reser till NYC? Ta en läsning av mina andra guider:

delning är omtänksam!

 • Facebook5
 • Twitter2
 • Pinterest 101
 • Email

många väljer att ta en långhelg i New York. Men med 5 dagar i New York City kan du se så mycket mer av staden! Här är min 5-dagars resväg för NYC som hjälper dig att planera din resa. Även om du har längre kan du också inkludera några roliga dagsutflykter från New York City till din resplan.

hur man spenderar 5 dagar i New York City

Dag 1

för att få dina lager bör du gå på gatorna lite. Detta är det bästa sättet att få dina lager. Det är också bra att ta lite tid att räkna ut tunnelbanesystemet.

Time Square

Midtown är ’tourist central’ så var inte blyg och ta dig till Times Square för ett snabbt Foto, gå sedan över till 5th Avenue och sväng vänster och ta dig upp till Central Park.

Central Park

gå vilse i Central Park i några timmar, men se till att du tar lunch. Du kommer att kunna köpa mat från gatuförsäljare, men det är mestadels korv och kringlor. Så stanna vid en trevlig deli på vägen och få en bra spridning att ta med dig.

nordamerikanska äventyr/Hur man spenderar 5 dagar i New York City

besök Met

När du kommer till toppen av parken gå till Met och gå vilse där inne (Det är enormt och kommer inte vara svårt). Met fungerar på en’ betala vad du kan ’ system, perfekt om du är på en budget. Om sommaren ser till att du vilar på takbaren! Ta en promenad tillbaka ner i parken och om du är redo för mat Hells Kitchen är platsen att gå.

ta sedan en promenad tillbaka ner i parken och om du är redo för mat Hells Kitchen är platsen att gå.

dag 2

New York City (New York Pass day 1)

Jag rekommenderar starkt att du köper ett New York Pass om du vill göra mycket av turistgrejerna. Du kan läsa mer om hur du får ut det mesta av passet här.

gå upp tidigt och gå till 42 Street för att komma i kön för resan. Om du vill ha kvällsbiljetter måste du komma dit klockan 8. Kontoret öppnar klockan 9 så du kommer att vänta. Det finns en McDonalds där kön är så om det finns 2 av er turas om att äta frukost.

Madame Tussauds

När du har dina biljetter går du bredvid intoMadam Tussauds ($26 online), den öppnas klockan 10.

Madison Square Garden

härifrån gå ner 7th Ave och ta höger på 33rd och du kommer att vara på den världsberömda Madison Square Garden ($26). Gå rakt in och boka en rundtur, de kommer att ge dig en tidslucka. Vi hade 40 minuter att döda så gick för att få en bit att äta. Turen tar 90 minuter.

Empire State Building

nästa stopp Empire State Building du kan gå det ganska lätt därifrån. Vi lyckades på vårt besök eftersom det hade regnat hela dagen och hade dålig sikt, precis när vi kom ut ur turen rensade vädret och sikten upp och på grund av detta fanns det ingen kö (kön var ganska stor när vi kom tillbaka ner dock). Vi bestämde oss för att göra Empire State på dagen och Rockefeller på natten).

Discovery Time Square

då var vårt sista stopp på dagen Discovery Time Square. De har olika utställningar där som ändras var 6: e månad eller så. Vi gick för att se Body Works ($27), som har varit där i 3 år. Fascinerande…. men jag skulle inte rekommendera att äta strax före

Budget: Total kostnad att göra utan NYP $111

dag 3

New York City – (dag 2 med New York Pass)

boka biljetter

vi spenderade ganska mycket hela morgonen och hämtade biljetter! Nu vet jag att detta inte var den mest spännande morgonen eftersom det mesta spenderades i kö och reser på tunnelbanan/ promenader. Men det var värt det eftersom vi fick allt ur vägen.

Efter att ha köat för resan (jag lyckades inte få biljetter dagen innan) gick vi sedan ner till Battery Park för att hämta våra Frihetsgudinnan biljetter (så vi kunde använda dem en annan dag).

vi gick sedan tillbaka uptown till Rockerfella för att boka kvällsbiljetter till Top of the Rock (se till att du bokar inte bara dyker upp eftersom du kanske har en mycket lång väntan!). Det handlade om lunchtid så vi åkte och hämtade våra stora bussbiljetter.

Lunch och resan

efter lite lunch tog vi vår resa på resan klockan 2:15 ($75) det är en 90 min tur, ostliknande men kul.

9/11 Memorial

nästa huvud rakt mot tunnelbanan tillbaka centrum till 9/11 Memorial and Museum. Du kommer att behöva 2-3 timmar här och varnas det är verkligen känslomässigt. Jag var utmattad när jag kom ut därifrån och önskade att vi inte behövde göra något annat.

top of the Rock

Nu är det dags att gå tillbaka uptown för att titta på natthimlen från toppen av berget.

Du kan göra toppen av berget på dag 1 som du skulle ha tid och jag skulle rekommendera detta.

Budget: total kostnad utan New York Pass $131

Dag 4

Que upp på TKT monter på Time Square för rabatterade visa biljetter

rida uptown och downtown loop av den stora bussen (runt 4.5 timmar att göra båda)

Broadway show på kvällen om du får biljetter. Du kan förvänta dig att betala mellan $50 – $100

Budget: kostnad utan NYP (exklusive show) $47

dag 5

Frihetsgudinnan och Ellis Island. Kom dit tidigt mellan 8-9 am.

Budget: Kostnad utan New York Pass $ 25

min budget för 5 dagar i New York City

den totala kostnaden för att göra allt vi gjorde utan New York Pass $ 314

kostnad för NYP $169

totalt spara $145

är det värt att få ett New York Pass?

Jag gjorde många saker som inte fanns på min att göra-lista, men de var fantastiska att göra och utan passet skulle jag inte ha stört. Med mina två hackar kan du sprida passet över 4 dagar istället för 2 och förmodligen den bästa biten för mig var att för de flesta attraktionerna får du kö hoppa. Om vi inte hade haft NYP skulle vi inte ha kommit in i 9/11-museet eftersom de hade sålt slut på allmän antagning senast 3 pm!

skulle jag rekommendera New York Pass? Absolut!

hur man spenderar 5 dagar i New York City

10 Brittiska inspirerade platser att besöka i New York City

de 11 mest Instagrammable ställen att äta i New York City

hur man spenderar en helg i New York City

5 sätt att vinna på julshopping i New York City

besök Dr. Rudolf Morgan för vissa tandarbete i NYC

detta inlägg korrekturlästes av Grammarly

boka din resa nu

iv

är du redo att boka din resa? För att hjälpa dig att få de bästa erbjudandena och servicen här är de företag som jag personligen använder för att boka alla mina resor online. Jag handlar alltid innan jag bokar något, men det här är mina beprövade startplatser.

 • Skyscanner-Jag är lite fan av Skyscanner, det är vem jag använder för att boka alla mina flygningar. Jag kommer ofta att kontrollera andra som Google Flights eller Momodo, men jag går alltid hit först och det är vem jag bokar 99% av mina flygningar med.
 • Booking.com -jag älskar booking.com speciellt när jag kan boka och avbryta gratis fram till en viss punkt, mest för att mina planer förändras för alltid. Det är lätt att använda och har ett av de bredaste valen.
 • Airbnb-Jag är inte en stor användare av Airbnb, men ibland tycker jag om att använda den, och jag kontrollerar alltid det innan jag bokar något annat. Du kan få några riktigt coola ställen att bo här, och det är särskilt bra på platser som Kuba. Om du inte har ett konto och du klickar på den här länken får du $36 av din första bokning.
 • Hostelworld-om du letar efter vandrarhem så är detta ett bra ställe att kolla först. De har ofta ytterligare platser som du inte hittar på Bookin.com.
 • Agoda-även om jag inte använder det så mycket som booking.com, Agonda är särskilt bra om du reser i Asien eftersom de verkligen dominerar där.
 • Worldpackers-om du vill resa på billiga och spara pengar på boende behöver du Worldpackers i ditt liv. Du kan läsa mer om det här. Om du klickar på den här länken för att registrera dig och använda koden CLAIRESITCHYFEET kan du få 40% rabatt på ditt medlemskap!
 • boka ett sätt-om du reser i Asien och vill förboka din transport då bookaway.com är en fantastisk plats att göra det. De har bussar, tåg och bilar.
 • RentalCars-vill du hyra en. bil medan du är borta? Jag bokar alltid genom hyrbilar som de gör en sökning på alla de stora platserna och hitta de bästa erbjudandena.
 • Welcome Pickups – mycket ibland att komma från flygplatsen till mitt boende är en total smärta i rumpan, eller jag reser i en grupp och det är vettigt att ordna en pickup. När jag gör använder jag Welcome pickups.
 • World Nomads-om du letar efter flexibel reseförsäkring så är det World Nomads hela vägen. Jag skrev allt om försäkring här om du vill ha en mer grundlig granskning.
 • SafetyWing-AsI ’ m en Digital Nomad och inte flytta runt ganska så mycket längre jag personligen använder SafetyWing nu för min sjukförsäkring. Jag skrev en fullständig recension här.
 • Viatour-ibland kan det vara lite dyrt, men jag gillar Viatour för något, speciellt om du kan få en rabattkod! Det är också bra för inspiration.
 • Klook-om du reser i Asien, då Klook är stor! Du kan boka alla typer av turer, aktiviteter och tågbiljetter, plus de har även sim-kort och WiFi.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *