kricka anländer i tid för öppnare

MDCkricka anländer från ingenstans och ofta surrar lockbete innan du har tid att höja din hagelgevär. Dessa snabbflygande små ankor är ofta vattenfågelns första möjlighet för säsongen, och många av oss har svårt att skaka av rost och begränsa ut. Det spelar ingen roll. Att bara vara i myren igen, jaga ankor, räcker för att röra själen hos någon dedikerad vattenfågeljägare.

i Missouri, kricka säsongen körs September 12 – 27. Du kan jaga blåvingad kricka, grönvingad kricka och kanelkricka. Den dagliga väskgränsen är sex och besittningsgränsen är 18.

en gräns kan bestå av vilken kombination som helst av de ovan nämnda krickarterna. För att lagligt jaga kricka måste du ha ett litet viltjakt tillstånd, flyttfågel jakt tillstånd och en federal anka stämpel. Du kan använda Hagelgevär, 10 gauge eller mindre. Hagelgevär som rymmer mer än 3 skal måste anslutas. Och du måste bara använda icke-toxiskt skott. Du kan inte jaga sjöfåglar med blyskott.

kricka jakt är inte den storskaliga affären waterfowling blir ofta senare under säsongen. Ett dussin lockbete kommer att göra bra i en liten vattenpöl. Idealisk kricka livsmiljö är grunda sloughs, kärr och uttorkning översvämmade fält. Kricka som långsam rörelse eller stillvatten. De bryr sig inte om lera. Du behöver sällan en båt för krickjakt. En bra retriever är alltid trevligt, men återigen inte nödvändigt.

under de senare stadierna av ankasäsongen tvingas du ofta bära så många lager kläder för att hålla dig varm att du ser ut som marshmallow-mannen. Under kricksäsongen avslutar du ofta jakten i korta ärmar. När jag planerar för kricka säsongen, Jag bär en lätt par byxor under andas kamouflage vadare, med en T-shirt under en lätt långärmad fleece. När solen kommer upp kommer fleece vanligtvis av.

det finns många ställen att kricka jaga runt Missouri på allmän mark. Bakvatten sloughs utanför stora floder och stora jordbruksdiken är några av mina favoritplatser att hitta tidig säsong kricka. Det finns ett antal bevarandeområden som har utmärkt krickjakt runt om i staten, och de flesta av dem håller inte ritningar för kricksäsong.

MDC har en sida på deras hemsida med titeln ”Teal Season Wetland Conditions.”Den här sidan är fylld med information om krickjakt på bevarandeområden över Missouri. Ta Eagle Bluffs, som ligger strax utanför Columbia vid Missouri River, till exempel. Detta är en av de mest populära sjöfågeljaktfastigheterna i staten och är en del av Quick Draw-systemet under vanlig ankasäsong. Men enligt detta dokument, under kricksäsongen, finns det ingen rita och det finns ingen gräns för jaktpartier. Det betyder att om du dyker upp kommer du att kunna jaga. Detsamma gäller för andra populära egenskaper, som Fountain Grove, Bob Brown och Four Rivers.eftersom det vanligtvis är varmt ute behöver du inte nästan lika mycket utrustning och jaktplatser är ofta lättillgängliga, krickjakt är ett bra sätt att introducera ungdomar eller nya jägare till ankajakt. För de av oss med några år under våra bälten är krickjakt det perfekta sättet att börja en annan lång säsong.

Vi ses längs leden …

Brandon Butler

i St. Louis-området? Läs vårt senaste blogginlägg om ett bevarandeområde som sätter baren. August A. Busch Memorial Conservation Area har många jakt& fiskemöjligheter för Missourians att njuta av.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *