är det sant att du inte ska dricka medan du tar antibiotika?

först måste det sägas att blandning av alkohol och receptbelagda läkemedel kan vara mycket farligt. Kontakta din läkare om du har några verkliga problem med att dricka medan du är på något läkemedel.

med det sagt, de som tycker om bellying upp till baren kan tveka att popa det tidiga vinter sinusinfektionsreceptet. Men hur kan man ringa ordentligt i det nya året eller titta på Skålspelen utan att spricka öppna en kall? Är det verkligen sant att antibiotika betyder ingen Popov?

situationen är inte så dyster som du kanske har hört. Det finns en allmän enighet bland apotekare att du kan suga en eller två drycker medan du är på antibiotika, även om det finns vissa specifika läkemedel i kategorin ”aldrig”, såsom Flagyl (metronidazol) eller Fasigyn (tinidazol). Att tvätta dessa meds med eldvatten kan orsaka intensiv kräkningar och illamående, magkramper, rodnad och snabb hjärtslag. Det rekommenderas faktiskt att ingen alkohol konsumeras förrän 72 timmar efter att du slutat ta dem. Andra antibiotika verkar dock inte vara så mycket av ett problem. Men bryt inte in i en keg-stand ännu.

medan läkare har medgett att det är acceptabelt att ha en drink eller två när de är på medicinering, förekommer interaktioner mellan de två substanserna. Det rekommenderas alltid att prata med din läkare om du hoppas kunna dricka medan du tar något läkemedel. Och naturligtvis bör du alltid vara medveten om dina egna toleransnivåer.

Även om de inte tas samtidigt har det visat sig att alkohol ökar biverkningarna av recept—inklusive antihistaminer—och receptfria läkemedel. Känner du dig illamående på grund av din dagliga 150 mg? Förvänta dig att det intensifieras på grund av den ”farmaokodynamiska interaktionen” mellan droger och dryck.

inte bara det, alkohol ger sina egna otäcka biverkningar till bordet, inklusive men inte begränsat till yrsel, sedering och långsam motorik—hinder som har visat sig katastrofala för herrar som försöker slå sina beprövade pick-up linjer. Flickor bör se upp för: eftersom de saknar några av de enzymer som behövs för att metabolisera alkohol, och få woozier snabbare, meds kan göra dem tipsy mycket snabbare.

kombinationen av juridiska droger och alkohol kan också göra ett nummer på din lever. I” farmakokinetiska reaktioner ” konkurrerar Sprit och antibiotika om samma metaboliska platser i levern. Som ett resultat kan organet bli överbelastat – vilket kan leda till leverproblem. Kombinera det med de pengar som förlorats på oabsorberade antibiotika, och möjligheten till medicinsk toxicitet, och tanken på beer pong förlorar sin glans.

allt detta sägs, om läkare tillåter ett litet svängrum i debatten om alkohol mot antibiotika, var kom” nolltolerans ” – politiken ifrån? Legenden säger att strikt överensstämmelse med regeln uppstod i mitten av det tjugonde århundradet när penicillin användes för att behandla venerala sjukdomar.

förskrivande läkare skulle berätta för sina patienter att p-piller inte kunde tvättas med sitt val av gift, men inte på grund av några dödliga reaktioner. Detta råd var en läkares sätt att försöka förhindra STD-spridning, ohämmade trysts som ofta följer några för många.

så du behöver inte gömma dig i huset när du är på din nästa omgång antibiotika. Men kanske är det inte den bästa tanken att delta efter timmar på den lokala puben (speciellt om du borde få lite föryngrande ögon). När du väljer att ha en pint, ta det långsamt. Det kan till och med vara en trevlig förändring att vakna fredag morgon utan din vanliga törstiga torsdag baksmälla.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *