Grey ’s Anatomy: varför Shonda Rhimes har tagit en hands-off-strategi

För mer information om Grey’ s Anatomy, plocka upp den nya utgåvan av Entertainment Weekly på stativ nu, eller köp den här. Glöm inte att prenumerera på mer exklusiva intervjuer och foton, bara i EW.

det är Shonda Rhimes’ baby, men skaparen av Grey ’ s Anatomy spenderar inte sina dagar över författarrummet. Hon skriver inte ens på skripten! För EWS senaste omslagshistoria pratade vi med Rhimes om hennes hands-off — inställning till hitdrama, och hur hon har gett upp — för nu-på att räkna ut hur man sätter upp showen.

ENTERTAINMENT WEEKLY: nu när de dagliga uppgifterna för att köra Grey ’ s Anatomy har fallit till Krista Vernoff, kan du luta dig tillbaka och njuta av showen, eller vaknar du fortfarande mitt på natten med en bra uppfattning om vad som kommer att hända med Meredith?
SHONDA RHIMES: Nej. Nu får den härliga upplevelsen av att ha Krista komma och säga, ”Här är vad jag har planerat för säsongen,” och jag går, ”det är fantastiskt,” och jag får njuta av den delen av det.

Så hur fungerar det? Skriver du fortfarande på varje manus?
Nej. Det är en stor sak för mig, och det var riktigt bra att ha Krista komma in, för du vet, Krista var där under de första sju säsongerna. Det har varit en riktig upplevelse för mig att faktiskt släppa taget, eller som jag säger, skicka ett barn till college. Jag tror inte att jag kunde vara en person som satt och undertecknade på varje manus. Om jag tillåter mig att ha input, då jag kommer att ha anteckningar, och om jag har anteckningar, då alla måste ta mina anteckningar. Jag kan inte ge några anteckningar. Jag har många tankar. Krista är den enda person som jag någonsin har känt som har min känslighet och förstår rösten av vad jag alltid har sagt om showen, och det har varit väldigt spännande att låta henne springa med det.

var det svårt för dig, eller kunde du bara riva av bandhjälpen och vända kinden och gå vidare?
Jag har gjort dag till dag nästan för 13 säsonger så det var en nivå av utmattning av som, detta har varit ett maraton. Men det var förvånansvärt svårt i början. Jag trodde att jag skulle känna mig lite lättad över att ha en paus, men i början var det riktigt svårt. Då kändes det riktigt bra eftersom showen fortfarande var riktigt bra. Jag tror att det hade varit svårt om jag hade dragit tillbaka och jag gillade inte vad som kom ut.

grå
– Derek Johnson / ABC; infälld: Jay Goldman
Derek Johnson/ABC; infälld: Jay Goldman

Greys är på väg att bli den längsta kör primetime medicinska drama. Av din lista över prestationer, var skulle det rankas för dig när du uppnår det?
Jag håller inte en lista över prestationer. Jag är otroligt stolt över showen, och jag klämmer mig fortfarande varje dag att vi till och med kom i luften och att folk tittar på och människor bryr sig om det lika mycket som de gör. Allt om den showen har varit ett mirakel för mig, så jag älskar det.

Meredith har definitivt visat att hon inte behöver en man i sitt liv för att känna sig nöjd. Nu ser tillbaka, var det delvis av design? Du och Krista ville att hon skulle ta lång tid att komma över Derek. Finns det en del av dig som vill hålla henne på det sättet, precis som ett fan av showen?
efter att Derek lämnade handlade det om att verkligen låta Meredith stå på sina egna två fötter och ta reda på vem hon är och göra det mer om sin karriär och inte om vem hon ska träffa. Ellen hade också starka känslor om det. Jag har inte starka känslor om vad jag vill ha hända henne. Jag har starka känslor om någon av mina kvinnliga karaktärer som baserar sin existens på huruvida hon har en man eller inte. Så det handlar inte riktigt om att bevisa huruvida hon kan existera utan en man, det är helt enkelt att ingen av våra karaktärer baserar sin existens på huruvida de inte har en kille.

om och när detta slutligen avslutas, kan du se dig själv vara en del av den finalen?
jag kan absolut se mig själv vara en del av det.

på en gång verkade du ha en uppfattning om hur det skulle sluta. Är det nu uppe i luften?
Jag har skrivit slutet på showen minst sex gånger. Allvarligt, varje gång jag kände mig som ”det här blir hur showen slutar”, har vi gått förbi dessa ögonblick så många gånger att jag har slutat försöka komma med envision för det. Vi slutar bara inte. Jag har ingen aning nu. Krista och jag har skämtat att min dotter, Harper, och hennes dotter Coco kommer att sluta köra showen en dag.

För mer information om säsong 15 av Grey ’ s Anatomy, plocka upp det senaste numret av Entertainment Weekly på tidningskiosker nu.

ew1530_jw_323726832483323
– James White for EW
James White for EW

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *