Top 6 skäl för att misslyckas i PMP examen

vet du felfrekvensen i PMP examen?

vissa människor säger att räntan kan vara så hög som 50%.

men sanningen är att ingen vet vad felfrekvensen är. Kanske vissa människor på PMI vet. Men det exakta antalet borde inte beröra dig.

Du bör bara förstå att PMP är en tuff tentamen och tusentals aspiranter misslyckas varje år. PMI har medvetet gjort det till ett svårt test för att behålla sitt värde och helighet. PMP-certifikat får ett bra erkännande på arbetsmarknaden.

men det här är en utmaning för dig. Hur kommer du att uppnå PMP-certifieringen om det är så svårt att knäcka? Hur kan du vara säker på att du inte kommer att misslyckas i provet?

Tja! Svaret är enkelt. Det finns en gyllene regel i livet-lära av misstagen.

Nu skulle du säga-Ska jag misslyckas en gång i PMP-examen för att klara nästa gång?

Nej, absolut inte! Visdom föreslår att man bör lära av andras misstag. Bra projektledningspraxis förordnar att man bör titta på lärdomarna innan man börjar en ny strävan.

Så, låt oss titta på de främsta anledningarna till att aspiranter misslyckas i PMP-examen och vad kan vi lära av det.

bakgrunden

Jag har genomfört PMP-kurser under de senaste åren. Jag har utbildat tusentals aspiranter. Och jag är stolt över att säga att de flesta av mina elever har klarat provet. Men då och då hör jag de fruktade dåliga nyheterna att någon inte passerade.

jag vill inte larma dig. Jag vill att du ska lyckas. Jag vill att du ska klara provet med flygande färger.

min enda anledning till att skriva detta inlägg är att berätta varför aspiranter misslyckas. Om du förstår orsakerna till misslyckande kan du skapa en bra strategi för att klara provet i första försöket.

Låt oss diskutera varför aspiranter misslyckas i PMP-examen.

varför misslyckas aspiranter i PMP-examen?

1. De deltar inte i formell PMP Facilitation Training

du behöver 35 kontakter timmars formell projektledningsutbildning för att ansöka om PMP-examen. Det är ett av de grundläggande kraven. PMI säger att detta krav kan slutföras genom att delta i någon projektledningsverkstad. De accepterar till och med den projektledningsutbildning som du kanske har fått under dina högskolestudier.

många aspiranter, som redan har 35 kontakttimmar, går inte för en formell PMP-underlättningsträning. Även om detta sparar dem den ursprungliga kostnaden, är det skadligt för att klara provet. Ett stort antal sådana människor slutar betala extra för omprövningen.

PMP examen är en av de tuffaste professionella tentor. Det behöver seriös förberedelse. En formell PMP-utbildning ger dig den förberedelsen.

själva provet är ett dyrt förslag, så det är lämpligt att investera lite extra för examenspreparatet.

PMP utbildning är kostsamt men det är väl värt investeringen. Du kan investera i en PMP-utbildning från GreyCampus. De erbjuder mycket god kvalitet PMP utbildning till ett mycket rimligt pris.

Du bör inte spara pengar på träning så att du inte vill riskera att spendera dina pengar för omprövningen.

2. De studerar inte PMBOK-guiden

vissa aspiranter använder sparsamt PMBOK-guiden eller hoppar bara över den helt och hållet medan de studerar för provet. De tycker att guiden är tråkig, torr och soporific.

det är sant att guiden inte är skriven på det mest klara sättet. Men det är också sant att PMP-examen är baserad på guiden.

det finns många referensböcker på marknaden. Men det finns bara en PMBOK Guide. Det är en standard för projektledning. Det inkluderar projektledningsprocesser, bästa praxis och riktlinjer. Den publiceras av PMI, som också är den testtagande kroppen. Språket i PMP-examensfrågor liknar mycket guidens språk.

för att lyckas i tentamen bör du inte ignorera PMBOK-guiden.

3. De använder personlig erfarenhet för att svara på Tentamensfrågorna

många aspiranter är erfarna projektledare. De är mycket övertygade om sin förmåga att framgångsrikt genomföra projekten. De brukar använda sina egna erfarenheter för att svara på PMP-examensfrågorna. De tror att det som har fungerat i sina projekt är en bra projektledningspraxis.

dessa projektledare inser inte att tentamen är baserad på PMBOK-guiden.

Projektledning är ett mycket praktiskt ämne. PMBOK-guiden fångar kärnan i projektledning. Den beskriver de metoder och riktlinjer som framgångsrikt fungerar i de flesta projektsituationer.

PMP-examen baseras inte på dina projektsituationer. Den bygger på de processer och riktlinjer som beskrivs i PMBOK-guiden. Det testar din kunskap om teorin och begreppen som beskrivs i guiden.

Du kan använda din projektledningsupplevelse för att förstå begreppen i PMBOK-guiden. Men du bör aldrig använda den för att svara på PMP-frågorna. Du bör använda guidens koncept för att svara på frågorna.

4. De studerar endast från det fria materialet som finns tillgängligt på webben

denna punkt är relaterad till # 1 ovan. Många aspiranter förutser inte fällorna med gratis innehåll.

Jag säger inte att allt gratis innehåll är dåligt. Men det mesta av det fria innehållet på webben är inte tillförlitligt. Du hittar gammalt innehåll baserat på tidigare utgåvor av PMBOK-guiden, mock-Frågor som inte har några förklaringar och ofullständigt & under-par-material. Detta kan minska dina chanser att klara provet.

generellt kan aspiranterna inte skilja mellan substandard och bra kvalitetsinnehåll. Det är bättre att använda gratis studiematerial från stora utbildningsföretag. Du kan titta på OpenCampus för lite pålitligt gratis studiematerial.

Du bör skapa en ordentlig examen prep strategi och använda en blandning av tillförlitlig gratis innehåll och god kvalitet betalt innehåll.

5. De tror att memorera PMP Itto är den Heliga Gralen

många aspiranter rånar bara upp PMP ITTO och känner att deras förberedelse är klar. ITTO är bara toppen av ett isberg och att memorera dem hjälper inte riktigt i provet.

den verkliga förberedelsen kommer från att förstå PMBOK-guidens koncept och PMI-ismer. De flesta av tentamensfrågorna är situationella. Det finns väldigt få PMP Itto-frågor.

Du bör inte falla i fällan att memorera ITTOs.

6. De tar inte upp tillräckligt mock Test

många aspiranter övar inte tillräckligt med frågor innan de sitter i provet. De känner sig trygga efter att ha studerat böckerna.

PMP är en inte en vanlig tentamen där du bara kan passera genom att studera böckerna. Det behöver mycket övning. Examensförberedelsen kan endast valideras genom att göra många mock-tester.

Du bör välja en utbildning som ger ett antal övningstester. Och du måste konsekvent göra cirka 80% i dessa tester. Detta kommer att öka dina chanser att lyckas.

slutsats

Jag har markerat de främsta anledningarna till att många aspiranter misslyckas i PMP-examen. Jag har skrivit den här artikeln så att du lär dig av andras misstag och inte upprepar dem.

vad är dina tankar? Känner du dig säker på att klara provet? Vilket studiematerial använder du?

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *