Baby vakna upp för tidigt? Måste veta Tips för föräldrar

917shares
 • vaknar ditt barn för tidigt och kommer inte att somna igen? Prova dessa baby sömn tips först.'t go back to sleep? Try these baby sleep tips first.

  du är förälder till en baby eller ung småbarn, du har läst alla babysömn tips, men du kämpar fortfarande med att en baby vaknar för tidigt (i huvudsak före 7:00). Du hör ofta andra föräldrar berätta saker som …

  mina barn vaknar alltid vid gryningen.

  barn står bara upp tidigt. Det är så det är.

  varje morgon är vi uppe klockan 5: 30.

  det finns inte mycket du kan göra. Det är precis så barnen är.

  vaknar ditt barn för tidigt och kommer inte att somna igen? Prova dessa baby sömn tips först.'t go back to sleep? Try these baby sleep tips first.

  vaknar ditt barn för tidigt och kommer inte att somna igen? Prova dessa baby sömn tips först.'t go back to sleep? Try these baby sleep tips first.

  post innehåller affiliate länkar

  När du hör saker så är det lätt att börja tro att det verkligen inte finns något du kan göra för att uppmuntra ditt barn att sova senare. Men jag ska dela en liten hemlighet med dig … det finns mycket du kan göra åt det faktiskt. Om du inte vill att ditt barn ska vakna klockan 5: 00 för dagen behöver det inte vara så.

  det finns enkla och praktiska sätt att undervisa och vägleda ditt barn mot den eftertraktade 7:00 vakna tiden. Det är inte nödvändigtvis lätt, det är inte heller en snabb lösning, men det finns beprövade lösningar på detta mycket vanliga problem.

  starta ett bra schema.

  detta är viktigt för att lägga grunden för hälsosamma sömnvanor från barndomen till vuxenlivet. Att sova vid ungefär samma tider varje dag skapar konsistens. Så om du hoppas kunna lära ditt barn att sova senare, måste du vara konsekvent så att de också kan. Om du sätter ditt barn att sova vid olika tidpunkter varje dag, är det orealistiskt att förvänta sig att sova tills önskad vakna upp tid.

  eBook For the Love of Sleep: Practical Baby Sleep Solutions for the Everyday Mama innehåller åtta prov sömn scheman från födseln genom toddlerhood för att hjälpa dig att komma igång på ett bra schema. Den innehåller också fyra schema kalkylblad som hjälper dig att skapa ett anpassat schema som bäst uppfyller behoven hos ditt barn och familj.

  Se även…

  • den nyfödda rutinen som hjälper ditt barn att somna snabbare

  strategiskt valde en morgonväckningstid.

  Tänk strategiskt, Bestäm den perfekta tiden du vill att ditt barn ska vakna varje morgon. De flesta barn och småbarn gör bäst på en 7 am – 7 pm schema, men någon vakna tid mellan 6-8 am är både perfekt och realistiskt att uppnå. Så om du behöver väcka ditt barn för att vakna klockan 6 så att du kan få honom redo och gå till jobbet, känna dig säker på det valet. Eller om du behöver ditt barn att vakna klockan 7 så att du kan få saker gjorda på morgonen innan han vaknar, Känn dig trygg i det valet också. Gör det som fungerar bäst för din familjs dagliga rutin.

  Erbjud ett mellanmål precis före sängen.

  för unga barn är det vanligt att dricka bröstmjölk eller formel strax före sängen. Fortsätt mata ditt barn strax före sänggåendet. Om ditt barn är yngre (mindre än 6 månader) kan du erbjuda en dreamfeed, vilket är en extra matning mellan 10 pm och 11 pm precis innan du går och lägger dig. Du kan lära dig det grundläggande konceptet om dreamfeeding i min topp 10 nyfödda sömn Tips eller kolla in min eBook för Love Of Sleep att läsa en komplett kapitel beskriver hur man startar en dreamfeed, hur man avvänja en dreamfeed, och mer.

  använda en dreamfeed kan hjälpa en yngre baby sova under en längre tid. Om ditt barn fortfarande tar nattfoder, kommer det inte nödvändigtvis att förhindra tidigt på morgonen att vakna. Men när ditt barn börjar sova hela natten, ibland kan en drömfoder verkligen hjälpa ditt barn att sova tills önskad väckningstid. För vissa barn fungerar dreamfeed riktigt bra; för andra, inte så mycket. Det är ett alternativ värt att försöka i minst en vecka för att se vad som händer.

  för en äldre baby eller småbarn kan du erbjuda både mjölk (bröstmjölk, formel eller mjölk) och ett mellanmål strax före sängen. Det är vanligt att erbjuda mjölk, men att lägga i en bit ost, några kakor eller lite frukt kan förhindra att din lilla vaknar för tidigt på grund av hunger.

  om ditt barn äter en senare middag och sedan går rakt till sängs, är det förmodligen tillräckligt. Men om ditt barn äter middag cirka 1,5 till 2 timmar före sänggåendet, försök att erbjuda ett litet mellanmål utöver mjölk, bröstmjölk eller formel (beroende på vilket ditt barn för närvarande tar).

  nu vad?

  så nu har du skapat ett bra schema baserat på ditt barns ålder, och du har bestämt din vakna tid. Gå vidare och genomföra schemat. Helt enkelt komma igång, se vad som händer, och mentalt eller faktiskt spela in när ditt barn sover och vaken.

  Baby vaknar fortfarande för tidigt?

  vakna inom 30 minuter efter väckningstiden. Om ditt barn vaknar inom 30 minuter efter önskad väckningstid, fortsätt och låt ditt barn vakna för dagen. Om det är större än 30 minuter innan önskad väckningstid, behandla det på samma sätt som en nattvakt.

  vakna för tidigt och ta nattmatningar. För spädbarn skulle detta innebära att följa en baby natt vakna rutin, och sätta ditt barn tillbaka till sängs. Om ditt barn fortfarande tar nattmatning är det vanligtvis säkert att anta att barnet är hungrig. Gå vidare och mata barnet, sätt tillbaka honom, lätta honom tillbaka till dåsig och försök att lägga honom vaken om möjligt.

  • se min nattvakningsrutin i det här inlägget: Baby Sleep Tips för nattväckning.

  vakna för tidigt, men glad och nöjd baby. Om ditt barn vaknar, fusses lite, men för det mesta är nöjd, känner dig säker väntar på att få ditt barn. Det övergripande målet är att hjälpa barnet att lära sig att det inte är dags att vakna ännu. När en baby vaknar och du inte rusar in för att hämta honom och börja dagen, gör det att vakna tidigt verkar mindre lockande. Det ger honom möjlighet att gå tillbaka och sova.dessutom, om han är nöjd och du inte rusar in för att börja dagen och mata honom, kommer hans kropp och ämnesomsättning inte längre att vara vana vid att äta klockan 5 varje morgon. När vi äter vid liknande tider under dagen blir våra kroppar vana vid att äta vid de ungefärliga tiderna. Så genom att fortsätta att mata barnet tidigt på morgonen kommer det att leda ditt barn att tro att han ska äta tidigt på morgonen.

  detta betyder inte att om ditt barn är hungrig ska du inte mata dem. Men om ditt barn vaknar och är glad och nöjd kan du vänta tills den faktiska väckningstiden för att få ditt barn att göra underverk och hjälpa till att uppmuntra senare att sova.

  vakna för tidigt, men olycklig bebis. Låt oss säga att ditt barn vaknar tidigt och han är verkligen olycklig. Du kan försöka se om han bara behöver hållas lite och åter bosätta honom tillbaka för att sova. Om han inte verkar hungrig kan du försöka undvika att mata tidigt på morgonen. Du kan också prova att använda ”plocka upp/lägga ner” som beskrivs i boken Baby Whisperer löser alla dina problem(affiliate länk).

  i grund och botten, för en baby äldre än 4 månader, håller du barnet i spjälsängen och varje gång han försöker sitta upp eller stå upp, skulle du försiktigt lägga honom ner och försiktigt säga ”det är dags att gå tillbaka och sova.”Det här är en förenklad förklaring av tillvägagångssättet, men om du är intresserad av att prova det löser Baby Whisperer alla dina problem (affiliate länk) är värt att läsa.

  ung småbarn vaknar fortfarande för tidigt?

  vakna för tidigt, men olycklig. För småbarn detta skulle innebära att följa ett litet barn natten vakna rutin, och sätta honom tillbaka till sängs, som beskrivs steg för steg i denna post-Toddler natten vakna? 4 steg för att hjälpa dig hantera. Återigen kan du också försöka ”plocka upp, lägga ner” från Babyviskaren.

  en gång efter 12 månaders ålder bör de flesta friska och normalt utvecklande barn inte längre behöva nattmatning. Så om inte tidiga morgonvakningar är sällsynta, undvik användning av mat under nattvakningen. Att använda mat kommer att uppmuntra ditt barn att fortsätta vakna för att äta under natten. Om ditt barn äter bra under dagen, Känn dig säker på att undvika mat under natten.

  Följ stegen i Post Toddler Night Waking, fortsätt och behandla tidiga morgonvakningar som en nattvakt.

  vakna för tidigt, men glad och nöjd. Om ditt barn vaknar glad och nöjd, känner dig säker på att vänta på att få ditt barn tills önskad morgon vakna upp tid. Med tiden börjar detta avskräcka tidigt på morgonen vakna, eftersom ditt barn kommer att lära sig att det inte finns något spännande att vakna för. Ingen lek med mamma eller pappa. Ingen mat. Att bara lägga tyst i spjälsängen är den enda fördelen att vakna tidigt.

  den stora bilden.

  sammantaget vill du skapa ett mönster som hjälper ditt barn till en önskad väckningstid under dagarna eller några veckor. Detta tar tid och mycket flit och konsekvens från din sida som förälder. Det här är inte en snabb fix, men det är möjligt om det är en förändring du verkligen skulle vilja se.

  om tidig morgonväckning inte är en normal händelse är det mycket troligt en sömnstörningar. För mer information om sömnstörningar, Se hantera sömnstörningar hos barn-Del 1 och hantera sömnstörningar hos barn-Del 2.

  Skriv ut din gratis baby sömn checklista!

  det här inlägget kommer med en gratis utskrivbar checklista för babysömn som hjälper dig att stödja längre sömnsträckor för ditt barn! Plus, när du tar tag i den här utskrivbara, får du omedelbar tillgång till min gratis 3-dagars baby sleep eCourse.

  Klicka här för att prenumerera

  ladda ner din gratis utskrivbara

  1. ladda ner checklistan. Du får den utskrivbara direkt till din inkorg, plus få min Gratis 3-dagars Baby Sleep eCourse!
  2. Skriv ut. Alla papper kommer att göra susen, men kartong skulle vara perfekt.
  3. placera den på ditt kylskåp. Använd den som en snabb referens och glöm inte en sak!

  Klicka här för att få din gratis utskrivbara checklista

  vill du ha mer om baby sömn?

  • min topp 10 nyfödda Baby sömn Tips för att hjälpa dig att få mer sömn
  • den nyfödda rutin som hjälper ditt barn somna snabbare
  • Topp 7 utmaningar + lösningar för föräldraskap en nyfödd och småbarn
  • 8 spädbarn sömn fakta varje förälder bör veta

  resurser för baby sömn:

  • Baby sömn rutin utskrivbara bunt + för kärleken till sömn eBook

  917shares
  • jag har skapat en gratis e-postserie bara för dig! Om du kämpar med att hitta en rutin, rytm eller schema, den här e-postserien hjälper dig att hitta en som fungerar för din familj. Ja, verkligen. Jag har sett mina provrutiner arbeta gång på gång för föräldrar. Jag vet att det kan fungera för dig också.

   denna gratis e-postserie hjälper dig:

   • gratis provrutin för ditt barn
   • lär dig en enkel rutin som hjälper dig att få mer gjort (och hålla ditt barn lyckligt)
   • få enkla hack för att hantera dagen med mulitple kids
   • få en snygg topp på en bok som innehåller 25+ provrutiner och scheman

   registrera dig här eller klicka på bilden nedan!

   är du ny i den här gemenskapen? Börja här, vän.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *