Bränn fett med dessa 4 typer av LISS Cardio träning

lågintensiv Steady State Cardio-eller LISS som många hänvisar till det – utför en kardiovaskulär träning på ett stadigt sätt där din hjärtfrekvens inte tenderar att fluktuera upp och ner. Hjärtfrekvensen är förhöjd men på ett måttligt sätt i motsats till att göra HIIT-träningspass som sprint och andra höga intervallformade träningspass.

den främsta orsaken eller fördelen med att göra LISS istället för HIIT är bristen på centrala nervsystemet som det placerar på din kropp. Steady state cardio är mycket mindre beskattande på din kropp och kan i slutändan användas som ett återställningsverktyg när det placeras ordentligt i din rutin.

LISS cardio är också mycket mindre skadligt för resten av kroppen, såsom muskler, leder och ben. Att gå, till exempel, är mycket mindre beskattande på knä, sken och vrister än det sprintar antingen på betongen eller på banan. Hålla LISS cardio i åtanke för att variera din kondition och växla upp på din nästa gym utflykt, prova dessa 4 former av LISS cardio på för storlek och söka fettförlust och övergripande återhämtning som kommer med stadiga former av cardio.

#1: Gå för LISS

du har förmodligen ganska bekant med den här första eftersom du mer än sannolikt gör det till viss del varje dag. Jag vet vad du tänker: ”Vem i sitt rätta sinne tycker att du kan förbättra din kondition med att bara gå?”Dessutom är det vad din mormor och hennes kompisar gör varje dag runt klockan 9 på morgonen. Men i motsats till vad många tror är promenader en av de bästa formerna av steady state cardio på grund av dess brist på slitage det placerar på din kropp.

exempel Walking Workout: i snabb takt, gå i jämn takt i 25-30 minuter till att börja med. Efter 2-3 veckor i samma takt Tillsätt 3-5 minuter i 6-8 veckor och ta sedan en vecka ledigt. Om du tar bort den här veckan kommer din kropp att återställas.

#2: Rodd för LISS

en av de mest populära konditionsträning för funktionell konditionsträning är att ro så många meter för en tid; vad många människor misslyckas med att inse är att rodd är också en stor steady state cardio träning när det görs på rätt sätt. Använd pulsmätaren som är ansluten till roddmaskinen för att säkerställa att du befinner dig i den perfekta zonen beroende på om du vill bränna fett eller se till att du når kardiovaskulär nivå.

exempel Roddträning: Rad 30 minuter i snabb takt men håll hastigheten så stabil som möjligt. Bump upp intensiteten om du känner att du kan gå hårdare men se till att du inte trycker dig för mycket så att du kan göra det hela 30 minuter.

#3: elliptisk för LISS

om du är en som inte är angelägen om att gå till gymmet hela tiden, speciellt bara för cardio, då är en elliptisk något att definitivt investera i. Låg påverkan och mycket icke-åldersspecifik, elliptisk är bra för alla som vill förlora 5 pund eller förlora 50. Inte bara kan du få en bra träning i på gymmet, men du kan träna i bekvämligheten av ditt eget hem och i en mycket avslappnad takt.

exempel elliptisk träning: gå framåt i 15 minuter i jämn takt och trampa sedan bakåt i 15 minuter.

#4: simning för LISS

den ultimata helkroppsövningen som är praktiskt taget smärtfri och motståndsfri: simning. Att byta upp de olika typerna av slag gör att du kan arbeta de olika musklerna på kroppens främre och bakre delar. Den naturliga sparkrörelsen kommer att emulera gång / joggingrörelser som ger en bra konditionsträning som är smärtfri på dina leder. Om du inte har försökt simma som en form av din dagliga cardio, gå på det ASAP!

exempel simning träning: hitta vad stroke du är bäst på och kontinuerligt simma upp och ner längden på poolen utan att låta fötterna träffa botten. Simma kontinuerligt i 20-25 minuter för hela träningen.

take-Home Message

att hitta sätt att införliva LISS cardio är inte bara viktigt för att lindra ditt centrala nervsystem utan det hjälper också till full återhämtning av dina muskler från det slag som de har tagit hela veckan i gymmet. Om ditt mål är mer att bara bränna lite överflödigt fett, är dessa typer av träningspass bra för nybörjare och kommer att hålla dig motiverad när du är på din träningsresa.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *