Kan Multifokala Ioler Fungera Som En Naturlig Ögonlins?

en grå starr, eller en grumling av linsen i ögat, blockerar ljusets passage och skapar suddig syn hos patienter. Kirurgi för grå starr innebär att man tar ut linsen som innehåller grå starr och ersätter den med en artificiell. Denna intraokulära lins (IOL) fungerar precis som din naturliga lins. På Ophthalmology Associates of the Valley (OAV) erbjuder vi multifokala Ioler för att ta itu med grå starr och förbättra din syn avsevärt.

Så vad är multifokala linser, och är multifokala Ioler värda det? När du besöker läkare på OAV kan vi bedöma din övergripande ögonhälsa och synskärpa. Innan vi opererar kan vi granska fördelarna och nackdelarna med ersättningslinser och vad de betyder för din syn i Los Angeles, CA. För att upptäcka fördelarna för dig själv uppmuntrar vi dig att kontakta vårt team idag för ett möte.

vad är multifokala linser?

med åldern blir den naturliga linsen inuti ögat lite mindre klar. Denna förändring leder till ett tillstånd som kallas en grå starr. Lyckligtvis är de flesta grå starr avtagbara och normal syn kan återställas med en intraokulär lins. Medan standard IOLs ger tydlig syn, kan patienter fortfarande kräva en förbättring för att se över olika avstånd. Det är här premium multifokala linser kommer in. Multifokala Ioler minskar eller tar bort behovet av att bära korrigerande glasögon efter kataraktoperation.

det finns många typer av IOLs att överväga, som alla tjänar ett specifikt syfte. När man går vidare med kataraktkirurgi måste ett viktigt beslut fattas av både patienten och läkaren. När du planerar ett ögonkonsultation med OAV kan vi avgöra om multifokala kataraktlinser är rätt för dig. Detta inkluderar att välja den IOL som bäst uppfyller dina hobbyer och livsstil. Faktum är att vissa patienter väljer att ha multifokala linser för bättre syn innan de utvecklar grå starr.

är multifokala Ioler värda det?

Du kanske frågar dig själv – är multifokala Ioler värda det? Först bör du veta att traditionella IOLs korrigerar syn på ett enda fokus. Detta innebär att korrigerande linser, som glasögon, fortfarande krävs för läsning eller andra aktiviteter. Mer än så, standardlinser korrigerar inte ett vanligt problem som kallas astigmatism. Ett multifokalt linsimplantat kan komma med astigmatismkorrigering om det behövs, vilket ger det bredaste utbudet av synkorrigering möjligt. Patienter kanske inte behöver hantera glasögon längre i Los Angeles, CA.

Här är några grundläggande fördelar med multifokala IOLs:

  • minskad livstidskostnad för glasögon: implanterade linser är permanenta, vilket innebär att du inte behöver köpa nya glasögon eller kontaktlinser varje år.

  • mer frihet att leva aktivt: vissa sporter, som fotboll, är inte säkra att spela med glasögon. Multifokala IOLs tillåter dig att delta i alla typer av aktiviteter utan glasögon.

  • inget underhåll behövs: till skillnad från kontakter implanteras multifokala kataraktlinser inuti ögat. Efter operationen kräver dina linser ingen extra vård.

kandidater för multifokala kataraktlinser

Kataraktpatienter och patienter med vissa synproblem är vanligtvis bra kandidater för multifokala linsimplantat. Ophthalmology Associates of the Valley kommer att utföra en ögonundersökning för att se om detta kan vara fallet för dig. Patienter bör inte ha några medicinska problem som kan orsaka komplikationer vid operation, varför det är viktigt att berätta för din läkare om eventuella hälsoproblem du kan ha. Det är också viktigt att överväga återhämtningstiden när man bestämmer om denna operation passar bra.

vad man kan förvänta sig vid operation

patienter kommer att ha en chans att välja rätt multifokalt linsimplantat före operationen. Tillsammans skapar vi en skräddarsydd behandlingsplan så att du blir nöjd med resultatet av din Operation. Våra ögonläkare kommer att beskriva rimliga förväntningar och låta dig veta hur mycket din vision kommer att förbättras med den nya linsen. I allmänhet har de flesta patienter ännu bättre syn än de hade tidigare. De professionella på Ophthalmology Associates of the Valley kommer också att ge dig instruktioner och riktlinjer för att ta hand om dina ögon efter proceduren.

schema kataraktkirurgi i Los Angeles

genomgår kataraktkirurgi och får ett nytt multifokalt linsimplantat kan tyckas skrämmande först. Detta har dock underbara, livsförändrande möjligheter för patienter som vill se bättre i sitt dagliga liv. Ophthalmology Associates of the Valley är stolta över att hjälpa individer korrigera suddig eller grumlig syn samtidigt förbättra synen övergripande. Om du nyligen diagnostiserades med grå starr, boka ett möte på vår anläggning i Los Angeles, CA. Kontakta en medlem i vårt team idag för en konsultation.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *