så här fixar du” du behöver tillstånd från TrustedInstaller ” på Windows 10

som den primära användaren av din dator kan du bli förvånad över att du inte har full kontroll över varje fil på ditt system. Trots att du fungerar som en” administratör ” i ditt system finns det viktiga systemfiler som du inte kan byta namn på, Ta bort, komma åt eller ändra utan tillstånd från en Windows-komponent som heter TrustedInstaller. När du stöter på dessa filer och du försöker göra ändringar i dem får du ett felmeddelande som säger ”du behöver tillstånd från trustedinstaller” för att göra dessa ändringar eller ta bort den här filen. Lyckligtvis är detta felmeddelande relativt enkelt att komma runt och kan lösas med några typer av korrigeringar.

Vad är TrustedInstaller & varför dyker det upp?

TrustedInstaller-eller NT-tjänsten är ett inbyggt kärnkonto som hanterar viktiga processer för installationsprogrammet för Windows-moduler. Det är en nyckelkomponent för alla Windows 10/8 / 7 / Vista-datorer, eftersom det skyddar kritiska systemfiler från att upprätthålla oavsiktlig skada eller från att manipuleras. Det ges ägande över många viktiga filer som finns på ditt system, varför du inte kan komma åt dessa filer även med Windows administratörsbehörighet. Denna tjänst ansvarar för följande:

 • skydda centrala Windows-filer.
 • ta bort valfria Windows-filer.
 • installera, ändra eller ta bort Windows-uppdateringar för Windows Modules Installer-tjänsten.

felmeddelandet ”du behöver tillstånd från trustedinstaller” kommer att dyka upp när du försöker ta bort, ändra, byta namn på eller komma åt kärnsystemfiler som är skyddade under ägandet av TrustedInstaller-processen. Om du vill göra ändringar i dessa kärnsystemfiler och är säker på din förmåga att justera dem, ta bort dem, komma åt dem eller ändra dem utan att skada ditt datorsystem, läs vidare för att ta reda på hur du kommer runt felmeddelandet ”du behöver tillstånd från trustedinstaller”.

du behöver tillstånd från TrustedInstaller felmeddelande

2 sätt att fixa TrustedInstaller felmeddelande & ta ägande

Använd File Explorer & ändra behörigheter för att få ägande.

det enklaste sättet att få äganderätt över en fil eller mapp som du vill ändra, komma åt eller ta bort är via din file explorer och med avancerade specialbehörigheter. För att använda den här metoden loggar du in som administratör och slutför sedan följande steg.

så här får du tillgång till avancerade behörigheter för att ändra ägande.
 1. öppna din filutforskare och hitta filen eller mappen som du vill ändra, ta bort eller få ägande över.
 2. högerklicka på filen eller mappen och välj Egenskaper från menyn som dyker upp.
 3. i fönstret Egenskaper klickar du på fliken Säkerhet högst upp. Under rutan” behörigheter för system ” ser du en avancerad knapp med text till vänster om den som läser: för speciella behörigheter eller Avancerade inställningar klickar du på Avancerat.
 4. Klicka på knappen Avancerat. I fönstret Avancerade säkerhetsinställningar som dyker upp ser du att ägaren till filen är TrustedInstaller. Bredvid namnet kommer det att finnas en liten hyperlänk som säger ”ändra” – klicka på den. För Windows 7-användare, navigera till fliken” Ägare ” och klicka på Redigera.

så här ändrar du ägande från TrustedInstaller till Användarknapp
 1. i det nya fönstret som dyker upp måste du skriva in användarnamnet du använder på ditt system och klicka sedan på knappen Kontrollera namn. Windows kontrollerar automatiskt namnet och fyller i hela objektnamnet åt dig. När detta är gjort kan du klicka på ok-knappen.

för Windows 7-användare klickar du på ”andra användare eller grupper” och fortsätter med steg 5.

Observera: om ditt kontonamn inte dyker upp kan du leta efter det manuellt i listan över användare.

ändra över användarnamnet och utföra ett kontrollnamn.
 1. tillbaka i fönstret Avancerade säkerhetsinställningar visas en ny rad under ägarraden som du just ändrat. Det kommer att läsa ”Ersätt ägare på underbehållare och objekt” – markera den här rutan för att se till att alla undermappar eller filer som är associerade med den här filen eller mappen också får sitt ägande ändrat till dig. Det här är bra att göra eftersom det betyder att du inte behöver upprepa steg 1-5 för alla underkataloger som finns.
 2. tryck på apply-knappen. Stäng egenskapsfönstret och öppna det igen.
 3. välj fliken Säkerhet högst upp igen och klicka på knappen Avancerat igen.
 4. i fönstret behörigheter väljer du knappen Lägg till.
 5. Välj ”Välj en huvudman” och ange ditt användarnamn och markera alla behörighetsrutorna eller om det är tillgängligt, Välj full kontroll. Slå okej.
lägga till full kontroll till rektor.
 1. markera nu rutan som säger” Ersätt alla underordnade objekttillståndsposter med ärftliga behörighetsposter från det här objektet ” och tryck på apply-knappen.

nu kommer ägandet att ändras från TrustedInstaller till dig. Du behöver inte längre tillstånd från TrustedInstaller för att utföra den åtgärd du ville ha på nämnda fil eller mapp och alla underkataloger inom.

Obs: Om du använder Windows 7 gäller samma steg men du kan behöva navigera till fliken Ägare och klicka på Redigera-knappen i fönstret Avancerade säkerhetsinställningar och använd sedan ”andra användare eller grupper” för att ange ditt användarnamn för kontrollnamnsprocessen. Vi har inkluderat dessa som extra i stegen ovan.

använd Kommandotolken för att ta över ägandet.

Om du vill ha ett snabbare sätt att ändra ägande över och är bekväm med datorns kommandotolk funktion, sedan använda följande steg för att ta över ägandet. Observera att du måste använda Windows som administratör för att detta ska fungera.

 1. öppna kommandotolken genom att söka efter det i Windows-sökfältet eller genom att använda Windows start-menyn.
 2. i kommandotolken skriver du in följande kommando för att ta kontroll över en viss fil eller mapp: TAKEOWN /F . För att detta ska fungera korrekt måste du ange hela filnamnet och sökvägen utan att inkludera parenteser eller fullstopp.
 3. Om kommandot lyckas får du ett meddelande som säger ”Framgång: filen/mappen ägs nu av . Med filnamnet är filen eller mappen som du ville komma åt och användarnamnet är dig själv.
kommandorad TAKEOWN /F

Du har nu äganderätt över den specifika filen och kan ändra den, komma åt den eller ta bort den som du vill.

FAQ: Läs mer om TrustedInstaller-komponenten

När du hanterar extremt känsliga komponenter i ditt datorsystem är det viktigt att ha tillgång till information som förklarar hur en viss komponent fungerar och fungerar. Här är några vanliga frågor som kommer upp och deras respektive svar.

är TrustedInstaller en legitim Process?

Ja, det är det. Det ingår i Windows Resource Protection-delen av ditt operativsystem och finns i alla OS-versioner från Vista och framåt. Det arbetar nära med andra installationstjänster för att skydda kärnsystemfiler från obehörig åtkomst. På grund av sin höga CPU-användning misstänker många det som ett virus. Det kan kapas av skadlig kod men, så det är viktigt att regelbundet köra dina datorfiler genom antivirusprogram.

kan TrustedInstaller inaktiveras på Min Dator?

Ja, det kan. Du måste öppna din Aktivitetshanterare. Du kan göra detta genom att antingen trycka på CTRL + SHIFT + ESC samtidigt eller genom att högerklicka på skrivbordsverktygsfältet och välja Aktivitetshanteraren från listan. När du är i din Aktivitetshanterare klickar du på fliken Standard (processer) och hittar trustedinstaller.exe process och tryck på slutet process knappen

kan TrustedInstaller tas bort från Min Dator?

Ja, det kan. Det rekommenderas dock inte att ta bort det eftersom det inte längre kan skydda kritiska systemfiler och din Windows update-tjänst kommer att påverkas negativt. Om du verkligen vill stoppa TrustedInstaller från att fungera på din dator, skriv in tjänster.msc i datorns sökfält för att få ett servicefönster att dyka upp. Hitta TrustedInstaller i listan och klicka på stoppknappen.

det är tillrådligt att du bara ändrar ägandet från TrustedInstaller till dig själv på filer som du vet om att göra ändringar i skyddade filer eller till och med radera skyddade filer kan ha en allvarlig inverkan på ditt system. När du har gjort nödvändiga ändringar rekommenderas det också att du ändrar ägandet tillbaka till TrustedInstaller för att förhindra oavsiktlig skada eller obehörig åtkomst i framtiden.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *