21 mirakulösa bibelverser för att hjälpa dig mitt i sjukdom

helande verser för de sjuka, bibeltexter för att ge uppmuntran mitt i sjukdom

igår kväll mediterade jag på hur välsignade vi är att ha hälsa. Men samtidigt var jag tacksam att jag tänkte på alla människor i hela världen som är sjuka och går igenom svåra tider. Vissa med någon typ av cancer eller terminal sjukdom, utan livslängd eller förväntan på förändring.

innan Adam och Eva lydde Gud i Edens trädgård fanns det ingen sjukdom på jorden. Sjukdom kom in i världen genom Adams synd och gick därmed vidare till alla människor, för alla syndade säger skriften.

många som läser detta meddelande just nu och är sjuka tror inuti sig själva att de måste betala för någon form av synd de begått. En slags andlig sanktion, eller ibland kan du föreställa dig att det är något genetiskt, för det är alltid så det var i min familj säger de.

ibland lider vi på grund av ett vanligt förkylningsvirus eller kanske är vi sjuka med en allvarligare eller terminal sjukdom.

– Du kan läsa mer om: bibliska sjukdomar

oavsett vilken typ av sjukdom och sjukdom som drabbar dig idag finns det många bibelverser i Bibeln för att trösta sjuka människor.

Jag önskar av hela mitt hjärta att lämna dig dessa 21 bibelverser för de sjuka. Mitt hopp är att de kommer att ge ljus till din dag, eller till dagen för en älskad som är sjuk just nu.

Gud har lovat att läka de sjuka och läka många tidigare, och han gör det igen idag. Du kan bekräfta detta med dessa bibelverser mot sjukdom skrivna i Gamla Testamentet:

bibelverser för att läka de sjuka

Femte Mosebok 7: 15

Och Herren kommer att ta ifrån dig all sjukdom; och alla de onda plågorna i Egypten, som du vet, kommer han inte att lägga på dig, men han kommer att lägga dem på alla som hatar dig.Exodus 23:25 men du skall tjäna HERREN, din Gud, och han skall välsigna ditt bröd och ditt vatten, och jag skall ta ifrån dig all sjukdom.Psalm 34: 19 många är de rättfärdigas lidanden, men Herren kommer att rädda honom ur dem alla.PS 105: 37 han förde dem ut med silver och guld, och det fanns ingen sjuk bland deras stammar.PS 107: 20 Han sände sitt ord och botade dem och befriade dem från deras förstörelse.Jeremia 30: 17 Men jag skall bringa healing till dig, och jag skall läka dina sår, säger HERREN: ty de kallade dig en utstött, säger,: Detta är Sion, som ingen kommer ihåg.

bibelverser mitt i sjukdom i Nya Testamentet: bibelcitat för terminalt sjuk

Matteus 12: 15

Jesus insåg detta, drog sig därifrån. Och många följde honom, och han botade dem alla Matteus 14: 14 Och när han kom i land, han såg en stor skara, och hade medkänsla med dem, och botade deras sjuka.

Apostlagärningarna 10:37-38

Du vet vad som spreds över hela Judeen, med början från Galileen, efter dopet som Johannes predikade, hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den Helige Ande och med kraft, och hur han gick om att göra gott och läka alla de förtryckta av djävulen, eftersom Gud var med honom.

Gud är helaren

Vi måste komma ihåg att när vi ber för de sjuka erbjuder vi en bön av förbön till Gud. Men Gud förblir helaren, den stora läkaren av läkare, och enligt Bibeln har han botat oss alla i Kristus Jesus. Korset av Golgata är tecknet på löftet och uppfyllandet av Guds ord.

säger Jesaja 53:4-6:

visst bar han våra svagheter och bar våra sorger; och vi räknade honom drabbad, slagen av Gud och drabbad.Men han blev sårad för våra överträdelser, han blev skadad för våra missgärningar: straffet för vår frid var över honom, och med hans ränder är vi botade.

Vi har alla gått vilse som får, var och en har vänt sig till sin egen väg; men HERREN har lagt på oss alla synd.

bibelverser för de sjuka, som kommer att hjälpa till i den här tiden,

Ibland förväntar sig Gud att vi faller till vår uppmärksamhet (sanningen, han talar alltid till oss)

Guds löften till de sjuka

Jonah 1:17; 2:1; 2:10 17

Men Herren hade förberett en stor fisk som tragas till Jona. Och Jona var i fiskens mage tre dagar och tre nätter … Och Jona bad till Herren sin Gud ur fiskens mage … Och HERREN talade till fisken och spydde Jona på torr mark.

John 11: 41-45

sedan tog de bort stenen från där den döde hade lagts. Och Jesus lyfte upp ögonen på höjden och sade: Fader, jag tackar dig för att du har hört mig.

Jag visste att du alltid hör mig; men jag sa det på grund av mängden som finns runt, så att de kan tro att du har sänt mig. Och när han hade sagt detta, ropade han med hög röst, Lasarus, kom ut! Och han som var död kom ut, band hans händer och fötter med bandage, och hans ansikte insvept i ett hölje. Jesus sade till dem: lös honom och låt honom gå. då trodde många av de judar som hade kommit för att följa med Maria och såg vad Jesus gjorde på honom.Apg 9: 1-9 Saul, som fortfarande andades hot och död mot Herrens lärjungar, kom till översteprästen och bad honom om brev till synagogorna i Damaskus, för att om han hittade några män eller kvinnor på detta sätt skulle han kunna föra dem bundna till Jerusalem.Men när han gick på vägen, hände det sig, när han kom nära Damaskus, att plötsligt en glimt av ljus från himlen omringade honom; och faller till marken, hörde han en röst säger till honom: Saul, Saul, varför förföljer du mig?

han sa: Vem Är du, Herre? Och han sade till honom: Jag är Jesus som du förföljer; det är svårt för dig att sparka mot tornet. Han, darrande och rädd, sade: ”Herre, Vad vill du att jag ska göra?”Och HERREN sade till honom: Stå upp och gå in i staden, och det skall bliva sagt dig vad du skall göra. och männen som gick med Saul stod förvånade och hörde rösten, men såg ingen.Då stod Saul upp från marken och öppnade sina ögon, han såg ingen; så de tog honom i handen och förde honom in i Damaskus, där han stannade tre dagar utan att se, och varken han äter eller dricker.

2 Corinthians 1: 8-11

För bröder, vi vill inte att du ska vara okunnig om vår vedermöda som kom över oss i Asien: för vi var mycket överväldigade bortom vår styrka, så att vi fortfarande förlorade hoppet om att hålla livet.

men vi hade i oss själva dödsstraffet, för det är inte confi kubsemos i oss själva, utan i Gud som väcker de döda; som levererade oss och befriar oss, och som vi hoppas att fortfarande befria oss, från en så stor död;

du också att behaga oss med bön, så att många kommer att tacka för vår räkning för den gåva som beviljats oss genom många.

ibland läker han de sjuka genom andras gåvor och böner:

verser av uppmuntran i sjukdom

Matteus 10:1 och när han kallade henne till sina tolv lärjungar, gav han dem auktoritet över orena andar att driva ut dem och läka varje sjukdom och varje sjukdom.Mark 16: 15 och när han kallade henne till sina tolv lärjungar, gav han dem auktoritet över orena andar att driva ut dem och läka varje sjukdom och varje sjukdom.

Lukas 9: 1

och kallade sina tolv lärjungar och gav dem makt och auktoritet över alla demoner och att läka sjukdomar.

Apostlagärningarna 14:3 därför stannade de där länge och talade djärvt och litade på Herren, som vittnade om hans nåds ord och gav tecken och underverk att göra med sina händer.Apg 28: 8 Och det hände sig att Publius far låg sjuk av feber och dysenteri; och Paulus gick in för att se honom och bad och lade händerna på honom och botade honom.Hebreerbrevet 4: 16

Låt oss därför djärvt närma oss nådens tron, så att vi kan få barmhärtighet och finna nåd för att hjälpa till i nödtid.

James 5:15-16 och trons bön kommer att rädda de sjuka, och Herren kommer att höja honom; och om han har begått synder, kommer de att bli förlåtna honom.Bekänn dina brott mot varandra och be för varandra, så att du kan bli botad. Den rättfärdiges effektiva bön kan göra mycket.

detta var en kort lista över bibelverser för de sjuka och mot sjukdom, där vi ser Guds kraft till vår fördel just nu.

– Du kan också läsa: Jag ber till Gud att de kommer att ge fred, tröst och helande från Gud när du läser dem, det är min önskan, att mirakel och underverk kommer att släppas ut nu i Jesu Kristi helande namn från Nasaret!

min bön är att det kraftfulla blodet från Israels Helige, Jesus Kristus, kommer att täcka dig på ett övernaturligt sätt och att du nu kan få Guds beröring som ditt hjärta så längtar efter.

snälla om dessa verser tröstade ditt liv, eller livet för en vän, familjemedlem. Sluta inte kommentera och berätta vad Gud gör. Förutom att lägga till vår lista fler bibelverser för de sjuka som talar om detta ämne.Glöm aldrig vad Jesaja 53 säger: säkert har han burit våra svagheter och uthärdat våra sorger; och vi har räknat honom slagen, slagen av Gud och slagen.Men han blev sårad för våra överträdelser, han blev skadad för våra missgärningar: straffet för vår frid var över honom, och med hans ränder är vi botade.

välsignelser tusentals!

Pastor Carlos Vargas Valdez

gillade du den här artikeln?

prenumerera på vår YouTube-kanal för att titta på videor om bibliska ämnen.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *