nyckeln till Jack Nicklaus $300 miljoner nettoförmögenhet: en blygsam, Generös livsstil

Jack Nicklaus är en av de största golfare genom tiderna. Efter Arnold Palmer och före Tiger Woods var Nicklaus det största namnet inom golf. Han parlayed den framgången till ganska ekonomiskt fallfall som en av de rikaste golfarna i världen.

men hur kom han dit? Även om det kan vara lätt att anta Nicklaus har gjort det genom extraordinära medel, sanningen är mycket enklare. Han har uppnått sin massiva nettoförmögenhet med en blygsam, Generös livsstil. Så här gör du.

Jack Nicklaus golfkarriär

smeknamnet ”The Golden Bear”, Nicklaus föddes i Columbus, Ohio den 21 januari 1940. När han gick på Ohio State University gjorde han sig snabbt ett namn på golfbanan och vann två amerikanska Amatörtitlar som student.

Nicklaus blev proffs 1961. Han har två golfrekord-de flesta majors vann (18) och de flesta Masters championships vann (sex) — som fortfarande gör honom torn över resten av golfvärlden, inklusive Woods. Tillsammans med sina Masters titlar vann han PGA Championship fem gånger, US Open fyra gånger och British Open tre gånger.

Nicklaus hävdade rekordet för de flesta stora segrarna 1973 när han passerade Bobby Jones dåvarande rekord 10. Hans sista major var en otrolig prestation. Vid 46 års ålder, när de flesta golfare befinner sig förbi sin främsta, vann Nicklaus 1986 Masters över den mycket yngre Greg Norman.

den gyllene björnens affärsintressen

utöver att vara en av de största golfare någonsin, Nicklaus är också en mycket framgångsrik affärsman utanför banan. Detta beror troligen på hans orubbliga arbetsetik. Som Nicklaus själv uttryckte det: ”de flesta arbetar hela sitt liv för att gå i pension för att spela golf — jag spelade golf hela mitt liv för att gå i pension till jobbet.”Nicklaus äger företag som säljer allt från saft till vin. Naturligtvis äger han också företag som säljer golfutrustning och är en känd golfbanedesigner. 2007, precis innan den ekonomiska nedgången slog USA, köpte miljardärinvesteraren Howard Millstein 49% av Nicklaus-företagen för en rejäl summa på 145 miljoner dollar. Han har hjälpt Nicklaus att förbättra sitt varumärke över produktlinjer. dessutom donerar Nicklaus till flera välgörenhetsinsatser, vilket visar att även någon som fulländad och framgångsrik som han fortfarande kan visa otrolig generositet.

Vad är Jack Nicklaus nettovärde och karriärinkomst?

Jack Nicklaus med sin fru Barbara vid 1966 Open Championship
Jack Nicklaus med sin fru Barbara vid 1966 Open Championship | R&ett mästerskap/bidragsgivare/Getty Images

enligt Forbes sitter Nicklaus karriärinkomst på cirka 1,15 miljarder dollar. Hans nettovärde är enligt uppgift cirka 300 miljoner dollar. Ett sätt Nicklaus har säkerställt hans rikedom kvarstår? Han upprätthåller en blygsam livsstil som lever under hans medel.

ta mannens klocka, till exempel. För att vara rättvis är det ganska dyrt, en Rolex. Men Nicklaus har bara haft en klocka hela sitt liv, och han fick som en gåva från företaget 1967. Enligt golfaren har det varit med honom varje dag sedan: ”första klockan, och den enda klockan jag någonsin har ägt … jag har använt den varje dag i mitt liv. Jag skulle bära den på banan, ta av den innan jag spelade och sedan gå av det 18: e hålet, lägga min plånbok tillbaka i fickan och min klocka tillbaka på min handled.”

det är inte konstigt att Nicklaus är så rik. Med en ödmjuk inställning till sin ekonomi blandad med skarp affärsmannaskap är han nästan lika bra på att hantera sina pengar som han var på golfbanan.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *