Är det säkert för katter att äta buggar och insekter?

aktier
 • dela
 • Tweet
 • Pin

katter kommer att äta alla möjliga saker, men inte alla är friska eller säkra för dem.

det är viktigt att du kan skilja mellan dessa saker för ditt husdjurs välbefinnande.

dessa djur chasse alla slags insekter, men inte alla är säkra i öst.

Varför jagar min katt buggar?

katter tenderar att bara jaga buggar på grund av sina naturliga jaktinstinkter. När dessa djur ser buggar flytta runt på golvet vill de fånga dem. Detta är en helt normal instinkt, och det kan till och med vara användbart för sina ägare. När allt kommer omkring, vem gillar att ha buggar i sitt hem?

Vissa buggar kan ge din katt en bra mängd protein, som de behöver för att hålla sig friska som helhet. Katter behöver en mycket stor mängd protein regelbundet för att överleva. Vilda katter får detta från en mängd olika djur från möss till olika reptiler.

det är mycket troligt att din katt bara finner att jaga och äta buggar också är mycket roligt. Dessa djur behöver regelbundet mycket mental och fysisk stimulans. Detta är bara ett av de sätt på vilka dessa djur får sina behov tillgodosedda.

vilka buggar är inte säkra för avgjutningar att äta?

det finns vissa buggar / insekter som inte är säkra för att äta. Denna information hjälper dig att hålla din älskade kattvän säker och frisk.

giftiga spindlar

det finns vissa giftiga spindlar som kan utgöra ett verkligt hot mot katter, inklusive Brown Recluse och Black Widow. Båda dessa spindlar är mycket giftiga och kan göra allvarliga skador på den genomsnittliga huskatten. De kan skada din kattunge genom att antingen bita dem eller helt enkelt orsaka en toxisk reaktion om de konsumeras.

stickande insekter

de flesta stickande insekter, inklusive getingar och bin, är inte särskilt bra för katter att konsumera. Dessa insekter kan ge en allergisk reaktion i din kattunge som kan vara dödlig. Du bör leta efter tecken på en sådan reaktion i din katt, inklusive svullnad i ansiktet och andningssvårigheter. Om du märker något av dessa tecken, bör du se en veterinär direkt.

tusenben

en stor tusenben kan vara skadlig för din katt. Dessa insekter kan vara extremt giftiga, vilket inte är bra för intet ont anande husdjur. Medan en dödlig toxisk reaktion är ganska ovanlig, är det fortfarande en möjlighet. Du bör försöka hålla din katt från att äta dessa insekter.

Scorpions

När du märker att din katt slår sina tassar på en skorpion, bör du omedelbart ta bort den från denna insekt. Din katt kan möta några allvarliga hälsoproblem om den sticks av Skorpionen. Några av dessa insekter är mer giftiga än andra, men de kan alla göra en hel del skada på den genomsnittliga huskatten.

faror med katter som äter buggar

det finns ett antal specifika faror som följer med att din katt kan äta vissa buggar. Det är viktigt att du är medveten om dessa risker om du har en katt hemma.

parasiter

det är alltid möjligt att din katt kan dra ihop vissa parasiter från buggarna de äter. Detta kan inkludera maskar som lever i tarmarna, vilket kan vara mycket skadligt minst sagt. Vissa platser av parasitinfektion med katter inkluderar kräkningar, diarre, aptitlöshet och blodig avföring.

toxisk reaktion

om din katt äter en insekt som är extremt giftig eller giftig kan den få en allvarlig toxisk reaktion. Reaktionens svårighetsgrad beror till stor del på buggen i fråga såväl som kattens ålder. Kattungar och mycket äldre katter löper störst risk att dö av denna typ av reaktion på grund av deras försvagade immunförsvar. Ju mer potent buggens gift eller gift, desto mer sannolikt blir ditt husdjur väldigt sjukt av att äta det.

sjukdomar

katter som äter fästingar kan utveckla Borrelia, vilket kan vara mycket allvarligt om det inte behandlas snart. Denna speciella sjukdom är mycket farlig hos både människor och djur. Om du släpper ut din katt alls är detta ett stort problem. Din katt kan inta en av dessa buggar av misstag eller med avsikt.

Bites

dessa djur kan bli biten och stucken av alla slags buggar, inuti eller utanför. Dessa attacker kan skada din kattunge ganska, men de är inte alltid allvarliga. En katt som biter av en bugg i munnen kan uppleva mycket smärta på mycket kort tid.

ska jag låta min katt äta buggar?

medan katter definitivt kan fungera som effektiva exterminatorer, måste du hålla ett öga på vilka buggar de konsumerar. Detta gör en enorm skillnad när det gäller vilken typ av reaktion de kommer att ha.

faktum är att det finns vissa buggar som utgör mer ett hot mot din casts hälsa än andra. Du bör aldrig låta din katt äta några insekter som är kända för att vara mycket giftiga eller giftiga. Detta ökar risken för en biverkning.

slutsats

 • de flesta katter jagar buggar på grund av sin naturliga jaktinstinkt, men det är troligt att de har mycket roligt med att göra detta också.
 • en katt kan vara en effektiv (och gratis) exterminator i ditt hem, men vissa buggar utgör mer en fara för den än andra.
 • Du kommer att vilja hålla ett öga på ditt husdjur när det jagar en bugg runt ditt hem.insekter som är mycket giftiga, som Black Widow spider, kan faktiskt vara dödliga för din katt om de intas.
 • Det finns också chansen att din katt kan få en parasitinfektion från buggarna de äter, till exempel magmaskar.
 • Om du släpper ut din katt måste du leta efter vanliga tecken på sjukdom dagligen. Detta inkluderar kräkningar, diarre, aptitlöshet och slöhet.
 • försök att hålla din katt från att äta några insekter som biter eller sticker också.
aktier
 • dela
 • Tweet
 • Pin

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *