Dabs, Dabbing och vad man ska leta efter när man köper olja

medan dabs och dabbing har funnits länge har urvalet och sorten som vi har sett under de senaste åren exploderat. BHO, C02, vax, splittring, honungskaka, pull-and-snap, smula, kolofonium, levande harts, kasta in alla olika stammar som de alla kommer in och möjligheterna verkar oändliga. Dessutom har du vape pennor, patroner, oljeriggar, naglar och nektarsamlare för att röka dabs. Det kan verka väldigt överväldigande för en första gång dabber så låt oss bryta ner det lite.

Dabs

Dabs är en koncentrerad dos av cannabis med höga nivåer av THC, andra cannabinoider (CBD, CBN, THCa, CBC, etc.), och terpener. Terpener är oljorna i cannabis som ger stammarna sina unika dofter och smaker som citrus, tall och bär. Dabbing är i huvudsak flashförångningen av cannabisolja när den appliceras på en het yta och sedan inandas. Det finns olika former av dabs (vax, splittring, honungskaka, pullapart, levande harts och kolofonium) och olika typer av dabs extraheras genom olika metoder såsom BHO (butan), C02 (koldioxid) och kolofonium (tryck och värme).

rökning Dabs

det finns olika sätt att röka dabs. Du kan få en förfylld patron med BHO eller C02 olja i den som du placerar ovanpå ett vape penna batteri och du är redo att gå. Du kan också använda en elektronisk dabber som i huvudsak är en vape penna som är temperaturkontrollerad. En elektrisk dabber kräver inte förfyllda patroner utan har istället en spik på den som värms upp av vape penna och du släpper dina sandskädda på det.

elektronisk Dabber

Du kan också använda en bong med antingen en kupolformad spik, domlös spik eller en elektronisk spik. Naglar är gjorda av glas, metall, kvarts eller keramik och är fästa vid en bong för att bilda en ”dab rigg”. En kupolformad spik är en spik som har en glaskupol runt den för att rikta ångan på dabben, där som den domlösa nageln inte har glaskupol som du lägger runt den. Både domeless spiken och domed spiken värms manuellt med hjälp av en ficklampa innan du lägger oljan. En elektronisk spik, ungefär som den elektroniska dabberen, är en spik som är temperaturstyrd på egen hand, vilket eliminerar behovet av att använda en fackla för att värma upp den.

en nektarsamlare är i huvudsak en handhållen dab-rigg. De har en metall-eller kvartsspets som värms upp med en fackla och en glaskropp som du röker ur som liknar ett rör. När spetsen värms upp och sedan kyls i 8-10 sekunder drar du bara spetsen över din olja (på en icke brandfarlig yta) och suger upp ångan. Det är i huvudsak en vaporizer utan att vara en vaporizer.

Nektarsamlare

typer av Dabs

olika typer av dabs extraheras på olika sätt. BHO är gjord med butan för att ta bort cannabis av THC och andra cannabinoider från trim eller nugs för att bilda ett vax som antingen är klibbigt och klart eller som hårdnar upp och kan vara grumligt. BHO görs genom att packa cannabis i en behållare och köra bho kastade den för att ta bort oljan från växtmaterialet. Än butan rensas från oljan genom användning av värme, normalt en rensningsmaskin eller en elektrisk värmedyna. BHO är det vanligaste extraktet för dabbing. De flesta BHO, och olja i allmänhet, tillverkas med torkad och härdad blomma. Levande harts är dock en form av BHO som faktiskt är gjord med cannabisblomma som är färsk och frusen. Ingen torkning eller härdning av cannabis sker innan levande harts görs. Levande harts är mycket som kolofonium på det sättet att de båda är höga i terpener. Smaken och lukten är helt annorlunda än vax, splittring, honungskaka etc. Genom att använda de växter som ännu inte har torkats eller botats uppnår du mer av en smakprofil och fångar den lukten av cannabis som går förlorad i torkningsprocessen.

C02 olja är ett extrakt som använder tryck och koldioxid för att avlägsna THC och andra cannabinoider från cannabis trim eller nugs. Co2-olja är mer mjuk och rinnande än BHO vanligtvis är och kommer vanligtvis i en bärnstensfärg. När den tillverkas med en C02-maskin komprimerar och fryser maskinen C02-gas till ett” superkritiskt ”tillstånd och passerar den” superkritiska ” C02 kastade cannabisen. C02 remsor cannabis av alla THC, andra cannabinoider och terpener när den passerar genom växtmaterialet. Trycket sänks sedan i maskinen så att C02 kan återgå till en gas och avdunsta av. Det finns ett annat sätt att göra C02-olja genom att använda torris. Helt enkelt slipa upp cannabis och placera den i en hink. Täck cannabisen i torris och blanda den i några minuter för att frysa allt trikomharts från cannabisväxtmaterialet. Placera sedan en micro mesh väska över toppen av hinken och vänd den upp och ner för att skaka den. Växtmaterialet kommer att förbli med torris i påsen och allt trikomharts kommer att fly genom mikronätet. För att städa upp, lämna bara torrisen för att värma upp och avdunsta tillbaka till C02-gas.

kolofonium är gjord med värme och tryck. Det är en lösningslös form av att extrahera olja från trim eller knoppar. Cannabis är i huvudsak squashed mellan två uppvärmda metallplattor tills allt harts kommer ut. Kolofonium har visat sig ha ett mycket högre terpeninnehåll, ungefär som levande harts, så smaken på dina dabs blir en mer full, tilltalande smak än oljan som extraheras med ett lösningsmedel. Om du är stor i smaken och terpennivåerna på dina dabs är kolofonium och levande harts de två för dig!

kolofonium

PHO tillverkas genom att använda propan som lösningsmedel istället för butan men tillverkas i huvudsak på samma sätt som BHO. Konsistensen av PHO kallas nästan alltid”budder”. Propan har en lägre kokpunkt än butan så reningsprocessen kan göras vid lägre temperaturer vilket är det som orsakar ”buddery” – strukturen. Eftersom PHO körs vid ett högre tryck än BHO kan det ha fler terpener som finns i det än BHO men inte lika mycket som levande harts eller kolofonium. PHO är en mindre vanligt förekommande form av olja.

Bubble hash görs genom att ta lager av mikroskärmspåsar med gradvis mindre nät och placera dem ovanpå varandra i en hink. Tillsätt sedan lite vatten och is. Cannabis placeras i vattnet och mer is läggs på toppen. Med hjälp av en handblandare blandas cannabis med isvattnet i cirka 15 minuter för att frysa trikomerna och separera dem från växtmaterialet. Blandningen sätts sedan åt sidan för att sitta i ca 30 minuter. Påsarna dras sedan ut och separeras en efter en. Varje gång en påse tas bort mer och mer av sedimentet och växtmaterialet tas bort, är det kvarvarande materialet i botten oljan.

olja kan tillverkas av trim eller från nugs som kallas trim run eller nug run. Den stora skillnaden mellan att göra olja från trim och nugs är avkastningen som producenten kommer att få. Med trim kan en producent förvänta sig en avkastning på 7-10% medan en nug-körning ger en avkastning på 15-20%. Betydelse om du ”blåser” ett pund trim kan du förvänta dig att få 7-10% av ett pund tillbaka i olja och med ett pund nugs kan du förvänta dig cirka 15-20% av ett pund tillbaka i olja. Den andra stora skillnaden mellan olja som är från trim verser från nugs kan vara nivån av terpener i oljan. Terpennivåerna i nug run oil kan vara högre och ge dig en mer behaglig smak som de oljor som extraheras från trimkörningarna. När man jämför oljorna sida vid sida kan THC-nivåerna och andra cannabinoidnivåer vara jämförbara.

vax, splittring, pull-and-snap, crumble och honungskaka hänvisar i huvudsak till oljans utseende. Vax är extrakten som får ett mjukt vaxartat utseende. Shatter är extrakt som är tydliga och ser nästan glas ut. Pull-and-Snap hänvisar till ett extrakt som är taffy som och kan ”knäppa” när den böjs i hälften. Honeycomb är ett extrakt som är mjukt med en honungskaka som struktur till den. Crumble är en form av extrakt som är mjuk och smulig i konsistens. Det finns inte mycket skillnad mellan dessa typer av olja än konsistens och konsistens. Konsistensen bestäms av mängden vatten oljan höll på i extraktionsprocessen och om/hur mycket oljan omrördes under extraktionsprocessen. Syrenivåer, förändringar i temperatur och fuktighet kan också vara en faktor i vilken konsistens oljan kommer ut efter extraktionsprocessen. Vissa specifika stammar har dock en tendens att” socker upp ” under extraktionsprocessen på grund av deras lipidinnehåll. Vissa människor föredrar de söta oljorna på grund av mängden terpener och terpenkonservering som får oljan att smaka bättre.

vad man ska leta efter

När man köper olja är ett tecken på kvalitet ljus, guldfärgade oljor men konsistens och konsistens är dock verkligen inte en indikation på mycket när det gäller kvalitet eller styrka. Det säkra sättet att veta att du får lite kvalitetsolja är att titta på testresultaten. Ett halvt gram olja, beroende på kvalitet och styrka, kan vanligtvis göra cirka 20 dabs och för enstaka dabber som kan pågå i en vecka eller två. Men för några av de mer erfarna dabbers ett halvt gram kommer att pågå i en lyckligt zen dag!

någon gång i nästa vecka kommer Kind Heart Collective att få några fantastiska, högkvalitativa oljor från NW KIND. Alla här är bortom glada över att ha olja tillbaka i lager! Vi förväntas få cirka 8 olika typer av olja inklusive trimkörningar, nug-körningar och levande harts också! Ordet runt ryktverket är att vi kommer att få i lite olja som blåses från Hug Farms berömda Jilly Bean. Kolla tillbaka med vår hemsida, leafly.com, och weedmaps för uppdateringar om när den oljan förväntas träffa våra hyllor. Menyerna på alla tre webbplatser uppdateras dagligen.

8217 n Denver Ave. Portland, eller 97217

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *