Att höja de Taktakade arenorna

täckta arenor är inte ett nytt fenomen på något sätt, med den första helt infällbara stadion som presenterades på Rogers Center, i Toronto i juni 1988. Sedan dess har många arenor följt efter-med infällbara tak i sin design också. Dessa tak utgör några av de största arkitektoniska sevärdheterna inom idrotten och är ibland i hjärtat av kända sportiga kontroverser. Inför VM i Ryssland kommer vi att titta på tre arenor med infällbara tak.

Furstendömet Stadium, Cardiff

tidigare känd som Millennium Stadium, genomgick Furstendömet Stadium ett namn på 2016 för sponsringsändamål. Det är National stadium of Wales, den näst största stadion i världen med ett helt infällbart tak och är också hem för Wales nationella rugbylag. Den har en sittplatser på 74 500 och arenan har arrangerat flera spel för det walesiska fotbollslandslaget och till och med UEFA Champions League-finalen förra året.

platsen är också ett hem för boxning och tidigare i år arrangerade den World heavyweight unification fight mellan Anthony Joshua och Joseph Parker. Med taket helt stängt kan arenan omvandlas till en arena för musikkonserter. Jay Z och Beyonc Audrey, Rolling Stones och Ed Sheeran är bara några av de artister som är planerade att uppträda där.

taket kostar 2,54 xnumx varje gång det öppnas och tar 20 minuter att öppna helt. Över 200 000 muttrar och bultar användes i taket, som när det byggdes bara var det andra infällbara stadiontaket i Europa.

Sankt Petersburg Stadium, St Petersburg

Även känd som Zenit Arena och Krestovsky Stadium öppnades St Petersburg Stadium 2017 för FIFA Confederations Cup. Det är också hem för FC Zenit och kommer att vara värd för tre gruppspelsmatcher och en kvartsfinal vid årets VM-finaler. Den har en kapacitet på 67 000 och är bland de dyraste arenorna i världen till en kostnad av 1,1 miljarder dollar.

lokalen har ett enormt tvådelat infällbart tak som sträcker sig över 71 000 kvadratmeter med ett klart vattentätt membran som tillåter naturligt ljus på arenan. Taket hjälper till att värma insidan av arenan och sträcker sig 79 meter upp i luften. Tillsammans med det infällbara taket har arenan en utrullningsplan vilket innebär att arenan kan omvandlas till en plattform för att vara värd för en mängd olika evenemang.

Wimbledon Main Court, London

Wimbledon fick sitt infällbara tak 2009, vilket gjorde det möjligt för play att fortsätta under ogynnsamma förhållanden fram till rådets pålagda utegångsförbud på 11pm. Det anses vara den mest kända tennisbanan i världen och var platsen för de olympiska tennismatcherna 2012. Renoveringen 2009 kostade cirka 100 miljoner kronor och när taket installerades ökade stadionens kapacitet också.

taket väger 1 000 ton och täcker 5 200 kvadratmeter. Den har två sektioner av starkt, flexibelt tyg som ligger 16 meter från marken. Det tar 8-10 minuter att stänga och när det är stängt tar fuktkontrollsystemet ytterligare 45 minuter för att skapa optimala förutsättningar för att spelet ska återupptas. Detta var centrum för kontroversen när Rodger Federer spelade och slog kroatiska Marin Cilic.

vårt kommersiella arbete

Vi är mycket erfarna takläggare med tillgång till marknadsledande produkter och ackrediteringar från bransch erkända organ. Vårt expertteam har erfarenhet av att arbeta med en mängd olika takbeläggningar och har tidigare arbetat med kommersiella byggnader som sträcker sig från skolor till fabriker. Med över tre decennier av erfarenhet inom branschen är vi mer än kvalificerade att utföra arbete på din fastighet.

upptäckte du ett problem med ditt kommersiella tak? Vi kan hjälpa till, ring oss på 01603 418818 eller maila oss på [email protected]

Följ oss på Facebook och Twitter för de senaste företagsnyheterna.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *