Fråga en Pilot med Spencer: hur mycket väger ett flygplan?

I vår Fråga en pilotserie svarar pilot Spencer Marker en av dina flygrelaterade frågor varje vecka. Se tidigare avbetalningar här och skicka in din egen till [email protected]

frågan

hur vet piloter exakt hur mycket ett plan väger?

—John D

svaret

Hej John! Tack för att du skrev in för veckans fråga en Pilot. Du vet, vikten på ett flygplan är egentligen inte något de flesta passagerare tänker på. För piloter är det dock av största vikt eftersom det bestämmer saker som vår start-eller landningshastighet. Dessutom är vikten av allt som går in i flygplanet totalt för att ge piloter och avsändare faktisk flygbelastning och viktinformation.

för flygbolagets anställda kan framgångsrikt hantera flygplanets vikt vara skillnaden mellan nöjda kunder och passagerare och gods som inte gör flygningen.

hur väger vi en jet?
flygplanets vikt är central för hur piloter förväntar sig att det ska fungera. Våra start-och landningshastigheter är baserade på vikt, liksom den maximala höjden ett flygplan kan flyga på en viss dag. Så hur väger vi flygplanet och allt dess innehåll?

först börjar vi med flygplanets tomma vikt. Detta kallas den grundläggande flygplanets tomma vikt och innehåller i huvudsak alla komponenter i flygplanet inklusive inredning, struktur, färg och inredning. Flygbolag kommer med detta nummer genom att fysiskt väga flygplanet med jämna mellanrum, vanligtvis var 36: e månad. Ja, ett flygplan laddas fysiskt på en skala och vägs.

varför väger ett flygplan mer än en gång, frågar du? Eftersom flygplan med tiden kommer att se ändringar, få nya färgjobb och samla damm och smuts där det inte kan hämtas. Även den minsta förändringen kan påverka flygplanets vikt. Och eftersom vikthantering är en integrerad del av ett säkert flyg måste det vägas och redovisas.

därefter beräknar vi vikten på passagerarna och lasten vi lastar på flygplanet. Medan lasten vi lastar i magen vägs och märks, kan detsamma inte göras med passagerare. Istället använder flygbolagen genomsnittliga Passagerarvikter, som har utvecklats av FAA för att säkert beräkna ett flygplans totala vikt.

den genomsnittliga passagerarvikten för en vuxen på sommaren är 190 pund, medan den på vintern är 195 pund. Detta system förhindrar individuell vägning av passagerare och effektiviserar ombordstigningsprocessen. Vissa flygbolag som driver små viktkänsliga flygplan kan dock fortfarande använda individuella vikter för att få en mer exakt siffra på flygplanets totala vikt.

slutligen lägger vi till bränslet för flygningen. Detta inkluderar FAA-nödvändig taxi, flyg och reservbränslebelastning. När bränsle -, passagerar-och lastbelastningen har beräknats kommer vikten att kontrolleras mot flygplanets strukturella viktgränser för att verifiera överensstämmelse. Om det visar sig vara överviktigt kan bränsle, Last eller passagerare behöva tas bort från flygplanet för att säkerställa att driftsbegränsningar följs.

vad är viktgränserna?
varje modell av flygplan har en serie viktbegränsningar. Dessa siffror fastställs av tillverkaren under ett flygplanscertifiering och betraktas som strukturella begränsningar, vilket innebär att de inte kan ändras eller medvetet överskridas av flygbesättningen.

förmodligen är de enklaste viktpiloterna att hantera det som kallas vår maximala startvikt (MTOW). Detta är det maximala ett flygplan kan väga vid start. Denna vikt inkluderar flygplanets totala vikt, passagerare, last och bränsle.

en annan mycket viktig vikt övervägande för passagerarflygplan är maximal Landningsvikt (MLW). För de flesta jetflygplan är den maximala Landningsvikten mindre än den maximala startvikten. Ibland betydligt så. Detta beror på den ökade strukturella belastningen på ett flygplan under touchdown (tänk: fast landning) och förmågan hos ett flygplans bromsar att få strålen till ett säkert stopp.

det finns tillfällen då skillnaden mellan MTOW och MLW orsakar piloter vissa svårigheter. När en landning på en annan flygplats än den avsedda destinationen är nödvändig måste piloter anse att flygplanet kan vara överviktigt.

om så är fallet har flygbesättningar ett par alternativ. När tiden inte är kritisk kommer piloter att minska flygplanets vikt, antingen genom att fördröja landningen för att bränna ytterligare bränsle eller genom att dumpa bränsle. Men inte alla flygplan är utrustade för att dumpa bränsle och denna förmåga finns oftast i stora bredkroppsstrålar.

ett annat alternativ för piloter är att helt enkelt landa flygplanet överviktigt. Även om det inte är idealiskt uppstår vissa situationer som kräver att flygplanet landar omedelbart (dvs. medicinsk nödsituation). Flygbolagshandböcker innehåller förfaranden för att säkert utföra en överviktig landning och de är säkert slutförda regelbundet.

för att sammanfatta
Tack för den stora frågan, John. Flygplanets vikt och dess begränsningar är inte något som en daglig resenär ofta tänker på, så jag var uppriktigt glad över att svara på en sådan unik fråga.

flygplanets vikt är något som alla som är involverade i den dagliga driften av ett flygbolag är medvetna om. Oavsett om det är killarna som laddar påsarna, piloterna i flygdäcket eller lastplaneraren som sitter vid en dator säger bort, det finns trupper av flygbolagsanställda som säkerställer att ditt flygplan laddas ordentligt och din resa är säker och bekväm.

Tack igen för din fråga! Och om någon har en brinnande flygfråga eller något du vill rensa upp, släpp oss en rad på [email protected] för att få din fråga presenterad i en kommande fråga en pilotkolumn.

Tailwinds,

—Spencer

Apr 25, 2017spencer markör
annons

Chase Sapphire Föredragshållarkort

  • tjäna 60.000 bonuspoäng när du spenderar $4 000 vid köp under de första 3 månaderna från kontoöppningen. Det är $750 när du löser in genom Chase Ultimate Rewards bisexuell. Plus tjäna upp till $50 i uttalande krediter mot livsmedelsbutik inköp.
  • 2X poäng på att äta på restauranger inklusive berättigade leveranstjänster, takeout och äta ute och resa & 1 poäng per dollar spenderas på alla andra inköp.
  • få 25% mer värde när du löser in för resor genom Chase Ultimate Rewards. Till exempel är 60 000 poäng värda $750 mot resor.
  • med Pay Yourself Back, dina poäng är värda 25% mer under det aktuella erbjudandet när du löser in dem för Uttalande krediter mot befintliga inköp i utvalda, roterande kategorier.
  • få obegränsade leveranser med en leveransavgift på $0 och reducerade serviceavgifter på berättigade beställningar över $12 i minst ett år med DashPass, Doordashs prenumerationstjänst. Aktivera med 12/31/21.
  • tjäna 2x totala poäng på upp till $1000 i livsmedelsbutiksköp per månad från 1 November 2020 till 30 April 2021. Inkluderar kvalificerade hämtnings-och leveranstjänster.

kommentarerna på denna sida tillhandahålls inte, granskas eller på annat sätt godkänns av bankannonsören. Det är inte bankannonsörens ansvar att se till att alla inlägg och/eller frågor besvaras.redaktionellt innehåll på denna sida tillhandahålls inte av någon bank, kreditkortsutgivare, flygbolag eller Hotellkedja och har inte granskats, godkänts eller på annat sätt godkänts av någon av dessa enheter.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *