de längsta TV-programmen i amerikansk historia

några av de största programmen i amerikansk TV-historia kommer ihåg som enastående, men de flesta har en kort körning. Fresh Prince of Bel-Air sprang till exempel bara i sex säsonger på 1990-talet. Breaking Bad hade bara fem säsonger (den sista säsongen delades upp i två delar), liksom The Wire. Sopranos körde bara sex säsonger.

men inte varje bra show har en kort livslängd. Ta Simpsons, till exempel. Även om de flesta skulle erkänna att deras bästa årstider är i backspegeln, har Foxs cash cow-tecknad funnits sedan innan Michael Jordan vann sitt första NBA-mästerskap. Vi tittade på The Simpsons, plus alla andra längsta TV-program i amerikansk historia. Vissa kan överraska dig!

kapten Kangaroo

kapten Kangaroo

kapten Kangaroo | CBS

varaktighet: 29 år

kapten Kangaroo är en älskad show för människor i en viss ålder, som har kört från 1955-1984 på CBS. Barnens show innehöll faktiskt inga känguruer, och namnet kom från de stora fickorna på värd Bob Keeshans ikoniska kappa. Förutsättningen var lös, med ett format som innehöll dockor, specialgäster, och tecknade shorts. Kapten Kangaroo hade flera rollmedlemmar som skulle gå vidare till olika nivåer av berömmelse, inklusive Bill Cosby och Kevin Clash — den senare ger Elmos röst på Sesame Street.

Nästa: den första tvåloperaen på listan.

livets kärlek

livets kärlek

livets kärlek | CBS

varaktighet: 29 år

love of Life var en tvålopera (den första av många på listan) som körde på CBS från 1951-1980. Showen spelade Audrey Peters och Ron Tomme och sprang i svartvitt fram till 1967 när den bytte till färg. Showen följde ursprungligen livet för ett par systrar, men utvecklades senare för att ta med flera olika berättelser. Livets kärlek avslutade berömt sin körning på en cliffhanger, med karaktär Betsy Crawford kollapsar efter att ha vittnat i domstol.

Nästa: de gula Springfieldiansna.

18. Simpsons

Simpsons

Simpsons | Fox

varaktighet: 29 år

Simpsons har körts i 29 år (och räknar) på Fox. Den ikoniska tecknade filmen debuterade ursprungligen sent 1989 med en Julspecial, som fungerade som de facto pilot. Sedan dess har Simpsons blivit en kulturell ikon. Medan de flesta fans skulle hävda att de bästa episoderna faller mellan säsong tre och säsong åtta, har de drivit på nästan 30 år och över 600 episoder. Tyvärr har betygen glidit och showen är inte längre så populär som den en gång var. D ’ oh!

Nästa: den första sanna verkligheten TV-show?

17. Cops

Cops

Cops | Fox

varaktighet: 29 år

Om du tänker på det var Cops verkligen den första reality-TV-showen. Ursprungligen sändes på Fox, halvtimmeshowen efter riktiga poliser under deras dagliga arbete sändes i mars 1989 och slog Simpsons med flera månader. Cops är känd för suddiga ansikten, det irriterande pipet som täcker förbannelseord och dudes med mullets som dras ut ur sina husbilar och kastas på baksidan av en truppbil. Som om det är nätverkspartner, Simpsons, poliser kör fortfarande och har tid att Valva upp listan.

nästa: en annan berömd tvålopera.

16. The Bold and the Beautiful

the Bold and the Beautiful

the Bold and the Beautiful | CBS

varaktighet: 31 år

the Bold and the Beautiful är en tvålopera som för närvarande sänds på CBS. Det skapades av William och Lee Phillip Bell som något av ett spin-off drama från deras andra CBS-show, The Young and the Restless. Under tiden har flera karaktärer gått över och gjort framträdanden, så båda finns i samma hypotetiska universum. Det djärva och det vackra kör fortfarande, nu på 31 år och still going strong.

nästa: en barnklassiker.

15. Mister Rogers’ Neighborhood

Fred Rogers står framför en öppen garderob som sätter på en röd tröja

Mister Rogers’ Neighborhood | PBS

varaktighet: 33 år

en annan klassiker på listan är Mister Rogers’ Neighborhood, som var värd Fred Rogers hjärnbarn och sprang som PBS’ lynchpin från 1968-2001. Showen presenterade Rogers i en tröja — vanligtvis röd — och pratade med de många marionetterna som bor i hans grannskap. Hans mål var att undervisa viktiga lektioner som har format flera generationer amerikaner. PBS driver för närvarande en animerad spin-off som heter Daniel Tiger ’ s Neighborhood, som har liknande teman.

Nästa: den tänkande människans gameshow.

14. Jeopardy!

värd Alex Trebek poserar på uppsättningen på Sony Pictures för den 28: e säsongspremiären av TV-showen 'Jeopardy'Jeopardy

Alex Trebek är värd Jeopardy! / Frederick M. Brown / Getty Images

varaktighet: 34 år

det är svårt att inte ha hört talas om Jeopardy!, den populära thinking-man ’ s gameshow värd Alex Trebek. Det anpassades faktiskt först av Merv Griffin 1964 och pågick fram till 1975. Det plockades senare upp igen 1978 som den helt nya Jeopardy!, men sändes bara i några månader. Den nuvarande versionen av showen, känd för sin ikoniska temasång, började på NBC 1984 och går fortfarande starkt idag.

nästa: en annan klassisk gameshow.

Wheel of Fortune

värd Pat Sajak hälsar Nancy Kaufman, skådespelerskan Paige Hemmis, Susan Moran, skådespelaren Jeff Probst, Nick Giovine och skådespelerskan Alison Sweeney under en tejpning av "Wheel of Fortune Celebrity Week""Wheel Of Fortune Celebrity Week"

Pat Sajak med Wheel of Fortune tävlande. /Astrid Stawiarz/Getty Images

varaktighet: 35 år

ett annat populärt spelvisa att du måste bo i grottan för att inte veta är Wheel of Fortune. Showen är en annan lysande ide från Merv Griffins sinne, med ett snurrande hjul och ett bödelstilpussel som ska lösas. Showen sprang ursprungligen på NBC från 1975-1989, men flyttade till CBS under det sista året och justerade formatet på showen. Det flyttade senare tillbaka till CBS och avbröts så småningom 1991.

en nattlig version av Wheel anpassades dock 1983 och körs fortfarande starkt. Värd av Pat Sajak och Vanna White, detta lyckohjul har sänts oavbrutet de senaste 35 åren.

nästa: showen där Brad Pitt fick sin start.

12. Another World

Another World

Another World | NBC

varaktighet: 35 år

luftning från 1964-1999, NBC: s Another World är ännu en tvålopera som varade 30+ år. Det gick faktiskt drygt 35 år totalt. Äger rum i Bay City, showen följde ursprungligen livet kring en rik änka och hennes familj. En annan värld gick över med en annan populär tvålopera, Guiding Light, och var inspirationen till två spin-off-shower i Texas och Somerset. Ett annat krav på berömmelse för en annan värld är att den innehöll en ung Brad Pitt.

nästa: Vi har precis börjat på tvåloperorna.

11. Sök efter imorgon

Sök efter imorgon

Sök efter imorgon | NBC

varaktighet: 35 år

Om du trodde att vi var färdiga med tvåloperorna är vi verkligen inte ens nära. Search for Tomorrow kanske för närvarande inte är ett av de större namnen på dagtid tv, men det gick i 35 år från 1951-1986 på CBS och NBC. Showen centrerad kring en hemmafru och hennes grannar som bor i den fiktiva midwestern staden Henderson. Search for Tomorrow blev den högst rankade tvålopera genom tiderna under sin andra säsong, men populariteten började avta under senare årstider.

Nästa: och Emmy går till…

10. Alla mina barn

alla mina barn

alla mina barn / ABC

varaktighet: 41 år

en av de mest populära senaste tvåloperorna är ABC: s alla mina barn, som sprang i 41 år från 1970-2011 och presenterade Susan Lucci som sin breakout-stjärna och spelade Erica Kane. Efter att showen avslutades i September 2011 återupplivades den kort som en webbserie 2013. Men det hade produktionsproblem, och väckelsen blev snabbt fizzled ut. Alla mina barn är kända för att producera flera skådespelare som senare gjorde det stort, inklusive Michael B. Jordan, Sarah Michelle Gellar och Kelly Ripa.

nästa: President Trumps favorithelgshow.

Saturday Night Live

George Bush och Al Gore?

George Bush och Al Gore? /NBC

varaktighet: 43 år

Saturday Night Live är skapandet av ikoniska NBC producent, Lorne Michaels. Sketch-komedi hade premiär 1975, med en originalbesättning som inkluderade John Belushi, Jane Curtin, Gilda Radner, Dan Aykroydoch Chevy Chase. Showen har veckovisa gäster, inklusive musikaliska artister, och kör fortfarande starkt på 43 år. Andra kända SNL-alumner inkluderar Adam Sandler, Will Ferrell och Eddie Murphy.

nästa: gissa vad? Såpopera.

8. Ett liv att leva

ett liv att leva

ett liv att leva | ABC

varaktighet: 43 år

ännu en känd, långvarig tvål är ett liv att leva. ABC-dramat sändes på nätverket från 1968-2012 och sträckte sig över drygt 43 år. Skådespelerskan Erika Slezak spelade huvudpersonen, Viki Lord, en stereotyp rik, vit kvinnlig tvålkaraktär. Showen skapades av Agnes Nixon och innehöll framtida stjärnor som Tommy Lee Jones, Laurence Fishburne och Hayden Panettiere.

Nästa: den högst rankade tvåloperaen de senaste 30 åren.

7. The Young and the Restless

the Young and the Restless

the Young and the Restless/CBS

varaktighet: 45 år

en av de mest anmärkningsvärda nuvarande tvåloperorna på TV är The Young and the Restless, som först sändes 1973 med halvtimmes episoder. Showen bytte till de mer tvålopera traditionella timlånga episoderna 1980 och sänds fortfarande för närvarande på NBC. Utgångspunkten för showen är runt två familjer, en rik och en fattig, vilket är ganska vanligt bland genren. The Young and the Restless har konsekvent rankats som det bästa dagdrama varje år sedan 1988.

nästa: en ikonisk gameshow med en ikonisk före detta värd.

6. Priset är rätt

en tävlande och värd Bob Barker under priset är rätt miljon dollar spektakulära fira värd Bob Barker induktion i Academy of Television Arts and Sciences' Hall of Fame's induction into the Academy of Television Arts and Sciences' Hall of Fame

Bob Barker värd priset är rätt. / Frederick M. Brown / Getty Images

varaktighet: 46 år

en annan klassisk TV-spelshow är priset är rätt, mest känd för sin tidigare värd Bob Barker och dess campy, 1970-talsstil som aldrig verkar uppdateras. För dem som kan vara obekanta, priset är rätt funktioner spel som Plinko och erbjuder tävlande möjlighet att försöka gissa priser på detaljhandeln för en chans att spela och snurra hjulet. Showen är för närvarande värd av Drew Carey, som tog över för Barker tillbaka 2007. Priset är rätt har sänts oavbrutet på CBS under de senaste 46 åren.

nästa: en annan älskad barns klassiker.

5. Sesame Street

"Donald Grump" on Sesame Street.

”Donald Grump” på Sesame Street. /PBS

varaktighet: 49 år

i nästan 50 år har barn vuxit upp med Big Bird och Sesame Street. En fiktiv gata i New York, Sesame Street har en mångsidig roll av barn, vuxna, och muppets. Showen har till och med en grouch som heter Oscar som bor i en soptunna. Om du inte var ett stort fan av Sesame Street växer upp, du var i minoritet. Showen betonade tidigt lärande, inklusive former, färger och bokstäver.

de sprang till och med en speciell där de retade en ”viss berömd rik person” med en orange-haired muppet som heter Donald Grump. Hans berömda hån är att han har mer skräp än du. De försökte inte exakt dölja vem de gjorde narr av.

nästa: personsökning Dr Drake Ramoray…

4. Dagar av våra liv

dagar av våra liv

dagar av våra liv / NBC

varaktighet: 53 år

Days of Our Lives sänds på NBC och har nästan varje vardag sedan starten 1965. Det sätter showen på 53 år och räknar, med 13 270 avsnitt. Om varje avsnitt är ungefär en timme lång, det skulle ta en person runt 18 månader med konstant tittande för att komma igenom dem alla. Och det räknar inte ens alla episoder som skulle sändas under de 18 månaderna. Sheesh.

showen har dussintals vanliga skådespelare under hela sin körning, inklusive den legendariska tvåloperaskådespelaren John Aniston-far till vänner alum Jennifer Aniston. Det är en intressant bit av trivia eftersom andra vänner stjärnan Matt LeBlanc spelar Joey Tribbiani, en skådespelare i den fiktiva världen som kort visas på Days of Our Lives.

nästa: Vi är inte färdiga med tvåloperor än.

3. Som världen vänder

som världen vänder

som världen vänder | CBS

varaktighet: 54 år

som världen vänder är för närvarande före dagar av våra liv på denna lista, men inte för länge. Deras 54-åriga körning slutade 2010, och när det slutade var det den näst längsta körningen av någon TV-show i amerikansk historia. CBS slutade avbryta när världen vänder sent i 2009, bara tre år efter att de firade showens 50-årsjubileum. Den mest kända karaktären som kommer från showen är Nancy Hughes, som porträtterades av Helen Wagner under hela körningen, minus några månader under en paus.

nästa: en mycket allmän show.

Allmänt sjukhus

Allmänt sjukhus

Allmänt sjukhus / ABC

varaktighet: 55 år

General Hospital hade premiär på ABC redan i April 1963, med huvuddelen av tomten som ägde rum på ett namnlöst sjukhus i en fiktiv stad i New York. Det har vunnit 13 Daytime Emmy awards för enastående dramaserie, vilket är en rekord. Två ursprungliga stjärnor i serien, John Beradino och Emily McLaughlin, spelade sina roller i flera decennier fram till varje stjärnas respektive död. General Hospital är för närvarande den längsta amerikanska TV-showen som fortfarande är i produktion, vid 55 år.

Nästa: det längsta dramat genom tiderna.

1. Guiding Light

Guiding Light

Guiding Light | CBS

varaktighet: 57 år

Guiding Light har rekordet för den längsta amerikanska TV-showen, från 1952-2009. Det sändes på CBS hela tiden och har faktiskt funnits i en annan form ännu längre. Guiding Light var ursprungligen ett radioprogram som först uppträdde 1937 och körde fram till 1956 på NBC Radio. Showen ägde rum i den fiktiva staden Springfield, först fokusera på en medelklassfamilj vid namn Bauer innan senare fokusera på de rika Spauldings. Andra fiktiva familjer av framträdande på vägledande ljus inkluderar Lewis, Reardons och Chamberlains.

Information med tillstånd av IMDB.

följ fuskbladet på Facebook!

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *