Reddit-relationship_advice-osäker make (37) är överväldigande mig (34)

min man är otroligt osäker, och mitt hjärta blöder för honom…men jag är överväldigad och sliten från att hantera hans problem. Jag förstår helt den stress som kommer med att vara osäker, och jag önskar att jag kunde ta bort all hans känslomässiga smärta. Tyvärr, efter tio års äktenskap är det uppenbart att detta är omöjligt. Hans dagliga beteenden kräver massor av tålamod och jag går på äggskal hela dagen. Här är några exempel på hans beteenden som jag skulle älska råd om hur man hanterar. Förord: Vi har aldrig haft problem med otrohet. Vi tillbringar massor av tid tillsammans och har dagliga rutiner, som att gå en promenad tillsammans på kvällarna. Jag pratar med honom mer än alla andra människor i mitt liv tillsammans. Vi är väldigt Öppna med varandra. Sexlivet är ganska darn aktivt (minst 1-2 per vecka). Med alla konton borde vi göra det bra. Tyvärr är vi inte det. (Vi har inga barn.)

följande situationer händer dagligen. Och de har hänt dagligen i tio år:

– Jag är ofta i trubbel för att inte komplimangera eller tacka honom. Jag fattar. Vi behöver alla beröm och bekräftelse. Komplimanger och tack är nödvändiga. Förutom, jag verkar inte kunna göra något av dessa saker tillräckligt eller till hans tycke. Jag fick allvarliga problem när jag inte komplimangerade honom på hans nyligen rengjorda tänder den minut han gick in i dörren efter en rutinmässig tandrengöring. Detta resulterade i en tre timmars kamp.

– det finns många antaganden från hans sida att jag ” bara borde veta.”Om jag inte fångar hur han känner eller vad han behöver, slår han ut. Jag har sagt till honom många gånger att jag inte kan läsa hans sinne, men det är oacceptabelt. När jag har frågat, ” hur kan jag hjälpa dig ”eller” vad kan jag göra?”Jag har blivit tillsagd att” räkna ut det.”I hans sinne om jag verkligen brydde mig om honom skulle jag veta hur man får honom att må bättre. Jag hör följande mycket: ”varför hjälper du mig inte?”och” jag antar att allt annat är viktigare än jag.”Jag försöker. Det gör jag verkligen. Det spelar ingen roll.

– han vill veta om varje konversation eller text jag får. Han skämtar om min” pojkvän ” ringer eller textning mig en hel del, och vid första år och år sedan – det var roligt. Det är inte så roligt längre. Han har gått igenom Min telefon tidigare, vilket inte gick bra. Jag trodde inte att jag hade något att dölja, men tydligen ett meddelande Jag skickade till en manlig medarbetare var flirtig och olämpligt. Jag skickade killen en bild av mig och en kollega medarbetare bär den nya (fula) T-shirts vårt kontor hade gett oss att bära på en konvention. Han hade missat jobbet när de doled ut, och vi trodde att han skulle vilja se dem. Den här bilden publicerades också på sociala medier. Inget skandalöst om det, eller så tänkte jag. Han gillade bara inte en annan kille som hade en bild av mig.

– han blir avundsjuk på den tid jag spenderar med eller pratar med nära vänner (och familj). Om jag inte bjuder in honom att umgås med mig och mina vänner, även när ingen annans partner är inbjuden, blir han förolämpad. Han kan inte hantera att inte inkluderas. Han säger att jag är ”aldrig hemma”, för jag går till yoga en timme varje eftermiddag. Jag har bjudit in honom att följa med mig, men han vägrar. Han har veckoaktiviteter som han gör utanför huset och utan mig. Och han har aldrig bett mig att gå med honom. Han berättar också ofta sorgliga historier om sina ex-flickvänner (från 15 år sedan) som lurade på honom eller agerade promiskuöst…eller berättade för honom att hans beteende var svårt att hantera…Jag tror att detta är hans försök att få sympati och ursäkta hans svartsjuka tendenser.

– han tror att jag håller hemligheter från honom eller håller tillbaka mina sanna känslor om honom. Allt jag har skrivit här har jag diskuterat med honom. Många. Många. Mångdubbelt. Och till ingen nytta.

det enda jag inte har sagt är detta: ”du utmattar mig, och jag vet inte om jag kan stanna i detta äktenskap.”Jag har inte energi att hantera konsekvenserna av att säga detta till honom.

han såg en rådgivare ett tag, men efter flera månader berättade rådgivaren att han var ”läkt” och behövde inte hjälp längre. Detta var år sedan och nu när jag nämner söker professionell hjälp, han frågar mig om jag tror att han är ”trasig” och säger att han känner sig förolämpad av förslaget. Till råga på allt, när han slutar se rött, våra dagliga slagsmål ses försvinna för honom och han förstår inte varför jag oroar oss för vårt förhållande. Det är bara mycket. Jag ser en rådgivare också. Jag tror inte att jag är en trasig person. Jag är bara mänsklig. Och jag är känslomässigt utmattad och inte utrustad för att hantera hans osäkerhet längre.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *