8 Telltale tecken du är i den djupa änden av en ensidig relation

inse att du är i en ensidig relation-eller, som jag hänvisade till dem i min tidiga tjugoårsåldern, en relation—är oftast en långsam bränna du vänta för länge för att behandla. Det sizzles med varje obesvarad text, och varje väns födelsedagsfest de sista minuten flake på att delta, och varje resa till Chipotle för middag-vilket uppenbarligen inte är ett datum, förresten. Du blir mer förbittrad, mer orolig, mer frustrerad, och ändå av några okända skäl kan du inte bryta av det (för att vara rättvis, det hjälper inte om din partner inte svarar på sin telefon). Slutligen blir det för mycket, och en dag du rakt upp knäppa och ställa alla sina kläder i brand (Nej? bara jag?).

idealt med ålder och dating erfarenhet, vi är alla kunna växa på ett sätt som underlättar närmar frågor om hjärtat mer medvetet och med lite mindre mordbrand. En del av den resan kräver att vara superproaktiv genom att lära sig tecknen på ett ensidigt förhållande innan saker och ting går för långt på fel spår. Eftersom sex och relation terapeut Tammy Nelson, PhD, har sett med sina egna kunder, dessa situationer av inkompatibla känslor och deras känslomässigt beskatta effekter kan dra för evigt.

”Anna hade varit i ett förhållande med Jack i fyra år”, berättar Dr.Nelson. ”Hon var på mitt terapikontor varje vecka och berättade för mig hur eländig hon var för att hon ville gifta sig med Jack, och Jack hade inget intresse av att gifta sig. Anna sade att Jack var mycket ärlig med henne om deras installation, berättar, ’jag kallar honom två gånger i veckan och vi träffas en natt vanligtvis under veckan. Det räcker för honom. Men det räckte inte för Anna. Det var en ensidig relation.”att se deras entropiska förhållande spela ut ledde Dr Nelson att känna igen de tydliga tecknen på ett ensidigt förhållande. Och till din fördel beskrivs tecknen nedan:

kolla in 8 tecken på ett ensidigt förhållande—plus vad du ska göra om du befinner dig i ett.

”Jag frågade Anna om Jack någonsin ringde henne, eller om hon alltid ringde honom”, säger Dr. Nelson. ”Hon sa,” jag kallar honom. Han sa att han hellre skulle prata i en tid som fungerar för mig. Att han har mer av ett flexibelt schema, så han vill att jag ska vara den som ringer hela tiden.'”

konstigt, eller hur? Och kanske låter det till och med bekant: Tänk på ditt nuvarande förhållande, och hur kommunikationen är. Är det alltid du som skickar den första texten? Får du svar kanske sex timmar senare och säger,”Sry, arbetet har varit galet””? Om det verkar som om du är den med öppen tillgänglighet och din partner kastade sin telefon i floden för allt du vet, är det dags att ha en (ansikte mot ansikte) diskussion om det.

om en person är ensam ansvarig för att nå ut och checka in och ta initiativ, är den andra personen helt uppenbart utcheckad.

”Jag föreslog att hon sa till honom,” Varför ringer du mig inte den här veckan, jag är öppen, ring bara när som helst”, fortsätter Dr.Nelson. ”Det gjorde hon, men han ringde aldrig. Hon väntade och ringde honom nästa vecka. Han sade att han hade varit upptagen hela veckan och frågade henne ’Vad är big deal?””

den stora saken är att scheman oavsett, om en person är ensam ansvarig för att nå ut och checka in och ta initiativ, är den andra personen helt uppenbart utcheckad. Och du vet vad de säger om tangoing? Japp-det tar två. Plus, om din partner är avvisande om dina känslor, det är aldrig ett gott tecken på att de känslomässigt investeras i eller bryr sig om dig…leder oss till kontrollampa tecken på en ensidig relation nummer två:

din partner minskar all ansträngning du lägger in i ett förhållande

du gör mest och visar din partner tillgivenhet – och nu blir du lite irriterad och med goda skäl. Om du har ansträngt dig för att uttrycka dina frustrationer om hur du ofta känner dig förringad och inte en prioritet och din partner inte ser problemet eller till och med gaslights dig med den gamla ”du är galen” avstå? Väl, att just det finns ett problem.

”om din partner downplays eller minimerar dina ansträngningar i förhållandet, vilket gör att du känner att det du gör för att få saker att fungera inte uppskattas, kan det vara för mycket av ett ensidigt partnerskap”, säger Dr.Nelson.

” om din partner downplays eller minimerar dina ansträngningar i förhållandet, vilket gör att du känner att det du gör för att få saker att fungera inte uppskattas, kan det vara för mycket av ett ensidigt partnerskap.”- Tammy Nelson, PhD, relationsterapeut

om du har en föraning så är fallet, testa hur din partner reagerar på din besvikelse. Och kom ihåg, kroppsspråk är också språk. Inte alla av oss är fantastiska på att uttrycka våra känslor muntligt, men i förlängningen av det, vi kan inte heller bära en poker face 24/7.

Så om du ser synligt krossad och åberopar den tysta behandlingen när din partners reaktion på den noggrant kuraterade spellistan du skapade för deras födelsedag är i linje med ”Åh, coolt”, borde de märka det. Och ännu viktigare, om de märker din synliga nöd och inte erkänner dina känslor eller agerar som om du överreagerar, är det ett riktigt stort problem. Det största problemet, fastän? Hålla sig runt och uthärda denna behandling—vilket är vad Anna gjorde.

” mot hennes bättre bedömning höll Anna de enkelriktade samtalen igång. Hon gjorde till och med alla planer och datum för att träffas, och hon satsade allt på att hålla deras förhållande igång,” säger Dr.Nelson.

ditt förhållande känns sexbaserat, och du behöver och vill ha mer känslomässigt

” När Anna och Jack träffades en gång i veckan var det alltid hos Annas hus, och det verkade som om det i första hand alltid var ett datum för sex”, säger Dr.Nelson. ”Jack tog med sig blommor men tog henne sällan ut på middag och skulle inte föreslå en utekväll på en Film eller en klubb, och han gick aldrig med på en helg när Anna sa att hon ville komma ut ur staden.”

Tja. Det fanns åtminstone blommor. Jag väntade tills nästan ålder 30 innan någon brytt sig om att få mig en liten Whole Foods mason burk rosor. Jag antar att en friare en gång gav mig en iPhone 5, men det är en helt annan historia. Hur som helst, välkommen att skriva nummer tre. ”Om förhållandet främst är för sex, och du vill ha mer än det, ger du för mycket: det är troligt ett enkelriktat förhållande, och det kan vara dags att komma ut”, säger Dr.Nelson.

” om förhållandet främst är för sex, och du vill ha mer än det, ger du för mycket: det är sannolikt ett enkelriktat förhållande, och det kan vara dags att komma ut.”- Dr. Nelson

det finns dock en ansvarsfriskrivning för denna regel: ”Det är inget fel med att ha ett rent sexuellt förhållande, om det är vad ni båda vill ha. Om det fungerar för dig, bra, ” Dr. Nelson säger. ”Men i Annas fall uppfyllde deras sexuella förhållande inte ens alla hennes sexuella behov. Hon ville ha sex mer än en gång i veckan och hon började misstänka att Jacks distansering var mer än bara om hans upptagna arbetsliv. Hon undrade om han var i ett annat förhållande, eller värre, om han var gift.”

denna känsla av rädsla gäller verkligen dejting i allmänhet. En riktigt kul dejting trend, till exempel, innebär att ta reda på att du är mitt i någon annans öppna förhållande. Och när du börjar träffa någon ny speciellt, det finns alltid den hotande rädslan att de ser andra människor. I slutändan är all rök och speglar en vanlig affärsbrytare i ensidiga relationer när sex inte ens är värt oron längre.

finns det några andra tecken att se upp för? Låt oss gå igenom en snabb ljussrunda av ett ensidigt förhållande, tillsammans med relationsexperten Susan Winter.

vart du går och vad du gör tillsammans är aldrig ditt val

det kan innebära att hänga i baren med sina vänner varje lördagskväll när du verkligen var intresserad av att se den nya filmen eller ha en tidig yogakurs som du vill känna dig vilad för.

”Du är stum i detta förhållande”, säger Winter.

din partner skapar relationsreglerna

strukturen har varit deras väg så länge du kommer ihåg, och det finns liten kompromiss när det gäller att ändra dynamiken. Om du vill se en film lördag eller packa in den med 11, Det är inte ens ett alternativ. Dina relationstraditioner fungerar mot dig nu; det är precis som saker görs.

”det är deras design, din inmatning är inte nödvändig eller uppskattad”, säger Winter.

Sex är för dem, inte du

”det finns en allvarlig koppling i att ge och ta emot aspekten av din fysiska intimitet”, säger Winter.

Vi har redan betat på detta, men låt oss säga att du har sexuella relationer med den frekvens du gillar. Är kvaliteten där? Vad sägs om jämlikhet. Tänk på förra gången dina fysiska behov var fokuserade på och mättade, kom tillbaka till mig.

dina tankar och åsikter räknas inte

” dina tankar och åsikter minimeras till irrelevans”, säger Winter.

det här kanske inte ens är med en dramatisk avstängning men små mikroavsked. Var uppmärksam på hur din partner reagerar när du tar upp dina känslor. Känner du dig hörd och sedd, eller som om du pratar med en GD-vägg?

du är mer kär i dem än de är med dig

det är den nedersta raden: ”Du är partner med den största känslomässiga investeringen”, säger Winter.

hur man fortsätter om du tror att du är i ett ensidigt förhållande

först, ta en sekund att andas: eftersom det inte automatiskt betyder att din partner inte älskar dig.

därifrån, överväga vad du saknar mest med den här personen:” för att skapa ett mer balanserat förhållande, lägg lite tid på att tänka på vad du verkligen vill ha”, säger Dr.Nelson. ”Vill du ha mer sällskap? Mer sexuell tid? Sätt dig själv först och dela dina behov och önskemål med din partner.”

och sedan uttrycka dina bekymmer: stora deklarationer om självkänsla och personliga behov är verkligen viktiga för share…as så länge du kan bryta dig loss när personen hör dig, men inte lyssnar.

ändå, om du tycker att det här är union är värt att kämpa för och personen du träffar är bara, för brist på en bättre fras, att vara f–king dum just nu, saker kan fungera bra! Det kan visa sig att de helt enkelt var clueless om dina känslor eller frånvarande när det gäller textning, och att du föra den till ljus gjort hela skillnaden.

det viktigaste att komma ihåg är att i varje förhållande finns det alltid en part som kowtowing till den andra lite mer. Det handlar bara om hur ojämlik dynamiken är. Eftersom säker, en ensidig relation kan fungera, men mycket sällan kan det fungera bra och utan förbittring. Att balansera vågen är något du behöver göra kontinuerligt.

”Du kanske måste ta några risker för att få vad du vill”, säger Dr.Nelson. ”I det långa loppet kommer det att vara värt att känna att du får det du förtjänar i en balanserad och givande relation.”

i slutändan börjar den största nyckeln för att ta reda på om du är i ett ensidigt förhållande bara med att känna igen tecknen. När det är kristallklart måste du pausa, bedöma och be om vad du vill ha. Det handlar om att erkänna den kärlek du vill ha och förtjänar—och uttrycka dina behov. Och också, naturligtvis, att kunna lämna en dålig situation innan du går all Firestarter på någon.

ursprungligen publicerad den 18 augusti 2019. Uppdaterad den 13 mars 2020.

känsla misstänker att din S. O. är otrogen mot dig? Du kanske vill se upp för de gemensamma egenskaperna hos en seriell fuskare. Och om du fortfarande är mitt uppe i tidig kärlek och vill göra det legit, här är hur man framgångsrikt definierar förhållandet.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *