hur man använder en Boppy Pillow

När det gäller att räkna ut vilka objekt som är sanna Baby essentials, kommer du sannolikt att få så många olika svar som antalet personer du frågar. Dock, en Boppy omvårdnad kudde är ett objekt som verkar göra det på nästan varje förälders önskelista.

Vid första anblicken ser det här avrundade objektet ut som om det kan ha begränsad funktionalitet och ta upp mer utrymme än det förtjänar. När du väl har lärt dig knepen om hur du använder en Boppy kudde kanske du undrar hur du någonsin skulle komma överens utan en.

Baby använder en boppy kudde för stöd.

här är detaljerna om vad en ammande kudde är och de många sätt som du kan lägga den till daglig användning. Vi kommer också att täcka flera säkerhetstips för att se till att du vet hur du använder din kudde ordentligt.

innehåll

Vad är en Boppy kudde?

en Boppy kudde är en C-formad kudde som passar bekvämt runt den genomsnittliga vuxens torso. Medan de öppna ändarna gör det enkelt att placera kudden på vilket sätt du vill, är den primära funktionen hos dessa kuddar att passa runt kroppen med den fasta, böjda drycken mot buken och de öppna ändarna bakom ryggen. Dessa kuddar ger en mjuk, stabil yta som stöder mycket av ditt barns vikt samtidigt som du ger dig en bekväm plats att vila armarna när du håller ditt barn.

Du kanske undrar om det finns en skillnad mellan en Boppy och en ammande kudde. Tekniskt sett är Boppy varumärkesnamnet för ett specifikt märke av omvårdnadskuddar. Av alla de många märken som erbjuder dessa kuddar är Boppy den mest kända överlägset. På ungefär samma sätt som du kan hänvisa till alla limbandage som bandhjälpmedel och alla ansiktsvävnader som Kleenex, hänvisar många föräldrar till varje vårdkudde som en Boppy.

vilka är fördelarna med att använda en ammande kudde?

långt ifrån att bara ha ett syfte är en vårdkudde ett mångsidigt föremål som kan gynna föräldrar och barn på olika sätt. Här är några områden där du kan sätta en vårdkudde till god användning.

gör amning bekvämare

korrekt spädbarnspositionering är avgörande för att få en bra spärr, omvårdnad utan smärta och se till att ditt barn får den mängd mjölk de behöver.

speciellt när du redan är trött, är det alltför frestande att luta eller hunch över för att få bröstet till ditt barns nivå. Att lyfta ditt barn och hålla dem nära bröstet är dock vanligtvis det bästa sättet att uppmuntra en ordentlig omvårdnadsteknik för ditt barn och undvika ryggvärk själv. Tyvärr kan du känna att du offrar dina armar för att spara ryggen, och det kan ta mycket energi för att upprätthålla korrekt hållning under en lång matning.

en ammande kudde löser problemet genom att föra ditt barn till rätt höjd med mycket mindre belastning på dina armar. Oavsett vilken amning som fungerar bäst för ditt barn, ger en amningskudds böjda form dig flexibiliteten att placera ditt stöd exakt där du behöver det.

förmågan att hålla ditt barn bekvämt medan du fortfarande säkerställer en ordentlig spärr kan göra stor skillnad i framgången för din amningsresa, och det är förmodligen inte för mycket av en sträcka att säga att en ammande kudde kan spela en viktig roll för att hjälpa vissa kvinnor att uppnå sina amningsmål.

idealisk för flaskmatning

under de nyfödda dagarna är en ammande kudde perfekt för att ge dig lite armstöd medan du håller ditt barn under en flaskmatning. När ditt barn blir äldre och starkare, kan du också använda kudden för att stötta dem i en halv upprätt läge för sina måltider.

hjälper till med graviditet och Postpartumkomfort

När magen blir större kan det vara svårt för en förväntad mamma att komma in i en bekväm position som möjliggör lite välbehövlig vila. Tack vare en vårdkuddes böjda form och öppna ändar kan du justera kuddens position för att ge stöd till olika områden.

värk och smärta försvinner inte direkt efter att du har fött, och du kan ha några nya obehag att hantera under veckorna omedelbart efter förlossningen. Särskilt om du hade kejsarsnitt, kan en ammande kudds extra dämpning hjälpa till att minska trycket mot ditt snitt medan du håller ditt barn.

ger stöd för Baby

var det för magen tid, liggande på ryggen eller stöds sittande, en omvårdnad kudde storlek och mjuk yta är idealiska för att ge lite extra höjd eller stabilitet.

10 olika användningsområden för en omvårdnad kudde

medan en Boppy kan säkert göra din omvårdnad erfarenhet gå lite smidigare, kan denna mångsidiga pjäs fylla flera roller under graviditeten skede, spädbarnsmånaderna och även småbarn år.

amning

som den primära funktionen hos en ammande kudde är amning verkligen den perfekta tiden att använda din ammande kudde. Oavsett om du föredrar att mata ditt barn i en gungstol eller på soffan, bör du kunna placera kudden optimalt tack vare det mjuka, flexibla materialet.

flaskmatning

speciellt om du planerar att använda den paced flaskmatningstekniken kan det ta lika lång tid att mata ditt barn en flaska som det gör för Sjuksköterska. När måltiden rullar runt, placera kudden runt kroppen och håll ditt barn på samma sätt som om du ammar.

nackstöd

Du har förmodligen sett faktiska nackkuddar tidigare, och de kan vara bra för att få huvudet i precis rätt position för att lindra muskelbelastningen och ge stöd.

även om nackkuddar är trevliga, varför köpa en specialiserad artikel när du bara kan använda din vårdkudde? Dessutom, med sin större storlek, kan du också få lite axel-och övre ryggstöd om du vill vila i en något stödd position.

graviditet kudde

Stretching, växande magar kan ta med några envisa värk och smärta. En vårdkudde kan hjälpa dig att bli lite bekvämare genom att stödja antingen nacken eller benen, eller så kanske du vill använda båda ändarna samtidigt, med ena änden under nacken och den andra mellan knäna.

vissa mammor kan till och med upptäcka att en av ändarna är precis rätt storlek för att ge en bekväm kudde under magen när de ligger på deras sida.

postpartum Pillow

förlossning kan ta en vägtull på en kvinnas kropp, och sträckta ligament, ömma muskler och helande vävnader kan alla dra nytta av lite extra dämpning och stöd.

att placera din ammande kudde mellan knäna eller låren kan hjälpa till att lindra bäcken ömhet, och det kan också hjälpa till att ta bort trycket från ömma stygn eller hemorrojder.

stöd Baby medan Snuggling

speciellt när du är i de tidiga dagarna av sömnlösa nätter och fortfarande känner effekterna av förlossningen, håller ditt barn i en säker, hög position för alla de nyfödda snuggles kan vara svårt på armarna.

en vårdkudde runt buken kan vara till stor hjälp för att ge stöd under ditt barns botten eller i armarna, så att du kan suga upp kramarna medan ditt barn förblir säkert och du håller dig bekväm.

magetid

spädbarn behöver daglig magetid för att stärka sina muskler, arbeta med samordning och ge dem ett annat perspektiv på sin dagliga Värld. En ammande kudde är idealisk för att få ditt barn bekvämt på magen samtidigt som det gör det lättare för dem att se och nå leksaker. Att ha ditt barn något upphöjt från marken kan också göra det lättare för dig att interagera med ditt barn i ögonhöjd.

speltid

medan magen speltid är viktigt, kommer ditt barn också sannolikt vill ligga på ryggen ibland för att titta på världen eller nå för leksaker som hänger hängande overhead. En vårdkudde kan vara ett bra sätt att hjälpa ditt barn att ha en bekväm plats att sitta i en lutande position.

sittstöd

en ammande kudds storlek, dämpning och mångsidig form kan vara till nytta när ditt barn håller på att lära sig att sitta upp själva.

tidigt kan du placera ditt barn i mitten av kudden med de öppna ändarna på baksidan och den fasta delen på framsidan. Denna position ger ditt barn gott om mjukt stöd att luta sig på när de arbetar med att nå leksaker och stärka sina kärnmuskler. När ditt barn blir en mer självsäker sitter kan du vända kudden för att få de öppna ändarna framåt. Denna position ger ditt barn lite mer utrymme och frihet att utforska samtidigt som det ger en säker plats att landa om de välter över.

Toddler Seat

en amningskudde kan vara den perfekta storleken för att fördubblas som en bekväm plats för småbarn för avkoppling med en bok. Om du vill göra en mysig läskrok för ditt barn kan en vårdkudde passa bra även om du bara har ett litet utrymme att arbeta med. En ammande kudde kan också vara en squishy, kompakt sittplats alternativ om ditt barn har sin egen lek teepee.

använda en vårdkudde säkert

medan vårdkuddar är mångsidiga bitar som kan tjäna dig och ditt barn bra i olika situationer, kan de utgöra allvarliga faror om du använder dem felaktigt. Att ta sig tid att lära sig om potentiella faror och hur du kan undvika dem kan hjälpa dig att få ut det mesta av din vårdkudde samtidigt som du håller din lilla säker.

Använd endast under direkt övervakning

oavsett om ditt barn njuter av lite speltid på magen eller stöttas upp i det lutande läget, stanna alltid vid ditt barns sida under hela tiden de använder kudden. Precis som alla andra mjuka ytor kan en ammande kudde vara en kvävningsrisk om den täcker ditt barns ansikte.

Även om du tror att ditt barn är tillräckligt starkt för att flytta ansiktet självständigt i händelse av problem eller de ser ut att vara ordentligt på plats, vill du inte att ditt barn ska glida, rulla eller sjunka ner medan du har ryggen vänd. Spela det säkert och låt aldrig ditt barn använda vårdkudden utan din fulla uppmärksamhet.

Använd aldrig för spädbarn sömn

Du kan ha några vänner som svär genom att låta sitt barn sova stöttas upp i vårdkudden. Denna praxis medför dock risken för allvarlig skada eller värre, och det är absolut inte säkert.

som vi nämnde ovan riskerar ditt barn att kvävas om de vänder ansiktet i kudden. Dessutom finns det också risken för att en stöttad baby kan glida nedåt under sömnen och oavsiktligt flytta huvudet till en farlig position som kan äventyra andningen.

en ammande kudde, eller någon kudde alls, har ingen plats i ditt barns spjälsäng, liggdel eller vagga. Om ditt barn somnar under sin uppstoppade speltid, flytta dem direkt till ett platt, säkert sömnområde.

Använd inte på förhöjda ytor

det kan vara frestande att ställa in din lilla sitter på soffan, och den snygga säkerheten hos en vårdkudde kan ge en extra känsla av säkerhet. Bebisar verkar dock ha ett sätt att lunga eller tippa över när du minst förväntar dig det, och att placera ditt barn på en förhöjd yta utgör risken för fall. Fel alltid på försiktighetssidan och ställ in ditt barn för deras speltid på golvet.

håll flera omslag till hands

speciellt om du planerar att använda din vårdkudde både för dig själv och när du tar hand om ditt barn, är det bra att ha några olika omslag som du enkelt kan byta och tvätta ofta.

medan de flesta amningskuddar kan tvättas i maskin kan tvätt-och torkningsprocessen konsumera några timmar. Att ha flera omslag som du snabbt kan byta mellan gör det mycket lättare att hålla saker rena och sanitära.

slutsats

från graviditetsdagarna hela vägen till småbarn kan en ammande kudde tjäna ett överraskande antal funktioner om du har kunskap och kreativitet att tänka utanför lådan. En vårdkudde kan dock medföra några faror, så var noga med att göra säkerheten till din högsta prioritet.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *