Fördelarna med honung för naturligt hår

honung ger oss en hel mängd medicinska, näringsmässiga och kosmetiska fördelar, så det är ingen överraskning att denna wonder food ibland kallas flytande guld.

honung för hår

foto av Fascinadora — Getty Images

dess användning genom historien har dokumenterats väl och denna mångsidiga produkt används i de flesta delar och i de flesta kulturer i världen. När det gäller naturlig hårvård är honung en populär ingrediens i både tillverkade produkter och DIY-recept. Fördelarna med honung sträcker sig från att skapa och upprätthålla en hälsosam hårbotten till hårlättnad. Låt oss titta närmare på dessa fördelar.

behandlar mjäll

mjäll och kliande hårbotten det orsakar är en smärta i rumpan för många av oss. Om du tycker att mjällschampon torkar för mycket i håret eller hittar lukten av salvor för grov att bära, bör du definitivt prova honung. En studie publicerad i European Journal of Medical Research 2001 drog slutsatsen att appliceringen av 9:1 honung: varmvatten blandning på drabbade områden lindrade klåda och flaking inom en vecka, förutsatt att blandningen lämnades kvar i tre timmar före sköljning. Det konstaterades också att ’hudskador läkt inom två veckor och patienter visade även en förbättring av håravfall. Patienterna återföll inte ens efter sex månaders användning.’

honung har anti-svamp, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som håller hårbotten fri från bakterier och svamp och adresserar rodnad och klåda orsakad av överväxt av dessa mikrober. Dessa egenskaper hjälper också till att läka nötningar som kan orsakas av repor eller på annat sätt skrapa hårbotten, vilket ytterligare håller hårbotten frisk.

naturliga förhållanden

Om du har provat hemlagade djupa balsam tidigare, är chansen att du skulle ha provat receptet som använder olivolja och honung som de enda två ingredienserna. Detta recept är förmodligen ett av de mest populära hemlagade djupa balsamrecepten bland naturals och är så enkelt som det blir. Vissa recept kräver ett 1: 1-förhållande av ingredienserna medan andra använder förhållandet mellan 2 delar olja och 1 del honung. Det är verkligen en fråga om preferens och slutresultatet är hår som är mjukare, blankare och mer hanterbart än tidigare. Att lägga honung till din vanliga balsam / djup balsam är också en vanlig och fördelaktig praxis.

rengör hårsäckar

de antimikrobiella egenskaperna hos honung blir av med föroreningar som kan orsaka porstoppning så att hårväxten kan fortsätta obehindrat. Bygga upp tas bort från hårbotten och så håret kan frodas. Även honung själv inte kommer att öka din tillväxt, kan det skapa en miljö där förutsättningarna för hårväxt är optimal.

naturligt lättar

När honung och vatten blandas samman skapas små mängder väteperoxid och detta leder till att håret blir lättare över tiden. Även om källan till peroxiden är naturlig och ljusprocessen sker långsamt över tiden, skiljer det sig inte från blekningsprocessen som används i syntetiska hårfärger, så man bör se till att hårets integritet och hälsa bibehålls och skador förhindras.

fuktar torrt hår

honung hjälper till att förhindra torr hårbotten och ta bort uppbyggnad. Att vara ett fuktighetsbevarande medel drar fukt från atmosfären in i trådarna för att bekämpa torrhet och hålla håret fuktat och hanterbart. Eftersom det hjälper till att ta bort uppbyggnad från hårbotten, lindrar det klåda och bekämpar torr hårbotten eftersom uppbyggnad inte får skapa en barriär mellan hårbotten och fukt och näringsämnen från applicerade produkter.

ökar glansen

den tunga, klibbiga naturen hos honung hjälper till att fysiskt släta hårsträngarna. Detta resulterar i en minskning av frizz och en ökning av hårets naturliga glans och glans. Blanda 5 ml honung i 4 koppar varmt vatten och applicera på håret som sköljning och titta på så blir dina strängar mjukare och frizz försvinner.

vissa produkter som gör det mesta av de många fördelar som detta flytande guld har att erbjuda listas nedan.

  • Afrikansk stolthet fukt mirakel honung & kokosolja schampo
  • Mielle Organics honung & ingefära Styling Gel
  • TGIN honung mirakel hår Mask
  • manen val Tropisk Moringa söt olja & honung ändlös fukt tätning grädde
  • Palmer ’ s Manuka blomma honung stärka schampo
  • Oyin handgjorda honung hampa balsam
  • curl Junkie Hibiscus & banan honung butta lämna in balsam
  • honung Baby Naturals Söt mjukgörande balsam
  • MYHoneyChild honung hår Mask
  • Carols dotter Mimosa hår honung glans Pomade

vill du ha mer friskt hår tips?

Läs hur denna mat hjälper till att upprätthålla hälsosam hårväxt.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *