

medan inget av detta låter avlägset tilltalande, är den ryktade höga som formaldehyd producerar — starka euforiska och hallucinogena effekter, mestadels — tillräckligt för att skicka desperata stoners som kör för bårhuset. En fallstudie från Erowid beskrev en man som dök upp raving på New Yorks Bellevue Hospital, med hänvisning till sig själv som ”Allah”, ”rättvisa” och ”Jesus”, föreställer sig att människor dyker upp över hans axel. Forskning om formaldehyds psykologiska konsekvenser är knappa, men en rapport som publicerades i Journal of Psychoactive Drugs 2008 noterade att rykten är sanna, men användarna riskerar ”hallucinationer, vanföreställningar, panik, paranoia, ökad sexuell upphetsning och medvetslöshet” också.desperata tider kan kräva desperata åtgärder, men rökning av det här är bortom rimligt. Fråga bara Freddys fångare, som sitter fast bakom galler på obestämd tid.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *