gör rostfritt stål Matt?

alla älskar att bära smycken, speciellt när den är gjord av rostfritt stål. Det är inte asurprise eftersom rostfritt stål är billigare, men det är hållbart och kan genomgå lite slitage. Men även om det är hållbart frågar folk fortfarandefrågor som om smycken gjorda av rostfritt stål smälter eller ärrostfritt stål vattentätt? Det är några bra frågor och folk bordeVet om deras smycken kommer att hålla länge och hur man tar hand omDet. Så, låt oss se hur hållbar denna metall är.

rostar rostfritt stål?

generellt smycken gjorda avden här metallen smälter inte. Det är dock inte oförstörbart. Ja, du kan bära dina rostfritt stål smycken hela tiden och varje dag, men det är eventuallygoing att få några repor och fläckar på grund av konstant slitage.Precis som allt annat kan rostfritt stål rosta, men det beror påmiljö. Men smycken i rostfritt stål tar mycket längre tid att rosta ännågra andra smycken, men det kan också bero på många saker.

rostfritt stål som används vid tillverkning av smycken är en legering av nickel, kol, krom,mangan och järn. Och även om de flesta av dessa metaller rostar, rostfrittstål är mer motståndskraftigt på grund av krom, vilket skyddar det. Krom fungerar avskydda metallen från oxidation, så det är mindre troligt att rosta eller smita,och det är därför de flesta smycken gjorda av rostfritt stål har minst 10% avdet.

förutom att ha det skyddande skiktet av krom finns det en annan anledning till att rostfritt stål generellt inte rostar eller smälter. Detta beror också på det faktum att stainlesssteel utvecklar ett oxidskikt när det utsätts för luft. Detta lager henceskyddar metallen mot korrosion. Vad som är mer fascinerande är att även ommetallen blir skadad eller nicked, oxidskiktet kommer fortfarande att utvecklas och hållarostfritt stål smälter under kontroll.

detta betyder dock inte att dina smycken är 100% säkra. Det finns fall där även det bästa rostfria ståletsmycken kommer att rosta och smita. Skiktet av krom i dina smycken kan fåskadade eller det kan misslyckas med att skydda dina smycken. När detta händer kommer de andrametaller som finns i denna typ av smycken att reagera på syre och dina smyckenkan förlora sin gnista och börja rosta.

Dessutom kommer hållbarheten hos dina smycken i rostfritt stål också att bero på miljön du exponerar den för. Även om det har de skyddande skikten, om du exponerardina smycken till svåra förhållanden, kommer de att påverka metallen och orsakenlakning. Så du bör hålla dina rostfria stålstycken borta från havsvatten,eftersom det kommer att reagera.

typer av rostfri Stålkorrosion

det finns sex vanliga typerav korrosion av denna metall. Var och en av dem kommer att bero på miljön som stycket utsattes för och hur du underhåller det.

Allmänt: Denna typ avkorrosion är en jämn förlust av metall på ytan. Detta sker över tid ochom dina smycken har ett pH-värde på mindre än 1.

galvanisk: den här kallas också bimetallkorrosion och det sker med elektrokemiska processer. Thisis när en metall korroderar mer i jämförelse med en annan när det finns närvaro av elektrolyter. Men den här är mindre sannolikt att inträffa genomdina dagliga rutiner.

intergranulär: med denna typ avkorrosion är kristalliternas gränser mer benägna att korrodera än de inre ytorna på ett stycke. Det uppstår om ditt rostfritt stål utsätts förhöga temperaturer, ca 842-1562 grader Fahrenheit. Men det här ären annan situation som är mindre sannolikt att inträffa under din vanliga dag.

Pitting: pitting är lokaliseradkorrosion som uppstår i hålrum eller hål i dina smycken. Den här inträffar när dina bitar utsätts för klor, så bär inte ditt rostfria stålsmycken när du är vid poolen.

spalt: en annan somär lokaliserad, sprickkorrosion uppstår vid spalten mellan två fogytor på dina smycken. Den kan bildas mellan två metaller, och även mellanmetall och icke-metall.

spänningskorrosionssprickning: dettakorrosion avser tillväxt av sprickbildning i en frätande miljö. Detta betyder att dragspänningar i kombination med den frätande miljön som leder till sprickbildning.

kan du duscha med smycken i rostfritt stål?

detta är en av de mestofta ställda frågor. Och svaret är ja. Rostfritt stål duschmotstånd är mycket högt och du kan enkelt bära det medan du duschar. Vad är mer smyckenmetaller som inte smälter under duschvatten inkluderar också guld, platina,silver etc. Rostfritt stål är dock inte bara motståndskraftigt mot duschvatten; detkan också motstå regn och många andra vätskor. Så om du av misstag får detvåt, allt du behöver göra är att torka det noggrant.

å andra sidan, om du planerar att gå till poolen i sommar, tänk två gånger innan dubär dina smycken. Poolvatten är mycket klorerat och det kan vara hårt på dina rostfria smycken. Så, innan du hoppar in i poolen, ta bort dina juveleroch undvik att orsaka en reaktion och smita dem.

hur Tarnished kan Rostfritt stål få?

rostfritt stål smycken ärpopulär och känd på grund av dess hållbarhet. Det varar länge och, som själva namnet säger Det, blir det tarnished och färgat hårdare än andra metaller. Ja, dukan använda det i ditt bad, du kan bära det överallt och hela tiden, men detkommer så småningom att bli skamad om det har gått igenom några allvarliga ”traumor”.Dessutom, om kvaliteten på ett rostfritt stålstycke är lägre, blir det mer pronatt tarnishing.

men det betyder intedu måste bli paranoid om tarnishing. Ja, du måste vara lite mernoggrann om miljön du utsätter den för, men om den blir klar är rostfritt stål lätt att rengöra. Det är en av de många skönheterna iden här metallen. Du kan enkelt rengöra den med lite tvål och varmt vatten, bakpulvereller helt enkelt ta den till den professionella rengöraren om den är för skadad och lackerad. Det finns ingen anledning att oroa dig, dina rostfria stålstycken är bundna tillsista, och det finns enkla korrigeringar om något går fel.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *