hur man tjänar pengar på Twitch 2020

det är nog bra att Twitch inte var runt när jag växte upp.

Om du hade sagt till mig att jag kunde tjäna $20,000 per månad på Twitch, skulle jag ha gett upp allt och gett det ett skott.

populära Twitch-spelare får pengar från fans som vill se dem spela. Spelarna strömmar video av sig själva som spelar spel, och de som tittar på dem spelar donera pengar direkt, köpa prenumerationer eller titta på annonser.en spelare med en av de största följarna, Richard ”Tyler” Blevins, gjorde enligt uppgift 5,4 miljoner dollar 2018.

Vill du tjäna pengar på dina l337 spelfärdigheter? Läs vidare.

Bonus: att ha mer än en inkomstström kan hjälpa dig genom tuffa ekonomiska tider. Lär dig hur du börjar tjäna pengar på sidan med min Gratis ultimata Guide för att tjäna pengar

förstå Twitch

Twitch-användare består av tittare i publiken och spelare som strömmar sig medan de spelar. Streamers kan välja att spela vilket spel som helst, så länge de följer Twitchs regler.

tittarna kan bara titta på, men om du vill strömma dig själv och spela spel måste du registrera dig för ett konto. Allt detta är gratis, eftersom Twitch tjänar pengar på sig själv genom annonsintäkter, prenumerationsintäkter och inköp på plats.

med kontot får du din egen kanal som innehåller ditt strömmande videofönster, ett chattrum och ditt eget ID. Du kan ställa in kanalen för att vara offline när du inte spelar. Du har också möjlighet att spara arkiverade spel och göra dem tillgängliga för dina följare.

tittarna kan söka på webbplatsen efter vissa spel eller vissa spelare.

Twitch statistik

tvivla inte populariteten av denna webbplats. Twitch-tjänsten:

 • i genomsnitt 1, 38 miljoner tittare åt gången.
 • har ungefär 4 miljoner streamers per månad.
 • har användare titta på mer än 1 miljard timmar av strömmande innehåll per månad i genomsnitt.

Om du vill tjäna stora pengar på Twitch är det klart att du kommer att ha en hel del konkurrens. Webbplatsen är i genomsnitt mer än 53 000 liveströmmar åt gången. Under högtider per dag finns det vanligtvis 75 000 samtidiga streamers. Inte alla dessa kanaler gör betydande eller några pengar.

bygga en publik

populära spelare har den bästa chansen att tjäna pengar på Twitch. Även om du kan tjäna lite pengar med en lojal, liten publik, behöver du en stor följd för att tjäna de stora pengarna.

för att vara ärlig spenderar ett stort antal Twitch-streamers tid på att spela sina spel för en publik på några eller inga tittare.

några saker du kan göra för att bygga upp en följd på Twitch över tiden och öka dina chanser till en stor lönedag::

 • titta på andra spelare, särskilt populära, och leta efter några ideer du kan använda.
 • spela ett populärt spel som folk kommer att vilja titta på.att vara en skicklig spelare, eftersom tittarna ofta vill ha tekniker för hur man förbättrar sitt eget spel.
 • dela tips, hack och råd för att hjälpa tittarna att bli bättre spelare.
 • öva din kommentar för att göra den polerad och informativ.att göra partnerskap med andra, där de kommer att marknadsföra din kanal och du kommer att marknadsföra deras kanal.
 • försöker göra vänner med populära Twitch-användare; kanske kommer han eller hon att ge dig en shoutout på sociala medier eller på Twitch, vilket är ovärderligt.
 • interagerar regelbundet med dem som tittar på din ström, antingen genom ljudmeddelanden, chattrumsdeltagande, privata meddelanden eller inbjudningar till livespelsmatcher.
 • gör din ström rolig och underhållande genom att försöka hitta en nisch som hjälper dig att sticka ut från mängden.
 • ställa in ett regelbundet schema för när du kommer att strömma live som tittarna kan lita på.

i huvudsak följer en publik på Twitch en hel del av samma principer för att bygga en publik på sociala medier eller på YouTube. Att använda dina sociala medier för att driva användare till din Twitch-kanal är också viktigt.

Bonus: Vill du göra din dröm om att arbeta hemifrån till en verklighet? Ladda ner min ultimata Guide till att arbeta hemifrån för att lära dig hur man gör att arbeta hemifrån fungerar för dig.

använda Twitch Partnership Program

det bästa sättet att tjäna mest pengar på Twitch är genom att ha en framgångsrik ansökan till Twitch Partnership Program.Twitch måste dock acceptera dig i programmet, och du är bara berättigad efter att du har nått en viss nivå av följare. Mindre än 1% av Twitch streamers är en del av detta program.

med andra ord är detta program inte för nybörjare.

Twitch-program Intäktsalternativ

några av intäktsalternativen för någon i Twitch-partnerskapsprogrammet inkluderar andelar av intäkter från:

 • Viewer betalda prenumerationer.
 • annonser på kanalen.
 • donationer av bitar genom skål.

att använda prenumeranter

tittarna kan få en betald månadsabonnemang på din kanal. Tidigt kommer du att dela alla prenumerationspengar med Twitch. När du får fler följare och är längre i programmet kanske du kan tjäna upp till 100% av prenumerationspengarna för din kanal.

de som prenumererar på din kanal får saker som:

 • personliga chattsessioner med dig.
 • tillgång till dina arkiverade spel.
 • användning av anpassade emotes.
 • lojalitets märken.
 • annonsfri visning.

Om du har en populär spelprofil är chansen bra att du kan få prenumeranter på din kanal.

det fantastiska med att ta emot prenumerationsintäkter är att du har en stadig inkomstkälla från Twitch varje månad. Det är svårt och tidskrävande att bygga din följande till den punkt där du kan ha abonnenter, men payoff är en trevlig.

ta emot reklamdollar

endast de i partnerskapsprogrammet kan ta emot intäkter från annonser. Om tittarna på din streamingkanal tittar på annonser får du en bråkdel av annonsintäkterna som Twitch tar emot.

det finns en fångst: om de i din publik har en annonsblockerare aktiverad får du inte kredit för dessa annonser. Publiken måste faktiskt se annonsen. För att kringgå detta problem kommer populära streamers ofta att be tittarna att stänga av sin annonsblockeringsprogramvara när de använder Twitch.

krav för programmet

spelare som slutför sökvägen till Partnerprogrammet kan ansöka om partnerskapsprogrammet.

för att vara berättigad att delta i programmet måste du uppfylla några objekt i din kanal, inklusive:

 • Genomsnittlig tittarantal: om du har minst 500 tittare samtidigt i genomsnitt är du berättigad till programmet.
 • sändningar per vecka: Du måste förbinda dig till minst tre spelsändningar per vecka för att vara en del av programmet.

att bara uppfylla dessa grundläggande krav garanterar inte att Twitch accepterar dig i programmet.

de som har visat stora följder på andra tjänster, till exempel YouTube-Speltjänsten, kanske kan kvalificera sig för partnerskapsprogrammet utan att behöva gå igenom den formella ansökningsprocessen.

Twitch Affiliate Program

de som inte har tillräckligt med följare för att vara en del av partnerprogrammet kan försöka gå med i Affiliate-programmet. Användare behöver minst 50 följare och har minst sju dagars sändning klar.

affiliateprogrammet låter dig tjäna pengar på prenumerationer och bitar, men inte annonser.

på en gång kunde de i Affiliate-programmet göra en provision när tittarna köpte in-game-objekt eller faktiska spel via kanalen, men Twitch avbröt detta program 2018.

Bonus:om COVID-19-pandemin har du orolig för pengar, kolla in min gratis Coronavirus Proofing your Finances guide och skydda dina pengar under denna pandemi!

utanför programmen

låt oss anta att du inte kommer till Twitch med tiotusentals följare redan i väskan. Du måste börja från början och försöka tjäna pengar på Twitch utan att använda partnerskapsprogrammet eller Affiliate-programmet.

lyckligtvis har du några andra alternativ för att börja tjäna pengar. Om du lyckas växa dina följare över tiden kanske du kan börja håva in den typ av pengar som gör att du kan spela heltid.

donationer

För de som är nya för streaming på Twitch-tjänsten är det bästa sättet att tjäna pengar på din tittargrupp genom donationer från de som tittar. De flesta tittare kommer att donera genom bitar, men du kan också be tittarna om kontantdonationer.

Inköpsbitar

bitar är emojis med animering som Twitch-användare köper från tjänsten med faktiska pengar. Sedan, när du spelar, kan de som tittar på din ström använda dem i chattrummet som är kopplat till ditt streamingflöde för att visa uppmuntran eller uppskattning till dig.

varje gång en tittare använder lite får du ett öre från Twitch. Varje Bit kostar tittaren ungefär 1,2 cent till 1,4 cent, beroende på hur många bitar de köper åt gången. Tittarna kan också tjäna bitar genom att titta på annonser.

samla bitar

Racking upp betydande pengar med bitar kommer inte att bli en snabb process på 1 cent varje när du bara börjar. Men när du får fler följare lägger det till.

de mest populära streamarna kan kräva att tittarna donerar ett visst antal bitar för att delta i chattrummet.

dessutom spårar webbplatsen vilka tittare som har donerat flest bitar till varje streamer, vilket visar rankningen. Detta uppmuntrar tittarna att donera ännu fler bitar för att klättra i diagrammet.

skamlösa kampanjer

ett annat alternativ för de nya till Twitch får sponsringspengar. Detta är extremt svårt utan ett stort efterföljande, eftersom företag vanligtvis bara sponsrar de strömmande spelarna som kan leverera tusentals ögonbollar.

För de spelare som har sponsorer, ett företag kommer att betala spelaren för objekt inklusive:

 • Visar produkter i bakgrunden av en levande foder.
 • bär varor med sponsorns logotyp på den.
 • direkt främja en produkt under en live stream, ungefär som en tv-reklam.
 • spela ett nyligen släppt spel från sponsorn, hoppas att tittarna kan välja att köpa spelet.
 • dela en kupongkod för en produkt med dina tittare under din ström, och när tittarna köper produkten får du ett snitt.

detta är inte något du skulle förhandla genom Twitch. Istället är du fri att förhandla med sponsorer på egen hand. Detta är ett bra sätt att tjäna mycket pengar snabbt, eftersom du inte behöver dela intäkterna med Twitch. Men det krävs arbete för att hitta sponsring.

vet du din intjäningspotential?

Ta min intjäningspotentialquiz och få en anpassad rapport baserad på dina unika styrkor och upptäck hur du börjar tjäna extra pengar — på så lite som en timme.

Starta frågesporten

dela:

Facebook Twitter Email

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *