10 handlingsbara Tips för att marknadsföra ditt evenemang

kapitel tre: Hur man marknadsför ett evenemang

Nu bör denna händelsehanteringscykel vara bekant för dig:

 1. planera evenemanget: från idea till handlingsplan.
 2. organisera evenemanget: från handlingsplan till genomförande.
 3. främja evenemanget: sprida ordet och sälja biljetter.
 4. värd för evenemanget: se till att saker går smidigt på dagen.
 5. efter händelsen: tack och uppföljning.

i föregående kapitel har vi pratat om att planera och organisera ditt evenemang. Nu är vi redo att gå vidare till nästa steg i cykeln. Låt oss prata om hur man marknadsför ett evenemang.

främja ditt evenemang

om du bygger det kommer de att komma…eller kommer de?

för att ange det ganska uppenbara: utan gäster är även den mest oklanderligt planerade händelsen dömd att misslyckas. Om du har tur har du en berömd kändis som huvudattraktion, vilket hjälper till att dra människor till ditt evenemang.

men vad händer om du inte har den lyxen? Hur får du ut det mesta av din evenemangsreklam, särskilt på en stram budget? Som det visar sig finns det många strategier som hjälper till att få ditt evenemang märkt. Det är därför event promotion förtjänar ett eget kapitel.

10 saker du kan göra just nu

Låt oss titta på 10 saker att komma ihåg när du marknadsför ditt evenemang.

1. Använd din Event hashtag varje chans du får

om du följde våra råd har du redan hittat den perfekta #Hashtag för ditt evenemang och införlivat den i din evenemangssida. (Om inte, här är en uppdatering.) Det är dags att börja använda hashtag för marknadsföring!

När du nämner ditt evenemang, gör en vana att inkludera händelsens hashtag. Detta gäller för dina inlägg på sociala medier men även andra marknadsföringskanaler och eventuellt tryckt material. Att förstärka hashtaggen hjälper till att förankra ditt evenemang och låter det hålla koll på människors sinnen.

Om du har skapat dedikerade sociala mediekonton för ditt evenemang, se till att kontobios inkluderar din hashtag också. Följande sociala mediekanaler har inbyggt stöd för hashtags: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest och Google+.

det är inte allt. Mobilisera dina evenemangsdeltagare (som högtalare och artister); se till att de känner till händelsens hashtag och föreslår att de använder den när de pratar om evenemanget. Det hjälper dig också att nå sin publikbas.

ett ord av försiktighet. Medan du lägger till en hashtag i dina Tweets har visat sig öka engagemanget, överdriv det inte. Enligt Simply Measured får inlägg med mer än två hashtags 32% mindre engagemang än de utan hashtags alls. Ingen gillar en # HashtagSpammer.

2. Bli smart om SEO

många använder Google för att hitta specifika händelser som händer runt dem. Hur coolt skulle det vara om ditt evenemang dök upp i dessa sökresultat?

oavsett om du skriver upp en lockande beskrivning på din evenemangssida, publicerar ett blogginlägg om evenemanget eller lägger ut ett pressmeddelande, kan du dra nytta av att ge det lite SEO-kärlek.

ingen stress! SEO är inte någon magisk svart låda. Det kräver ingen examen. Det handlar om att lära sig några enkla begrepp. I ett nötskal handlar det om:

 1. att veta vilka ord människor använder för att söka efter händelser
 2. optimera ditt innehåll för dessa sökord

säg att ditt evenemang har en DJ och ett dansgolv. Om du vet att folk ofta söker efter ”platser att dansa i London” kanske du vill använda den frasen när du beskriver ditt evenemang.

men hur vet du vad folk söker efter?

stor fråga. Du har faktiskt ett antal (gratis!) sökordsforskningsverktyg som kan hjälpa dig här. Till att börja med, kolla in det lämpligt betecknade sökordsverktyget eller Googles egen sökordsplanerare (den här kräver ett AdWords-konto, men det är ganska enkelt att ställa in ett).

om du vill lära dig lite mer, här är en bra, kort SEO guide.

3. Gör dina biljetter enkla att köpa

en stor del av effektiv evenemangsreklam är att träffa dina biljettköpare där de är. Det innebär att göra det enkelt för dem att köpa biljetter från vilken miljö de redan befinner sig i.

detta inkluderar:

tredje parts biljettplattformar

om du säljer dina biljetter via en tredje parts biljettplattform som Billetto, bör du överväga att hålla alla dina evenemang under samma profil. Det ger människor en super snabb överblick över alla dina kommande evenemang.

hur man marknadsför en händelse: Händelselista

det finns en extra fördel här. Någon som kommer att kolla in ett av dina evenemang kan bli intresserad av några av de andra. Eller kanske har de en vän som är intresserad. Hur som helst, det är ett bra sätt att ge lite exponering för alla evenemang du organiserar.

din egen webbplats eller blogg

Om du redan har en webbplats är det sista du vill ha folk att klicka bort från den för att köpa biljetter eller registrera dig för ditt evenemang. De borde kunna göra det direkt på din webbplats.

många biljettleverantörer (inklusive Billetto) erbjuder dig en biljettwidget som du kan bädda in på din webbplats; på så sätt kan folk köpa biljetter och registrera sig med bara några klick…och utan att någonsin lämna ditt onlineutrymme.

sociala mediekanaler

om du klistrar in länkar till ditt evenemang på sociala medier, se till att det finns en ”få biljetter” uppmaning i ditt inlägg (och helst på sidan du länkar till).

Snabbtips: om du skapar en Facebook-händelse med din Facebook-sida (snarare än en personlig profil) kan du klistra in en direktlänk till din evenemangssida i ett separat fält ”Ticket URL”, som så här:

hur du skapar en Facebook-händelse att marknadsföra ett evenemang: Facebook ticket link

På så sätt kommer folk att få en ”hitta biljetter” – länk på Facebook-evenemanget, vilket borde göra att köpa biljetter enklare:

hur man marknadsför ett evenemang: facebook hitta biljetter

nyckeln takeaway här är: låt inte folk klicka mer än nödvändigt.

4. Crowdsource ditt marknadsföringsmaterial

dina evenemangsdeltagare kan vara en guldgruva av bra marknadsföringsmaterial.

om du redan har organiserat liknande evenemang och har en befintlig kundbas, be tidigare deltagare att lägga upp bilder eller videor av evenemanget. (Glöm inte att be dem att använda din händelse hashtag.) Ingenting är mer trovärdigt än minnen från ditt evenemang som kommer från riktiga gäster.

är detta din första händelse? Oroa dig inte! Du kan istället köra en tävling där potentiella gäster får skicka in bilder och videor om ett ämne som är kopplat till ditt evenemang och tagga dem med din evenemangets hashtag. Det är ett bra sätt att skapa surr runt evenemanget på sociala medier. Vinnare kan få gratis biljetter, dricka kuponger, eller några andra freebies.

Grattis, du har nu ett bra material du kan använda för att marknadsföra evenemanget.

5. Sälj specialbiljetter

vanliga gamla vaniljbiljetter är okej. Men om du verkligen vill försöka öka din försäljning, överväga att blanda upp saker lite. Här är bara några av de ”speciella” biljetter som kan ge dig köpare en mild knuff:

 • Early bird biljetter
  Detta är en rabatterad biljett som belönar människor för att agera snabbt. Ställ in ett begränsat antal biljetter till salu tidigt, prissatta under dina standardbiljetter. Människor som köper dina” Early bird ” biljetter får spara pengar. Du får lite tidigt drag i att sälja ut ditt evenemang. Det är en win-win.
 • gruppbiljetter
  Varför inte locka dina gäster att ta med sina vänner? Gör det billigare att köpa flera biljetter som grupp. På så sätt har människor en motivation att sprida ordet och bjuda in någon de känner, vilket ger dig lite gratis publicitet i processen.
 • biljettpaket
  om du serverar mat, dryck eller säljer någon form av varor vid ditt evenemang – tänk på att bunta dessa med ett biljettköp. ”Köp en biljett och få din första drink i baren gratis” är ett tilltalande värdeförslag. Att sälja biljettpaket hjälper dig också att få en allmän uppfattning om hur många som är intresserade av maten och varorna du erbjuder.
 • VIP biljetter
  dessa vänder begreppet rabatterade biljetter på huvudet. VIP-biljetter kostar mer än dina allmänna inträdesbiljetter, men de som köper dem får speciella privilegier som bättre sittplatser eller ett snabbare sätt inuti arenan. Var kreativ.

specialbiljetter kan göra underverk för din evenemangsreklam, så försumma dem inte.

6. Omfamna sociala medier

Du visste att detta skulle komma. Ingen guide till händelse marknadsföring skulle vara komplett utan omnämnande av sociala medier. Älskar det eller hatar det, det är där de flesta av oss tillbringar sin tid.

det är dock inte tillräckligt att veta att dessa sociala medier finns. Du bör lära dig att använda dem till din fördel. Det viktigaste är att begränsa dig till några viktiga kanaler snarare än att försöka vara överallt och sprida dig för tunn. Din publik har förmodligen en föredragen social kanal, så det är ett bra ställe att börja.

i allmänhet, här är hur du kan använda de olika sociala kanaler:

 • Facebook: detta kommer sannolikt att vara platsen för din huvudprofil. Du kan dela detaljerade uppdateringar om evenemanget, lägga till en länk ”hitta biljetter” (som vi beskrivit) och interagera med din publik.
 • Twitter: Perfekt för snabba uppdateringar i realtid både före och under evenemanget. En av de bästa platserna att använda din hashtag.
 • LinkedIn: om ditt evenemang är inriktat på en professionell publik, Det är här du hittar dem. Det finns grupper av människor som är intresserade av specifikt ämne, så hitta en som passar ditt evenemangets huvudtema.
 • Instagram och Pinterest: dessa mycket visuella kanaler är perfekta för att dela några teaser bilder av händelsen—tillsammans med de bilder från dina tidigare deltagare vi har talat om—och ge människor exklusiva bakom kulisserna skott av t. ex. evenemangsförberedelser och nyckeltalare eller artister.

sociala mediekanaler är också perfekta för att köra tävlingar med biljettutdelningar eller andra coola kampanjer. Vi kommer att beröra detta lite senare.

7. Gå dit din publik är

att försöka dra trafik till dina sociala kanaler eller webbplats är bra, men du bör också träffa dina potentiella gäster där de redan umgås. Gå med i de pågående konversationerna på webben och nämna ditt evenemang där det är vettigt.

ett sätt att göra det är att slå upp tidigare händelser som liknar din på Facebook. Då kan du posta till den händelsen som meddelar din. Kom ihåg att be arrangörens tillstånd. Ännu bättre, se om de är villiga att lägga upp det som administratörer för dina räkning. På så sätt kommer tidigare deltagare i den händelsen att få ett meddelande om din. Hur coolt är det?

men sluta inte på Facebook. Varje stad har en aktiv gemenskap av människor som är intresserade av specifika typer av evenemang. En enkel Google-sökning avslöjar ofta forum och andra hangouts för personer som frågar om händelser precis som dina. Gissa vad? Du råkar bara ha svaret!

för att sötna affären, överväga ett specialerbjudande för varje community eller forum där du tillkännager ditt evenemang.

Observera att biljettplatser—ja, Billetto ingår— kom med en befintlig gemenskap av evenemangsbesökare. Att bara publicera din evenemangssida där har den extra fördelen att exponera den för potentiella gäster.

8. Aktivera dina deltagare

Gissa vem några av dina mest passionerade förespråkare är? Dina evenemangsgäster! De gillade ditt evenemang tillräckligt för att registrera dig eller köpa biljetter i första hand. Det borde inte ta mycket ansträngning för att övertyga dem om att sprida ordet.

uppmuntra dem att marknadsföra evenemanget till sina vänner och att aktivt använda din hashtag när de pratar om det. Kanske känner du dig generös nog att erbjuda dem några dryckkuponger eller andra förmåner. Om du visar dina gäster att du uppskattar dem, kommer du ofta att upptäcka att de är mer än villiga att återgälda tjänsten.

men stanna inte hos dina gäster. Dina artister och högtalare har ett intresse av att marknadsföra evenemanget. Ju fler människor kommer, desto fler ögonbollar ser deras handling eller presentation, eller hur? Du kan involvera dem i dina marknadsföringsinsatser och spela in teaservideor eller foton som meddelar deras prestanda.

gör det enkelt för högtalare och artister att dela ditt evenemang med deras befintliga följande. Kom ihåg att biljett widget vi nämnde i # 3? Låt dem använda den på sin egen webbplats eller blogg för att göra biljetter snabbt och enkelt att köpa. Deras fans behöver inte klicka vidare till en annan webbplats. Smart.

9. Upp din e-postmarknadsföring spel

Ja. Sociala medier är enorma nuförtiden. Men underskatta inte kraften i en stor e-postlista. Faktum är att e-post fortfarande är den mest effektiva digitala kanalen där ute.

om du redan har en lista över deltagare från ett tidigare evenemang är e-post det perfekta sättet att uppdatera dem på din kommande. Om inte, börja bygga en direkt. Lägg bara till ett sätt för människor att anmäla sig till dina e-postuppdateringar på din evenemangssida eller webbplats. De kommer att kunna få de senaste meddelandena om evenemanget och du får en direkt kommunikationslinje till dina gäster.

Tänk på ett incitament för att få folk att anmäla sig till dina e-postmeddelanden (t. ex. de första 100 som registrerar sig får en rabatterad biljett).

Här är några tips på hur du kan använda e-post som ett verktyg för att sprida ordet:

 • ”Tipsa en vän” erbjudande– – t. ex. om de får tre personer att anmäla sig, ger du dem en speciell grupppris
 • Meddela när specialbiljetter—early bird, last-chance och så vidare—gå till försäljning
 • Påminn dem om pågående tävlingar och giveaways på andra kanaler
 • skicka dem exklusiva förhandsvisningar av dina högtalare, artister och aktiviteter
 • be om feedback genom frågesporter eller undersökningar

en mild påminnelse: medan e-post är det överlägset mest kraftfulla direktmarknadsföringsverktyget i din arsenal, använd den sparsamt. Folkets inkorgar kommer att tacka dig för det.

10. Kör tävlingar och giveaways

utnyttja människors konkurrenskraftiga natur och önskan att vinna. Kick off regelbundna tävlingar och giveaways över alla dina viktigaste marknadsföringskanaler. Din taktik beror på kanalen. Här är några tips om hur du använder dem effektivt:

din första frestelse här kan vara att köra en ”dela den här händelsen med vänner” eller ”tagga en vän” tävling. Synd: Facebook är ganska strikt om tävlingar som kräver att människor delar saker på sina personliga profiler:

”kampanjer kan administreras på sidor eller i appar på Facebook. Personliga tidslinjer och vänanslutningar får inte användas för att administrera kampanjer (t.ex. ”dela på din tidslinje för att komma in” eller ”dela på din väns tidslinje för att få ytterligare poster” och ”tagga dina vänner i det här inlägget för att komma in” är inte tillåtna).”

låt inte detta avskräcka dig. Här är några saker du kan göra:

 • ”bildtext detta foto” tävling
 • ”rösta på din favorit” tävling
 • tävlingar som ber folk att kommentera ett inlägg (t. ex. ”berätta varför du förtjänar att vinna ”eller” vem vill du delta i detta evenemang med”)

När dina gäster engagerar sig i dina tävlingar finns det en chans att ditt evenemang utsätts för sina vänner och hjälper dig att nå nya målgrupper.

Twitter

Twitter tillåter dig att uppmuntra människor att följa din sida och RT tävlingen, så använd det till din fördel. Tänk på tävlingar som uppmuntrar människor att vara kreativa och komma med nyfikna svar på frågor eller tweet om deras preferenser.

Hashtags spelar verkligen in här. Överväg att inleda dina tweets med #WIN eller # COMPETITION eller bygga hela din tävling kring en speciell hashtag som nämner ditt evenemang (t.ex. #Tweet4Tickets).

Instagram, Snapchat, Pinterest

dra nytta av den visuella karaktären hos dessa och bygg dina tävlingar runt människor som publicerar kreativa foton. Uppmuntra dem att använda din hashtag eller händelselogotyp i sina foton.

detta är ett utmärkt sätt att samla fotomaterial för din egen marknadsföring. Kom bara ihåg att göra det klart i dina villkor att du kan använda deras bilder för detta ändamål.

Email

Vi har redan nämnt en ”Tipsa en vän” – tävling, men du behöver inte stanna där. Eftersom dina e-postprenumeranter är en begränsad delmängd av dina gäster, spela upp den exklusivitetsfaktorn i dina tävlingar.

kör tävlingar endast för prenumeranter som ger ut freebies eller rabatterade biljetter som de inte kan få någon annanstans. (Pssst, sådana” dolda ” tävlingar kan också fungera som ett bra incitament för att få folk att anmäla sig till din e-postlista i första hand.)

Grattis. Du bör nu veta hur du planerar, organiserar och marknadsför ditt evenemang.

i nästa kapitel går vi igenom värd för evenemanget när den stora dagen kommer.

vill du ha mer?
 • för fler tips om att sälja specialbiljetter: hur du får ut det mesta av din försäljning före evenemanget
 • för en bra introduktion till marknadsföring av sociala medier: håll det Socialt: marknadsföra dina evenemang på sociala medier
 • för en genomgång av e-postmarknadsföring: e-postmarknadsföring för evenemang
 • för en mer grundlig titt på tävlingar: hur man kör en framgångsrik Biljettkampanj på varje social mediekanal
 • för en titt på sista minuten biljettförsäljning: 8 Tips för att öka din sista minuten biljettförsäljning
 • planerar du ett nytt evenemang? Billetto är en evenemangsbiljettplattform som låter vem som helst skapa en vacker evenemangssida på några minuter. Bädda enkelt in videor, Lägg till bilder och formatera din sida som du vill. Varje evenemangssida på Billetto är utformad för att se bra ut på alla enheter – mobil, surfplatta eller dator.

  med Billetto kan du sälja betalda biljetter, registrera gäster, acceptera donationer eller erbjuda varor och matkuponger. Intresserad? Kom igång nedan eller Läs mer om Billetto-funktioner.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *