Allergivänliga husdjur-är det verkligen en sak?

hypoallergen har definierats som ”utformad för att minska eller minimera risken för ett allergiskt svar; som genom att innehålla relativt få eller inga potentiellt irriterande ämnen.”I vissa produkter, som dofter eller smink, är denna etikett lätt att förstå, men det är inte lika lätt att förstå när det gäller djur. Kan en hund verkligen vara allergivänlig? Vi vågar säga nej. Här är varför:

dr. Mary Morris, Allergychoices Medical Advisor, partner på Allergy Associates of La Crosse och en författare till La Crosse Method Jacobs protokoll, debunks myten om allergivänliga djur genom att titta på vad som faktiskt gör att de som är ”allergiska mot hundar” känner symtom. Oftast tror folk att det är djurets päls som orsakar problem när det skjuter, men Dr Morris säger: ”Det finns en proteinsekvens som främst finns i deras dander. Denna fläckiga hud är den del som har den högsta mängden allergen som människor är allergiska mot. Men det finns också en del av det i deras saliv.”

förstå ”hypoallergena” raser

de flesta hypoallergena hundar är bara hundar som kasta väldigt lite, men hunden kan fortfarande producera dander, och det har verkligen fortfarande saliv. Varje djur är unikt och därför finns det inget sätt att garantera att ett djur är allergivänligt. Som Dr Morris säger, ” vissa hundar kan ha mindre, men de har inte noll.”

Om du Google allergivänliga hundraser, hittar du listor på listor över hundar som inte fäller: pudel, Yorkshire Terrier, Shih Tzu, och så vidare. Även om dessa hundar inte kan kasta mycket, vilket betyder att deras ilska kan vara mindre, testar bara vissa uppfödare hundarna för deras allergennivå. Dr Morris säger, ”Det finns några uppfödare i landet som faktiskt testar hundarna och odlar dem med hundar som också har låg produktion av antigenet. Sedan testar de dem när de är valpar för att se till att de faktiskt producerar lågt antigen.”Dr Morris säger att hundar uppfödda och testade på detta sätt är mycket dyra och sällsynta att hitta.

allergiska symptom

allergenet som orsakar reaktioner skiljer sig mycket från djur till djur. ”Människor kan vara allergiska mot hund och inte Katt, Häst och inte hund; dander är annorlunda”, förklarar Dr Morris, ”jag har haft en person, som arbetar i en djurpark, som var mycket allergisk mot huskatter men också reagerade på tigrar och lejon.”Medan olika dander kan orsaka olika reaktioner, finns det en uppsättning symtom som ofta ses från djur till djur.

  • kliande och vattniga ögon
  • nysning eller nästäppa
  • Wheezing, som en utlösare av astma
  • eksem eller atopisk dermatit
  • nässelfeber

”du hör folk som säger” inte bara får jag kliande ögon och näsa, men om en hund slickar mig, kommer jag att bryta ut i nässelfeber där hunden slickade mig”, och det beror på att det också finns det antigenet i hundens saliv, ” Dr.Morris förklarar.

eliminera reaktioner

det finns många steg som de med allergi mot husdjur kan göra för att välkomna eller behålla ett husdjur i sitt hem. Dr. Morris förklarar att det enda sättet för allergiska individer att känna minimala reaktioner är genom immunterapi, där kroppen faktiskt bygger tolerans mot allergenet. Många patienter har funnit lättnad med allergidroppar, eller sublingual immunterapi, och tycker att processen är bekväm eftersom dropparna kan administreras var som helst när som helst.

många patienter har funnit lättnad med allergidroppar eller sublingual immunterapi och tycker att processen är bekväm eftersom dropparna kan administreras var som helst när som helst.

dr. Morris erbjuder ytterligare förslag för att minska mängden allergen i ditt hem också.

  • tvätta djuret ofta för att eliminera mängden dander på husdjuret. Det finns också produkter som du kan spraya på djurets päls som kan minska mängden dander som kommer in i hemmet.
  • Morris säger att hon har hört veterinärer prata om att ge fiskolja till hunden så att de har en friskare päls. Det är klokt att diskutera detta alternativ med din veterinär.
  • Det finns också sunt förnuft åtgärder du kan vidta, som dammsugning, byta ugn filter och ta bort mattan i hemmet.
  • begränsa de delar av hemmet djuret går in. Att hålla djuret ur sovrummet kan minska sannolikheten för allergiska reaktioner.

dessa tips hjälper till att minska allergennivån i ditt hem samtidigt som dina lurviga vänner är glada. Om du är intresserad av att starta allergi droppar för att bygga din kropps tolerans mot allergenet, kan du hitta mer information här.

av Taylor Pasell, Allergychoices

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *