Hur man berättar för din chef att du behöver en Mental hälsodag

och varför du inte borde känna dig dålig om att be om en.

Kylie Gilbert , Alexandra Whittaker

uppdaterad Jun 03, 2020 @ 4:15 pm

hur man berättar för din chef att du behöver en Mental hälsodag

år 2020 bör det inte vara tabu att ta en mental hälsodag, men om det inte aktivt uppmuntras på din arbetsplats kan det kännas ångestframkallande att fråga din chef om en. Så låt oss rensa en sak upp riktigt snabbt: Det borde inte vara skam att prioritera din mentala hälsa och välbefinnande när som helst-men särskilt just nu när landet brottas med statligt sanktionerat våld och rasism ovanpå ett dödligt virus.

relaterad: vi riskerar alla att utveckla PTSD från COVID-19-pandemin

för svarta människor i synnerhet, att ta denna ledighet bör ses som en form av självbevarande, inte självförlåtelse, säger traumapsykolog, Jennifer M. G., Biträdande Professor i psykologi och Merrill Palmer Skillman Institute for Child & familjeutveckling (MPSI) vid Wayne State University.

”För några år sedan kom frasen” calling in Black ” in i samhällets medvetande. Enligt vlogger och influencer Evelyn från Internet,” calling in Black ”betyder” Jag behöver bara en solid dag för att bekräfta min mänsklighet för mig själv ”mitt i allt offentligt Anti-Svart våld”, förklarar Dr.G Jacobmez. ”Idag befinner vi oss igen i en liknande tid av högprofilerad ångest, från de miljoner nedskärningarna av en arbetskollega som i misstro påpekar att du som en svart person talar så bra till svarta människor som blir slagna och dödade på gatorna och deras hem med straffrihet.”även om dessa realiteter är ännu äldre än Amerikas förenta stater, kan vikten av orättvisorna, inklusive dödsfall, nå en nivå så giftig att ta hand om våra själar, andar, psykar, sinnen och kroppar måste prioriteras”, fortsätter hon. ”Mental hälsa dagar är en sådan strategi i vår läkningsprocess.”

på en praktisk nivå är dessa mentala hälsodagar också nödvändiga för produktivitet, tillägger psykiater Kali D. Cyrus, MD, MPH, en grundare av Time ’ sup Healthcare. ”Du kan inte få arbete gjort i en kaosmiljö — vilket är vad som händer — och om du känner dig psykiskt ohälsosam, vilket varje svart person känner just nu oavsett hur de kan verka, säger Dr.Cyrus.

relaterade: Hur man checkar in på dina svarta vänner och kollegor

”i den ideala världen skulle Chefer proaktivt göra det klart att vem som helst kunde ha en mental hälsodag (för att inte utesluta svarta människor), stänga kontoret för en dag eller till och med bara säga att de förstår att människor inte kommer att arbeta bäst”, säger Dr.Cyrus.

även om din chef inte har intensifierat för att göra detta meddelande klart, var inte borta från att fråga efter vad du behöver. När det gäller vad man ska säga, Dr. Cyrus rekommenderar att hålla det kort: ”Jag mår inte bra idag och skulle vilja ringa in sjuk” – för att känna mig känslomässigt sjuk räknas. Eller, ’ jag kan inte komma in på grund av personliga skäl.””

” Jag tror just nu, det är så klart att världen är i brand — så ringer in med någon anledning kommer sannolikt att tolkas som på grund av vad som händer. Så jag skulle vara mindre blyg om att begära ledighet den här veckan mer än någonsin, ” tillägger hon.

ändå är det viktigt att ta itu med att inte alla har förmågan att ta en mental hälsodag. ”Människor som arbetar timjobb kan få sparken om de tar en ledig dag eller helt enkelt inte har råd med förlusten i lön, särskilt under COVID-19 världsomspännande pandemi. Även tjänstemän kan redan ha använt sina sjukdagar, ” säger Dr.Gomez.

Så vad kan du göra om du tar en mental hälsodag helt enkelt inte är möjligt? Försök hitta en mental hälsa timme eller två. ”Vi kan passa en mental hälsodag i en mindre bit som fungerar för oss. När vi avslutar arbetet kan vi ta en timme till oss själva för att journalera,” säger Dr.G Jacobmez. ”Eller kanske på en ledig dag eller när vi inte kan sova, pratar vi i telefon med en nära vän och pratar om världens faror, liksom våra delade, glada minnen från barndomen. Oavsett hur vårt liv ser ut, klämmer vi fortfarande i tid för oss själva.”

relaterad: orolig? Här är varför dina Pre-Pandemic copingstrategier inte fungerar

Om du är i en position där du kan ta den här tiden, här är några av de bästa tipsen som hjälper dig att sätta in en arbetsförfrågan för en mental hälsodag — och känner dig mer bekväm att göra det.

1. Planera vad du ska säga innan du säger Det.

det verkar som ett uppenbart tips, men för tillfället, om du är nervös för vad du frågar, kommer någon förberedelse du har gjort att komma i koppling.

”det är viktigt att förbereda vad du ska säga innan du når ut till mänskliga resurser eller din handledare”, föreslår mental hälsoaktivist Dior Vargas. ”Det är viktigt att vara i tankesättet att du förtjänar en mental hälsodag om du är överväldigad. Det hjälper också att uttrycka din begäran som något som skulle gynna företaget. Ett exempel kan vara, ’ jag ville diskutera att ta en psykisk hälsa dag. Sedan jag arbetade med vårt nuvarande projekt har jag känt att min produktivitet inte är på den nivå som jag skulle vilja att den skulle vara på. Att ta en ledig dag skulle hjälpa mig att uppdatera och bättre uppnå de mål jag har för denna position.'”

2. Var enkel och tydlig.

För att uttrycka det enkelt: klarhet är kung. ”Jag tror att det första steget är att vara tydlig med dig själv om varför en mental hälsodag behövs. Är det utmattning, familjeproblem, förändringar, ångest etc.? När du är klar med varför du behöver dagen är det lättare att kommunicera det till de krafter som är,” Julieann Ipsan, LCSW-C, terapeut vid Frederick Psychology Center, berättade Bustle. Med det sagt bör du inte få känna att du måste avslöja detaljer som du hellre vill hålla personlig.

3. Om du inte känner dig bekväm med att citera mental hälsa som anledningen till att du behöver en ledig dag, gör det inte.

om tanken på att prata om mental hälsa med din chef orsakar dig mer stress, spara dig lite krångel genom att inte bli specifik. ”Det är viktigt att bedöma om ditt företag och din arbetskultur är öppen för tanken på mentala hälsodagar,” förklarade Ipsan. ”Om att fråga och förklara detaljer i slutändan kommer att skapa mer stress, är det bättre att ta en sjuk dag utan förklaring av de mentala hälsobehoven.”

RELATERAD: Hur man använder sociala medier utan att skada din mentala hälsa

4. Fråga så fort du kan, och gå för att lösa problem i förväg.

”mjuka slaget av din frånvaro genom att få det på kalendern i förväg”, rådde karriärstrategi och utbränd coach Dana Campbell Brit.co.

medan dina bekymmer med att fråga kan vara mer känslodrivna, är din chef mer benägna att tänka praktiskt taget. Ring in förstärkningar med hjälp av dina medarbetare om du behöver dem för att plocka upp slacken medan du är ute och låt din chef veta snart så att de kan omstrukturera om det behövs.

relaterad: psykisk sjukdom är över TV — Här är varför det inte alltid är bra

5. Kom ihåg att du inte är skyldig någon en förklaring utöver de nakna benen-inte ens din chef.

det kan tyckas lätt att glida in i en detaljerad beskrivning av din mentala hälsotillstånd eller känna sig pressad att förklara din begäran med specifika detaljer, men du behöver verkligen inte om du inte vill. Ban.do grundare Jen Gotch rådde väl & bra att leda med ett vetenskapligt tillvägagångssätt om du är orolig för att hålla några uppgifter om din förfrågan privat.

”hjärnan är det mest komplicerade organet i kroppen, så det är vettigt att alla möjliga saker kan glitch ut på alla nivåer”, sa Gotch. ”Det har varit ett sätt för mig att förklara det för människor där de inte behöver förstå hur det känns.”På tal om nakna ben: det minsta du borde kunna förvänta dig av din chef är att de kan empati med dig även om de inte delar en specifik upplevelse av din. När du har tagit någon av dessa vägar och ber om din mentala hälsodag, deras svar borde vara något i linje med, ”låter bra, må bättre.”Det behöver inte vara en utdragen konversation i båda ändarna.

alla ämnen i hälsa & Fitness

Låt oss göra det Nyhetsbrev-officiell

har aldrig InStyle FOMO igen! Få det bästa sättet, skönhet, kändis exklusiva och shopping råd direkt till din inkorg.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *