7 Skäl till att du aldrig kommer att få ett jobb

dela:

Du har hamnat här eftersom du är frustrerad av din jobbsökning. Du kan till och med vara rädd att du aldrig kommer att få ett jobb.

Du är inte ensam.

Jag hör om och om igen från arbetssökande att de inte kan hitta ett jobb, känner sig ”fast i en ruta” eller att ”ingen vill anställa mig”.

Jag är ledsen. Att hitta ett jobb är smärtsamt och tar längre tid än du vill, även om du gör alla rätt saker.

Jag kommer att ge ärlig feedback här. Något du inte får så ofta.

7 Anledningar till att du aldrig kommer att få ett jobb

det här är sju beteenden eller saknad kunskap som jag har bevittnat som hindrar människor från att få ett jobb!

du har inget att säga

dina kommunikationsförmåga är så viktiga för att landa ett jobb. Från nätverk till intervjuer för ett jobb, om du inte kan göra konversation, du sjunkit.

Jag är en introvert och jag vet hur svårt att göra småprat kan vara. Men du kan fixa det här! Här är en massa konversationsstartare och sätt att avsluta en konversation. Nätverk Konversation Förrätter

Läs nyheterna och hålla dig uppdaterad om aktuella händelser. Du måste ha ”konversationsvaluta” som Keith Ferrazzi kallar det. Det betyder att du lägger till värde i en konversation genom att dela det du vet. Fixen är ganska enkel. Läs din lokala tidning dagligen, prenumerera på branschnyhetsbrev och bloggar och hämta en bok! Om du letar efter artiklar om din bransch, kolla in SmartBrief eller försök söka AllTop.

du väntar på att folk ska komma tillbaka till dig (ge dig ett jobb)

Jag ska erkänna att arbetsgivare inte är så bra på att svara på sökande. Låt oss bara alla är överens om att processen är trasig.

du är jobbsökaren, och även om det ibland känns som att du har liten kontroll över situationen, har du mer tack tror!

Fortsätt varje tillfälle tills du får någon form av svar och fråga alltid när du ska följa upp igen. Ta ägande av denna jakt. Ett mail räcker inte. Ett telefonsamtal är inte vad jag pratar om. Du måste bevisa att du är intresserad av jobbet, vara ihållande, följa upp.

du är en ”gammal fart”

vad jag menar med det här är att du kommer över som:

  • för dyrt (din lönförväntning är out of wack för dagens arbetsmarknad)
  • ovillig eller oförmögen att anpassa sig och arbeta i en snabb miljö med ständigt föränderliga prioriteringar
  • bakom tiderna (dina färdigheter eller kunskaper är inte uppdaterade)

som skapade denna uppfattning om att vara en ”gammal fart”? Det gjorde du.

ändra detta genom att se till att du på papper och online uppfattas som samtida. Använd exempel på tider du har varit tvungen att justera och anpassa. Lär dig hur du använder sociala medier och annan ny teknik. Anmäl dig till utbildning för att hålla dina färdigheter uppdaterade. Det här är några av de uppenbara lösningarna.

du är en ung whipper-snapper

baksidan av att vara för gammal är för oerfaren. Som alla nyutexaminerade inser är det svårt att få erfarenhet utan några tidigare. Detta är inte nytt.

Så hur fixar du det här? Nyutexaminerade som var inblandade i aktiviteter eller praktikplatser är mycket mer benägna att bli anställda. Dessa aktiviteter ger stor praktisk erfarenhet. Det är verkligen vad arbetsgivarna vill se. Rada upp några praktikplatser, Använd färdigheter du har lärt dig på college och dokumentera din erfarenhet på ditt CV. (Och du borde också ha en LinkedIn-profil!)

det andra Du bör inse är att du kan behöva börja längst ner och arbeta dig upp. Få din fot i dörren, få lite verklig arbetslivserfarenhet så att du har något att bygga på. FYI, börjar längst ner betyder också en lägre lön än du kan förvänta dig.

du vet inte hur rekryterare arbetar

rekryterare hittar dig inte ett jobb. De arbetar för arbetsgivaren. Förvänta dig inte mer av dem än de kan ge. Både interna rekryterare och 3: e parts rekryterare (byråer) har inte tid, och de betalas inte heller för att ge dig råd om var du passar in i företaget. De fungerar som en säljares Fastighetsmäklare-letar efter säljarens bästa intresse, inte köparen. Tyvärr finns det inga välrenommerade köparens agenter för arbetssökande. Det är allt du.

Här är ett inlägg om skillnaderna mellan en rekryterare, anställningschef och HR: HR, rekryterare, anställningschefer…de har alla olika uppdrag.

du har inte insett att det här inte handlar om dig, det handlar om arbetsgivaren

Om du fortfarande är besatt av vad du säger om dig själv i din hissplats och använder samma CV och standardbrev för att ansöka om varje jobb, saknar du båten. Det handlar inte om dig.

arbetsgivare vill veta hur du passar kraven och om du kan lösa deras problem. Sätt allt du säger och skriv i termer som kommer att gynna andra. Ingen bryr sig om vad du har gjort och var du har varit. Och gör det intressant.

din attityd suger

Du har träffat dessa människor. De klagar, kritiserar och skyller på andra. De är negativa och utstrålar ett mörkt svart moln. Var inte den här personen.

ta ägande av dina misstag, var trevlig och sluta klaga.

de riktigt goda nyheterna om dessa sju problem är att de alla är lätta att fixa. Först måste du erkänna vilka som är dina.

Läs detta, det kan hjälpa dig med jobbsökningsprocessen.

6 steg för att hantera din jobbsökning

Hannah Morgan karriär Sherpa
Hannah Morgan talar och skriver om jobbsökning och karriärstrategier. Hon grundade CareerSherpa.net att utbilda yrkesverksamma om hur man manövrerar genom dagens jobbsökningsprocess. Hannah nominerades som en LinkedIn – Toppröst i jobbsökning och karriär och är en regelbunden bidragsgivare till US News & World Report. Hon har citerats av medier, inklusive Forbes, USA Today, Money Magazine, Huffington Post, liksom många andra publikationer. Hon är också författare till Infographic CV och medförfattare till sociala nätverk för affärsframgång.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *