kostnad för kontakter under en livstid vs. Visian ICL

förmågan att se klart är en av livets mest värdefulla gåvor. Och precis som många bra saker i livet, kommer god syn inte nödvändigtvis billigt. När du börjar söka efter det perfekta synkorrigeringsalternativet, tänk på kostnaden för varje över tiden. Här, vi kommer att väga kostnaden för kontakter under en livstid jämfört med kostnaden för Visian ICL.

hur mycket kostar kontakter?

kontakter är en av de vanligaste metoderna för synkorrigering i världen. Det uppskattas att totalt 71 miljoner människor använder kontaktlinser för att hjälpa sin syn varje dag. Men denna form av korrigerande lins kommer inte utan sina kort-och långsiktiga kostnader.

beroende på svårighetsgraden av dina synkorrigeringsbehov varierar kontaktlinser i kostnad. Några av dessa definierande faktorer inkluderar:

 • kontaktlinsrecept
 • den typ av kontakter du väljer
 • där du köper dem

utöver dessa inkluderar andra faktorer som kan påverka kostnaden för kontaktlinser:

 • tillverkarens rabatter
 • rabatter på bulkköp
 • inköpsfrekvens

eftersom det finns så många faktorer som påverkar priset på kontaktlinser är det svårt att exakt fastställa hur mycket de kommer att kosta för varje patient.

men generellt sett, om du är närsynt och ordineras ett populärt märke av mjuka kontaktlinser för engångsbruk, säljs dessa linser ofta till ett pris på $22 till $26 för en låda med sex linser.

om du byter ut dina kontakter ungefär varannan vecka betyder det att du behöver cirka fem lådor (30 linser) per öga, eller totalt 10 lådor per år. Detta kommer till en årlig kontaktlinskostnad på ungefär $ 220 till $260 (endast linser).

vård av dina linser kräver ytterligare tillbehör som att använda en mångsidig kontaktlinslösning och kontaktlinsförvaring som rekommenderas att bytas ut minst var 3: e månad eller enligt instruktioner från en ögonvårdspersonal.I genomsnitt kan kostnaden variera från $15 – $25 per lösning med ett fall per månad. Detta kommer till en årlig utgifter ungefär $150 – $300. I genomsnitt använde 36,17 miljoner amerikaner någon typ av kontaktlinsrengöringslösning 2018.

dessa siffror kan i genomsnitt upp till en kostnad på $18,000 under en persons livstid, men individuella kostnader kan variera beroende på svårighetsgraden av ens tillstånd.

kostnad för Laser Eye Surgery

på andra sidan spektrumet kan kostnaden för laser eye surgery sträcka sig från så lågt som $299 per öga till upp till $4000 eller mer per öga. Det genomsnittliga priset för anpassad bladeless LASIK eye surgery i 2016 uppskattades till $2,500 USD per öga. Geografi, kirurgisk erfarenhet, teknik (t.ex. vilka lasrar), försäkringsförmåner och hälsovårdsbesparingar kommer alla att påverka den slutliga kostnaden för din laserögonkirurgi.

förutom de variabler som diskuterats ovan kan många andra faktorer påverka priset på LASIK också. Dessa inkluderar:

 1. nivån på erfarenhet och rykte hos kirurgen
 2. den teknik som kirurgen använder
  1. Bladeless vs. Bladed procedures
  2. tillägget av Wavefront technology
 3. extra kostnader och tjänster som postoperativa kontroller och andra paket kan göra att överkostnaden blir dyrare.

efter 10 år från att ha fått den första operationen kan cirka 10% av patienterna kräva en förbättringsprocedur som en uppföljning för att ta itu med deras synförändringar. Detta kan endast slutföras om en grundlig utvärdering gjord av en ögonvårdspersonal anser dig som en lämplig kandidat för operationen. Kostnader för detta intervall beroende på din ögonvårdspersonal.

försäkring täcker vanligtvis inte laserögonkirurgi, såvida inte ditt jobb kräver perfekt syn. Ofta kommer dock försäkringsbolagen att förhandla om reducerade priser för sina medlemmar.

kostnaden för Visian ICL

Till skillnad från både korrigerande linser och LASIK är Visian ICL en långsiktig lösning, vilket resulterar i kostnader som är fasta till en engångsavgift. När du jämför Visian ICL med de långsiktiga kostnaderna för glasögon och kontakter betalar proceduren sig själv.

den permanenta, men avtagbara linsen möjliggör enkel åtkomst om en uppföljningsprocedur behövs. Jämfört med LASIK kommer en uppföljningsprocedur med Visian ICL inte att ta bort någon hornhinnevävnad.

Visian ICL kostnader varierar beroende på ditt recept, plats och leverantör. Efter samråd med en Visian ICL-läkare kommer du att få de faktiska kostnaderna, finansieringsalternativen och betalningsplanerna för ditt specifika förfarande.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *