Top Tell Tale tecken på ett trött barn

Du vet när ett barn är över trött…även om det inte är ditt barn. Tell tale tantrums och envis temperament är döda giveaways, även när du aldrig har träffat förut. Det är ganska universella signaler om att sömn behövdes…och saknades.

det händer alltför ofta, vilket är sorgligt; det finns helt enkelt inget behov av att eskalera till den punkt att ett barn är eländigt (och föräldrarna och alla andra i närheten!). Du måste bara titta på trötta tecken för att leda dig genom att de blir sömniga, men ännu inte helt utmattade.

detta är konsten att känna till de tecken som föregår smältningen, men är fortfarande tydliga indikatorer på att sömn behövs.

Om du kan hämta dem är du gyllene eftersom du kan hjälpa ditt barn att få resten de behöver innan de faller ihop och är för trötta för att sova Bra.

Hur berätta ditt barn behöver sömn

så hur vet du att det är dags att göra sig redo för sömn? Du letar efter tecken och du tittar på tiden.

helst kan du få din lilla ner för en tupplur eller läggdags innan det finns uppenbara tecken på trötthet, men om du saknar det fönstret kan du åtminstone hämta signaler som signalerar ett behov av sömn och hjälpa dem att komma dit innan tårarna och raserianfallet börjar.

Overt barn sömn ledtrådar

det finns de uppenbara tecken som gäspningar och gnugga ögon, naturligtvis. Du känner förmodligen igen dem ganska enkelt eftersom du gör dem också när du är utmattad. Det gör alla.

När ditt barn gäspar är det dags att lägga sig. Gnugga ögonen? Låt oss få ett liv på, mamma; det är dags att vara i sängen!

men vad händer om du inte behövde vänta på en gäspning för att låta dig veta? Vad händer om en gäspning bara var för nära smältningen för ditt barn och du behövde veta tidigare?

dolda Sömnsignaler för barn

det är okej, det finns andra sömnsignaler som är vanliga bland barn. Det är inte bara gnugga ögon; någon form av ansikte gnugga kan vara en sömn cue. Så kan näsa scrunching. Och öra dra.

Vissa föräldrar antar att barn har allergier eller bara spelar när de gör de söta lilla scrunchy näsan ansikten och gnuggar och bogserar, men vanligtvis är det kod för ”hjälp mig, Mamma, jag behöver sova men vet inte hur man får det.”

din lilla signalerar tydligt deras behov av vila.

och det är inte allt. En annan cue är beteendemässiga humörsvängningar. Glad till ledsen eller arg och glad igen är en död giveaway. Men det är snuggling att spela för att lägga till cuddling.

att inte kunna vara nöjd i en position eller aktivitet är också ett tecken på utmattning.

att rastlöshet också kommer att göra det svårt för din söta lilla att bli bosatt och gå och sova bra, så helst får du dem i sängen innan detta beteende börjar. Men om det är för sent för det, är det dags att göra sänggåendet hända förr snarare än senare.

hur man slår Sömnsignalerna

så hur kan du få ditt barn till sängs innan någon av dessa signaler kommuniceras? Hur vet du när tiden är rätt?

Du måste bli en klockvaktare.

spädbarn i varje utvecklingsstadium har en genomsnittlig tid de kan hålla sig vakna innan de behöver vila. Lär dig vad ditt barn är och få dem vana vid ett schema som hedrar det så att de kan vara lyckliga och väljusterade.

till exempel måste en 3 månader gammal gå ner för en tupplur ungefär en och en halv timme efter att ha vaknat. En ung småbarn kanske 5 timmar senare … även om du inte ser sömnsignaler.

så håll bara ett öga på ditt barns unika sömnsignaler och ett öga på klockan; du kommer att ha en utvilad, glad baby eftersom du är en bra mamma som är på toppen av saker!

vad händer om min Baby inte verkar trött?

det är en bra fråga. Det betyder att du gör ett bra jobb för att se till att de får tillräckligt med vila!

du vill verkligen inte att ditt barn ska komma till den punkten när de verkar trötta; det är hela tanken. Du kan ha en glad, nöjd vaken bebis som går och lägger sig bra med sömnträning och är förebyggande med sängtider.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *