Kan jag göra en smärta och lidande krav utan en advokat?

skapad av Findlaws team av juridiska författare och redaktörer/Senast uppdaterad November 30, 2018

de flesta bilolycksfall, oavsett advokatrepresentation, avgörs genom förhandlingar innan de ens kommer till rättegången fas. Om du var inblandad i en mindre bilolycka kanske du kan hantera ditt ärende utan advokat. För att representera dig själv bör du dock göra tillräcklig forskning och få råd om det bästa sättet att gå vidare med ditt krav. Läs vidare för att upptäcka några grundläggande förfaranden och tips om hur man gör en smärta och lidande krav utan en advokat.

Vad är smärta och lidande?

smärta och lidande är någon mental eller fysisk nöd som du kan söka skador i din bilolycka krav. Smärta och lidande skador är baserade på typen av skada och allvaret av smärtan du lidit. De flesta stater anser smärta och lidande skador som en del av icke-ekonomiska skador (eller även kallade allmänna skador), som hänvisar till eventuella immateriella förluster där monetära värden är svåra att tilldela. Till skillnad från ekonomiska skador (t.ex. sjukvårdskostnader och förlorade löner) är smärta och lidande skador mycket subjektiva.

om du ska gå vidare med eller utan advokat

beroende på vilken typ av ditt ärende, att få juridisk representation kan spara tid och pengar. Tänk på följande faktorer för att avgöra om du skulle behöva en advokat för att representera dig eller inte.

allvar av dina skador

Om du har varit inblandad i en fender bender, kan ett försäkringsbolag erbjuda en lösning utan tvist för att täcka dina egendomsskador och sjukvårdskostnader. Men om du var inblandad i en allvarligare olycka, med allvarliga skador som smärta och lidande, skulle du vilja åtminstone få en bedömning av en personskada advokat. Ju allvarligare dina skador är, desto mer sannolikt är det att du får ett underskattat avvecklingserbjudande från försäkringsbolaget.

tillräcklighet för bevis

du behöver bevis, såsom vittnesmål och stöddokument, för att göra ett framgångsrikt krav. Om det inte finns några bevis på din smärta och lidande, kommer försäkringsbolaget eller domstolen att anta att du inte lidit sådana skador. Om du har svårt att få bevis för ditt fall bör du överväga att få hjälp från en advokat.

bevis på den andra förarens fel

Om du gör anspråk mot den andra föraren eller hans eller hennes försäkringsbolag, se till att den andra föraren hade fel för olyckan. Så länge det är uppenbart att den andra föraren orsakade olyckan, blir det lätt att fortsätta med ditt krav utan advokat. Men om det finns en tvist om vem som har fel, eller om den andra föraren gör ett motkrav, bör du söka råd från en erfaren advokat för att utvärdera ditt ärende. Du vill inte fortsätta med din fordran mot den andra föraren eller hans eller hennes försäkringsbolag tills du är säker på att den andra föraren var fel.

beräkning av din smärta och lidande

Du måste ange en viss mängd smärta och lidande skador, även om det inte finns någon uppsättning ekvation för att beräkna denna typ av skador. Vissa advokater använder” multiplikator ” – metoden för att beräkna smärta och lidande skador. Om du inte kan komma med ett specifikt värde av din smärta och lidande skador, bör du kontakta en personskada advokat. Personskada advokater är utbildade för att använda sin yrkeskunskap och erfarenhet för att beräkna en maximerad mängd skador du lidit.

göra en smärta och lidande anspråk på egen hand

För att göra en smärta och lidande anspråk, måste du skicka försäkringsbolaget en efterfrågan brev, som är en sammanfattning av din fordran och skadestånd. I din begäran brev, bör du diskutera din smärta och lidande skador, med stöd av relevanta dokument och bevis.

stöddokument

för att bevisa smärta och lidande måste du ha bevis som stöder ditt krav. Du bör skaffa journaler och polisrapport själv. Om du låter försäkringsbolaget få dessa dokument åt dig låter du dem kontrollera vilka dokument som ska beaktas. Följande dokument, om tillgängliga, ska bifogas din begäran brev:

  • journaler och kvitton
  • läkarens anmärkning
  • polisanmälan
  • vittnesmål
  • foton av skador

uttalande om din smärta och lidande

i din begäran brev, måste du ange hur du kom upp med värdet av din smärta och lidande skador. Du kan göra detta genom att förklara hur din smärta och lidande påverkat dina dagliga aktiviteter sedan bilolyckan. Tänk på följande faktorer i din diskussion om smärta och lidande: svårighetsgraden av din skada, plats och arten av någon ärrbildning eller vanställdhet, återhämtningstid som behövs, potential för pågående konsekvenser, belopp som begärs i särskilda skador, socioekonomiska faktorer, och din stats skadestånd cap.

få professionell juridisk hjälp med din smärta och lidande krav

Du bör noga överväga ovanstående faktorer när man beslutar om att gå vidare med eller utan Juridiskt ombud. Även om du kanske tror att du kan spara advokatkostnader genom att hantera ärendet på egen hand, en erfaren personskada advokat kommer sannolikt att kunna maximera mängden skador du kan återhämta sig. Kom igång idag och kontakta en erfaren advokat för skaderätt nära dig.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *